Az OTP Bankhoz fordulnak a legtöbben a Babaváróval kapcsolatban

Publikálva: 2020. február 24. személyi kölcsön

Az OTP Bank az év végéig 21.962 házaspárnak valamivel több mint 209 milliárd forint Babaváró kölcsönt* folyósított. A kérelmezők túlnyomó része a maximális, 10 millió forintot igényelte, és a többség meg is kapta a kért összeget. Az elmúlt félévben jelentős kereslet mutatkozott a termékre; szinte minden második, a Babaváró kölcsönt igénylő házaspár az OTP Bankot választotta.

Az OTP Bank értékesítési adatai szerint azok a házastársak, akik az OTP Banknál vették fel a Babaváró kölcsönt megtöltenék a 44 ezer lakosú Dunaújvárost. Az érdeklődés az első perctől kezdve töretlen a termék iránt, pedig most még távolinak tűnik a kölcsönszerződések megkötésére megszabott 2022. december 31-ei határidő. A hitelintézet 2019. július 1. és 2019. december 31. között megközelítőleg 22 ezer Babaváró kölcsönszerződést kötött, átlagosan 9,5 millió forint értékben. A legtöbb igénylés Budapestről és környékéről, valamint Északkelet-Magyarországról érkezett. Az ügyletek harmadánál pedig már kérték a családok a törlesztés szüneteltetését.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az igénylők többsége az OTP Bankot tartja a legmegfelelőbb pénzügyi partnernek a következő lépés megtételéhez, és majdnem minden második igénylő minket választott 2019-ben. A nagy érdeklődés ellenére az ügyintézés országszerte jelenleg is gördülékeny, az államilag támogatott hitelekben tapasztalt több ezer fióki szakértő segít eligazodni a hiteligénylés folyamatában és minden szakmai támogatást megadnak az előírt igazolások beszerzéséhez” mondta Dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank hitelezési folyamatokért felelős vezetője.

Mi a helyzet a szakiskolások TB jogviszonyával?

Sokszor el is kél a segítség, hiszen a hiteligénylés feltételei kötöttek és az igénylés feltételeiben végrehajtott kisebb módosítások is szülhetnek bizonytalanságokat. Az előző hónap derekán járta be a hazai sajtót az a hír, hogy 2020 januárjától nem minősül biztosítottnak az a tanuló, aki tanulószerződés alapján jár szakképző iskolába. Vagyis a szakképzőben eltöltött évek a továbbiakban nem számítanak bele a 3 éves TB-jogviszonyba, aminek megléte és igazolása legalább a házaspár egyik tagjának esetében a hitel igénylésének feltétele.

A Pénzügyminisztériumot idéző források azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy akik 2020. május 31-ét megelőzően váltak szakgimnázium, szakközépiskola tanulójává, még a 2020. január 1. előtti szabályok érvényesek. Vagyis a tanulószerződés alapján a szakképző iskolába járó személy továbbra is biztosítottnak minősül, ha a tanulói jogviszonyt 2020. május 31-e előtt létesítette. Emiatt ez az időszak is beleszámít a Babaváró kölcsön szempontjából fontos 3 éves TB jogviszonyba. Azok, akik bizonytalanok jogosultságukban, az OTP Bank fiókjaiban személye szabott tájékoztatást kaphatnak az igénylés feltételeiről.

Az OTP Bank tanácsai a Babaváró kölcsön igénylés előtt állóknak:

  • Már kiállított TB igazolással érkezzenek a bankfiókokba.
  • Ha a terhesség 12. hetén túl van, akkor hozza magával a lepecsételt terhes-gondozási kiskönyvét (C.3341-39/2016. r. sz. azonosító számú). Fontos, hogy a kiskönyv 7. oldala tartalmazza a szülés várható időpontját, valamint a várandóság gondozásban közreműködő szülész-nőgyógyász szakorvos/védőnő aláírását és bélyegzőjét.
  • A következő azonosító dokumentumokat se hagyják otthon:
    • érvényes magyar személyazonosító igazolvány, vagy útlevél vagy kártya formátumú jogosítvány,
    • lakcímkártya magyarországi állandó lakcímmel és személyi azonosító számmal,
    • adókártya, mely tartalmazza az adóazonosító jelet,
    • ha az elmúlt 3 hónapban nem az OTP Banknál vezetett bankszámlára érkezett a jövedelmük, akkor 30 napnál nem régebbi munkáltatói jövedelemigazolás, vagy utolsó 3 havi bankszámlakivonat.
  • Tájékozódjanak előzetesen az OTP Bank honlapján, a jogosultságról, szükséges dokumentumokról.
  • Kalkulálják ki előzetesen a törlesztő részletet az OTP Bank kalkulátorával.
  • Ha kérdésük van, keressék fel az OTP Bank honlapját, vagy hívják a Contact Centert, ahol külön menüponton kaphatnak tájékoztatást a Babaváró támogatással kapcsolatban.

Környezetbarát ügyintézés

A zöld bankolást előnyben részesítők számára fontos szempont lehet, hogy az OTP Bank a fióki ügyintézés egyes elemeit évekkel ezelőtt digitalizálta. A változás egyrészt a háttérfolyamatokat érintette, másrészt a személyi kölcsön igénylése is papírmentessé vált, köszönhetően a digitális aláírópadnak, amely az OTP Bank valamennyi fiókjában megtalálható. A fejlesztés eredményeként csak a Babaváró kölcsön ügyintézésével kapcsolatban körülbelül 15,7 tonna papírt (3,15 millió lap) nem kellett kinyomtatni 2019-ben.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.