Az agrárium helyzetét is értékelték az OTP Agrár Gálán

Publikálva: 2019. február 6. agrár

Kiemelt helyet foglal el az agrárium az OTP Bank tevékenységei között. Már nem csak Magyarországon, de a környező országokban is finanszíroz az OTP Csoport mezőgazdasági fejlesztéseket, derült ki az OTP Agrár Gálán, amelyen több mint 400 agrár vállalkozó vett részt Budapesten.

„Az agrárium kiemelt helyen van az OTP Bank tevékenységében, az egyik legstabilabb ügyfélkört adja a hitelintézet számára. Az OTP egyik fő célkitűzése, hogy a pénzintézet Magyarországon az agrár-hitelállományban 20 százalékos piaci részesedést szerezzen 2020-ra” – mondta el nyitóbeszédében Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Hozzáfűzte: „ a bank szolgáltatásaival törekszik arra, hogy kielégítse az ágazati szereplők igényeit és jelen van mindenhol, ahol érdemleges mezőgazdasági tevékenység folyik, például Bulgáriában, Szerbiában, Horvátországba és Ukrajnában is ”.

Az elnök-vezérigazgató említést tett arról is, hogy az OTP Bank és a GKI Gazdaságkutató által képzett Agrárkonjunktúra index alapján a magyar agrárvállalkozások pozitívan néznek a 2019-es és 2020-as évek felé. „ Nagy erő rejlik a magyar mezőgazdaságban, ugyanakkor a működést tekintve törekedni kell az optimális hatékonyság elérésére” - jegyezte meg. Az agráriumban is egyre nagyobb problémát okoz a munkaerőhiány. Az OTP Csoport tagja, a PortfoLion Zrt. létrehozta az OTP Zöld Alapot az ágazatban tapasztalható generációváltás kezelésének elősegítésére.

A mezőgazdasági kibocsátás az elmúlt években folyamatosan nőtt, az évenkénti átlagos bővülés mértéke 2010 évi bázison változatlan áron 1,6 százalék volt. Tavaly a hazai agrárteljesítmény növekedése több mint két évtized után először meghaladta a világ élelmiszertermelésének növekedési ütemét.

Az agrár miniszter is részt vett az OTP Agrár Gálán. Nagy István agrárminiszter beszédében kiemelte: „ a magyar mezőgazdaság fejlődésének kulcskérdése a termelés növelése, ami a versenyképesség és a hatékonyság javításával érhető el”.

A miniszter azt is elmondta, hogy idén a tárca egy teljesen új kamattámogatási hitelprogramot kíván indítani a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek, beruházásainak segítésére, mert a tartós versenyképesség egyik alappillére a mezőgazdaságban a környezeti egyensúly fenntartása, a klímaváltozásból adódó anomáliák okozta károk csökkentése.

Forrás: mti.hu

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.