OTP Bank

Tovább növelte piaci részesedését az OTP Csoport Albániában

Publikálva: 2022. december 6. akvizíció

Az OTP Bank Albania és az Alpha Bank Albania júliusban kezdődött integrációja elérkezett következő mérföldkövéhez: 2022. december 1-jétől egy jogi entitásként, OTP Bank Albania néven működik tovább. Az így létrejött egyesült bank az összes eszközállományt tekintve az ötödik, az ügyfélhiteleket tekintve pedig a harmadik legnagyobb szereplővé vált Albániában. A teljes integrációs folyamat a tervek szerint 2023 év végéig zárulhat le.

Tirana, 2022. december 1. – Az OTP Csoport júliusban vásárolta meg az albániai Alpha Bank Albaniát. Az integrációs folyamat következő lépéseként 2022. december 1-jétől az OTP Bank Albania és az Alpha Bank Albania egy jogi entitásként, OTP Bank Albania néven működik tovább: az Alpha Bank Albania megszűnt és beolvadt az albániai leánybankba. Ennek eredményeként az összes eszközállományt tekintve az OTP Csoport albániai piaci részesedése elérte a 11%-ot, az ügyfélhitel-állomány pedig másfélszeresére nőtt. Ez utóbbi alapján az albániai leánybank 16,3%-os részesedéssel a harmadik legnagyobb piaci szereplővé vált az országban.

Az egyesülés eredményeként a bank nagyobb fiókhálózatot, nagyobb, jól pozícionált és multifunkcionális ATM hálózatot, kiterjedt POS hálózatot, valamint vonzóbb termékeket és innovatív szolgáltatásokat biztosít ügyfeleinek. Az első szembetűnő változás, hogy a logó és a szín fokozatosan zöldre vált az egész hálózatban.

„Az Alpha Bank Albania és az OTP Bank Albania egyesülési projektjének következő nagy mérföldkövét értük most el. Szeretném kifejezni hálámat minden munkatársamnak, akik a lehető legnagyobb odaadással és elkötelezettséggel dolgoztak azért, hogy életre keltsük ezt az összetett feladatot. A leginkább az motivál minket, hogy az átmenet zökkenőmentes legyen ügyfeleink számára. Az OTP Bank Albania mostantól nagyobb és erősebb bankként folytatja működését: még jobb szolgáltatással, nagyobb hálózattal, még vonzóbb termékekkel és további innovatív megoldásokkal" - nyilatkozta Bledar Shella, az OTP Bank Albania vezérigazgatója.

A következő időszakban az OTP Bank Albania arra összpontosít, hogy továbbra is magas minőségű szolgáltatást biztosítson, és folytassa az integrációs folyamatot, amely a tervek szerint 2023 év végéig zárulhat le.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.