Az OTP Bank elhozta Magyarországra az Apple Pay szolgáltatást

Publikálva: 2019. május 22. mobilfizetés, innováció, fejlesztések

Az OTP Bank a Mastercarddal együttműködésben 2019. május 21-én elsőként tette elérhetővé Magyarországon az Apple Pay szolgáltatást, amelynek segítségével az iPhone készülékeket használó ügyfelek is fizethetnek az üzletekben és a webshopokban. A szolgáltatást 2014-ben indította az Apple, jelenleg a világ 30 országában elérhető.

Az OTP Bank az élen jár az innovációkban, számos korszerű és digitális szolgáltatás bevezetése fűződik a nevéhez.
Az érintéses mobilfizetés már csaknem két éve elérhető a Simple applikáción keresztül. Azóta több mint 5 millió alkalommal fizettek ilyen módon a felhasználók. A vásárlások összege pedig meghaladta a 20 milliárd forintot. De mi is az az érintéses mobilfizetés? A telefonunk mindig nálunk van, kéznél van. Ahhoz hogy fizessünk is vele, szinte nem kell más, mint egy arra alkalmas mobiltelefon és digitalizált bankkártya. Ezután már csak ugyanúgy érinteni kell a terminálhoz mint egy PayPass kártyát.

Az Apple Pay magyarországi hivatalos bejelentésén Csányi Péter az OTP Bank ügyvezető igazgatója a következőt nyilatkozta:

„Az OTP Bank vezető szerepet tölt be a digitális és mobilfizetési megoldások terén. A mai nap pedig egy újabb fontos mérföldkő a hazai mobilfizetés és a bank történetében. Az OTP Bank a Mastercarddal közösen, elsőként tette elérhetővé az ügyfelek számára az Apple Pay szolgáltatást Magyarországon. Büszkék vagyunk arra, hogy fejlesztéseinkkel hozzájárulhatunk a gyors, kényelmes és biztonságos érintéses mobilfizetés elterjedéséhez”.

Mostantól tehát az Apple Pay szolgáltatás segítségével az OTP Bank ügyfelei minden olyan üzletben fizethetnek Mastercard vagy Maestro betéti és hitelkártyáikkal ahol az érintéses fizetésre lehetőség van. A szolgáltatásra az iPhone 6 és annál újabb készülékek alkalmasak. Az ügyfeleknek nem kell mást tennie, mint néhány lépéseben digitalizálni a bankkártyáikat az OTP Smartbank, a Simple by OTP appokon kersztül vagy az Apple Walletben. A szolgáltatás elérhető az iPhone-okon kívül az iPad, az Apple Watch és a Mac készülékeken is. Érdemes a legfrissebb iOS szoftverre frissíteni minden készüléket.

Minden tranzakció egyszerűen, a Touch ID, a Face ID, vagy a jelkód segítségével végezhető el. Az Apple Payjel a fizetés nemcsak gyors, de biztonságos is, mivel fizetéskor a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja. Ehelyett egy egyedi azonosítót rendel hozzá a szoftver a tranzakcióhoz, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában. Minden tranzakcióhoz egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód tartozik. A vásárlások összegéről értesítést kapnak az ügyfelek, illetve ez esetben is működik a Kártyakontroll sms szolgáltatás is.

Az OTP Bank ügyfelei természetesen a digitalizált kártyákkal végzett tranzakciók esetében is élvezhetik a kártyájukhoz korábban járó előnyöket.

A fizetésre ráadásul nemcsak a kasszáknál, hanem online, az Apple Pay-t elfogadó applikációk, vagy a Safari böngészőben megnyitott webshopok felületén is lehetőség van. A szolgáltatás leegyszerűsíti az online vásárlás folyamatát, nincs szükség a kártyaadatok manuális kitöltésére, és lehetőséget ad a szállítási és számlázási információk egyszerűbb megadására is.

Az Apple Pay szolgáltatással kapcsolatban további információ a https://otpmindennap.hu/applepay és a http://www.apple.com/hu/apple-pay oldalon olvasható.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.