Fizetési moratórium vállalkozások és társasházak részére

A Kormány 2020. március 18-án tőke-, kamat- és díjfizetési moratóriumot (fizetési haladék) hirdetett, így a 47/2020-as, a 62/2020-as, valamint a 637/2020-as kormányrendelet által érintett ügyfelek 2020. március 18-ig részben, vagy egészében folyósított vállalkozói és társasházi hitelei esetében a hiteltörlesztési kötelezettséget automatikusan felfüggesztettük.

Mit kell tenniük a vállalkozásoknak, a társasházaknak és a lakásszövetkezeteknek?

Ha Önnek az OTP Bank által nyújtott hitel és/vagy kölcsönszerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége van, akkor Önre vonatkozik a moratórium. Ez azt jelenti, hogy ha igényt tart a fizetési haladékra, úgy 2021. június 30. napjáig Önnek nincs tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége.

  • Ha Ön jelenleg él a moratórium lehetőségével, és továbbra is igénybe venné, akkor nincs teendője.
  • Ha Ön 2020. december 31-ét megelőzően tett nyilatkozata szerint nem élt a moratórium lehetőségével, és továbbra sem élne vele, akkor nincs teendője, a korábbi nyilatkozata alapján történik továbbra is a tőke és hiteldíj beszedése.
  • Ha Ön 2020. december 31-ét megelőzően tett nyilatkozata szerint nem élt a moratórium lehetőségével, de 2021. január 1-jétől élne vele, arról írásban kell nyilatkoznia szerződésenként a bank felé az alábbi nyilatkozat kitöltésével.
Letöltöm a nyilatkozatot


Kérjük, hogy a kitöltött nyilatkozatot cégszerűen aláírva és két tanú hitelesítésével ellátva küldje el a vallalatimoratorium@otpbank.hu e-mail címre. Hogyha a fenti e-mail cím eltér az elektronikus levélben általunk küldött tájékoztatóban megadott e-mail címtől, akkor kérjük, hogy az Ön kényelme és a gyorsabb ügyintézés érdekében az ott szereplő e-mail címet használja.

  • Ha Ön megváltoztatná a fizetési halasztásról korábban tett nyilatkozatát, bármikor megteheti, kérjük az érintett szerződések tekintetében erről írásban nyilatkozzon az alábbi nyilatkozat kitöltésével.

Letöltöm a módosító nyilatkozatot


Kérjük, hogy a kitöltött nyilatkozatot cégszerűen aláírva és két tanú hitelesítésével ellátva küldje el a vallalatimoratorium@otpbank.hu e-mail címre.Hogyha a fenti e-mail cím eltér az elektronikus levélben általunk küldött tájékoztatóban megadott e-mail címtől, akkor kérjük, hogy az Ön kényelme és a gyorsabb ügyintézés érdekében az ott szereplő e-mail címet használja.

Felhívjuk figyelmét, hogy a nyilatkozattétel kizárólag a 2020. március 18-án fennálló hitel és/vagy kölcsönszerződésekre vonatkozik, a 2020. március 18. után kötött szerződésekre - ideértve a korábban megkötött szerződéseket is, melyek kapcsán nem történt még lehívás - nem vonatkozik a moratórium, így a nyilatkozat sem.

Ha nem tudja emailen elküldeni

Ha nem tudja emailen elküldeni nyilatkozatát, akkor bankfiókjainkban is leadhatja.
Kérjük a járványhelyzetre való tekintettel a személyes fióki ügyintézést, csak halaszthatatlan indokból válassza!

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.