Díjat alapított az agrárium szereplőinek elismerésére az OTP Bank

2020. február 11. agrár

Díjat alapított az agrárium szereplőinek elismerésére az OTP Bank

Az előző évi növekedés után is számos kihívással néz szembe idén az agrárium – hangzott el az OTP Agrár Gálán. A rendezvényen a szektor helyzetének áttekintése mellett a hitelintézet Agráriumért OTP Díjjal tüntetett ki öt mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozót, értékteremtő munkájának, illetve kiemelkedő szakmai teljesítményének elismeréseként.

Tavaly, a korábbi évekhez hasonlóan eredményes évet zárt a magyar agrárium, hiszen a szektor teljesítménye mintegy 3 százalékkal bővült, és az ország export többletének a felét az agrártermékek tették ki, ami 2776 milliárd forintnyi exportértéket jelent. 2020 azonban a gazdaság más szereplői mellett a mezőgazdaság számára is tartogat új kihívásokat – mondta Csányi Sándor, az OTP Csoport elnök-vezérigazgatója a hitelintézet Várkert Bazárban tartott Agrár Gáláján.

„A kihívások között talán elsőként kell megemlítenünk a klímaváltozást, amely súlyos veszteségeket okozott és okoz a mezőgazdaságnak. Nehezíti a hagyományos agrártermelést a közös agrárpolitika (KAP) reformja, valamint az, hogy várhatóan EU-s agrárbüdzsé Magyarországra jutó része is csökkenni fog. Emellett egyre sürgetőbbé válik a hazai agrárgazdaságban a generációváltás, valamint a digitalizáció, amely ugyan a kihívások megoldásának is lehet eszköze, ám egyben jelentős feladatot is jelent” – mutatott rá Csányi Sándor, az OTP Csoport elnök-vezérigazgatója.

„Az Agrárminisztérium elkezdte a 2021 és 2027 közötti időszak támogatási rendszerét tartalmazó Stratégiai Terv kidolgozását” – mondta az agrárminiszter az OTP gálaestjén. Ez a dokumentum tartalmazza 2027-ig a Közös Agrárpolitika részeként Magyarországra érkező valamennyi európai uniós forrás felhasználásának keretrendszerét, és irányait. Nagy István felhívta a figyelmet ugyanakkor, hogy a stratégiai tervet az Európai Bizottságnak jóvá kell hagynia. „Az európai politikában jelentős hangsúlyt kap a klímaváltozással szembeni küzdelem, amely mindenképpen érinteni fogja az agráriumot is” – tette hozzá Nagy István.

Díjat alapított az agrárium szereplőinek elismerésére az OTP Bank

Annak érdekében, hogy a magyar mezőgazdaság eredményei mellett az agrárium szereplőinek egyéni teljesítményét is reflektorfénybe állíthassa, az OTP Csoport megalapította az Agráriumért OTP Díjat, hogy egy rangos és hiteles díjjal ismerhesse el a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozók értékteremtő munkáját és kiemelkedő szakmai teljesítményét, példaképet állítva ezzel az ágazat minden szereplője elé.

A 2012-ben – Csányi Sándor által – alapított, akadémikusok és szakmai szervezetek képviselőiből álló Agrárkollégium összesen 5 kategóriában, olyan mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozókat díjazott, akik mindannyian kimagasló eredményeket értek el területükön. Az elismerést az OTP Agrár Gálán vehették át a díjazottak.

Díjazottak az öt kategóriában:

Növénytermesztés - Szitó Imre, a ’93 óta részvénytársaságként működő, főként növénytermesztéssel foglalkozó Szarvasi Agrár Zrt. vezérigazgatója

Állattenyésztés - Kovács Lajos, a sertés-, pulyka- és baromfitenyésztésben egyaránt több évtizedes múltra visszatekintő nádudvari Nagisz Zrt. elnök-vezérigazgatója

Élelmiszeripar - Tóth Tamás, a leginkább szarvasmarha-tenyésztéssel és tejtermeléssel foglalkozó Sümegtej vezetője

Kertészet - Csikai Miklós, a paradicsom- és paprikatermesztéssel, illetve palántaneveléssel is foglalkozó szentesi Árpád Csoport elnök-vezérigazgatója

Nemzetközi tevékenység - Bárány László, a baromfikeltetéssel és -feldolgozással foglalkozó Baromfi Coop alapítója

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.