Átjárható zsebek: most még sokoldalúbb az OTP SZÉP kártya

Publikálva: 2021. április 26. SZÉP-kártya

Mostantól év végéig a SZÉP-kártyával rendelkező munkavállalók az összes elfogadóhelyen mindhárom zsebből fizethetnek. A döntés legfontosabb gyakorlati következménye, hogy a kártyabirtokosok a járvány miatt a szálláshely és a szabadidő zseben felhalmozódott összegeket könnyebben el tudják költeni, akár étkezésre, ételrendelésre is. Az OTP SZÉP kártya ügyfeleinek ezzel kapcsolatban nincs teendőjük, az OTP Pénztárszolgáltató felkészítette elfogadóhelyeit az átállásra.

Az április 25-től hatályos kormányrendelet értelmében a kártyabirtokosok az OTP SZÉP kártya több mint 41 000 elfogadóhelyének bármelyikén, a kártya mindhárom zsebéről fizethetnek. A három zsebes elfogadás minden fizetési módon biztosított, vagyis a kártyaolvasó terminálok mellett online fizetés, telefonos fizetés, illetve előlegfizetés esetén is.

A legnagyobb hazai SZÉP-kártya kibocsátó várakozásai szerint a változás új lendületet adhat a járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyeknek és turisztikai szolgáltatóknak. A jogszabályváltozásnak köszönhetően ugyanis, az OTP SZÉP kártyákon lévő mintegy 160 milliárd forintnyi összeg teljes egészében a rendelkezésükre áll, függetlenül attól, hogy melyik zseben van.

Az OTP SZÉP kártya 1,7 millió kártyabirtokosa 2020-ban 192 milliárd forintnyi juttatást költött el többek között a belföldi szállás- és vendéglátóhelyeken, ezzel kulcsfontosságú támogatást nyújtva a szektornak, valamint megerősítve az OTP SZÉP kártya szerepét, mint a magyar családok kikapcsolódásának nélkülözhetetlen eszköze.

„Az OTP SZÉP kártya egyik legelső szlogenje szerint a pihenés mindenkinek jár. Ez az elmúlt egy év után kiemelten igaz. Úgy gondolom, hogy a SZÉP-kártya legfontosabb küldetése, hogy a pihenésben, élményszerzésben támogassa az embereket. Ugyanakkor kibocsátóként azt is láttuk, hogy bizony a járvány alatt a szálláshely és a szabadidő zsebről sokkal nehezebb volt költeni, ezért itt jelentős összegek halmozódtak fel. Elsősorban ennek elköltésében segít az új szabályozás, ami év végéig megszűnteti a zsebek felhasználása közötti határokat. Ez nem csak a munkavállalóknak kedvező, de a nyitásra készülő összes vállalkozásnak is, hiszen így még hamarabb juthatnak bevételhez” – mondta el Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója.

Az OTP SZÉP kártya folyamatosan fejleszti szolgáltatásait annak érdekében, hogy növelje kártyabirtokosai felhasználói élményét: a tavaly nyáron bevezetett új mobiltelefonos applikációban, valamint a megújult otpportalok.hu felületen most még könnyebb az egyenlegek követése, az elfogadóhelyek megtalálása, és az általános tájékozódás.

A SZÉP-kártya továbbra is a legkedvezőbb adózású juttatásnak számít a magyar piacon, hiszen a juttatás után 2021. június 30-ig nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a munkáltatóknak.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.