OTP Global Markets szolgáltatások

Szolgáltatásaink magánszemélyeknek

Értékesítési csapatunk széleskörű szolgáltatásokat nyújt a pénz- és tőkepiacok területén. Sokéves tapasztalattal, széles termékkínálattal, kedvező árakkal és igény esetén befektetési tanácsadással segítjük ügyfeleinket a sikeres kereskedés érdekében.

Deviza

A devizapiacon történő befektetési lehetőségek rendkívül változatosak: az egyszerű konverziótól a határidős ügyleteken át az opciós kereskedésig szinte bármely befektető megtalálhatja a saját kockázatvállalási hajlandóságának, piaci ismereteinek és kereskedési stílusának megfelelő terméket.

 • Azonnali ügylet - spot

  Két deviza közötti adás-vétel, amelynek teljesítési (érték) napja T (tárgynap), T+1 (tárgynapot követő első munkanap), vagy T+2 (tárgynapot követő 2. munkanap) lehet.

  Megnézem a terméktájékoztatót

 • Határidős ügylet – forward

  Az üzletkötés pillanatában meghatározott áron és összegben történő deviza adás-vétel egy jövőbeli időpontra vonatkozóan.

  Megnézem a terméktájékoztatót

 • Deviza csereügylet – FX swap

  A devizacsere ügylet egy azonnali (spot) és egy határidős (fx forward) ügylet együtteseként, vagy két határidős ügyletként értelmezhető. Egy olyan ügylet, amely adott deviza azonnali eladását/vételét és ugyanannak a határidős vételét/eladását tartalmazza.

  Megnézem a terméktájékoztatót

 • Plain vanilla opciók

  Az opció vevője jogot szerez, míg az opció eladója kötelezettséget vállal arra, hogy egy jövőbeni időpontban devizát vásároljon, vagy adjon el egy előre meghatározott árfolyamon.

  Megnézem a terméktájékoztatót

 • Egzotikus opciók

  Az egzotikus opciók abban különböznek a plain vanilla opcióktól, hogy bizonyos árfolyamszint (barrier) elérése esetén életbe lépnek vagy megszűnnek.

  Megnézem a terméktájékoztatót

 • Opciós stratégiák

  Több önálló, egyedi opciós ügyletből felépülő stratégia. A számos kialakítható kombinációnak köszönhetően a deviza opciós stratégiák kifizetése és kockázati profilja teljes mértékben egyénre szabható.

  Megnézem a terméktájékoztatót

Kötvény

A kötvény hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. A kötvény kibocsátója arra kötelezi magát, hogy a kötvényben megjelölt pénzösszegnek az előre meghatározott kamatát vagy egyéb jutalékait, valamint az általa vállalt esetleges egyéb szolgáltatásokat, továbbá a pénzösszeget a kötvény a mindenkori tulajdonosának, illetve jogosultjának a megjelölt időben és módon megfizeti és teljesíti.

Állampapírok

A magyar állam által kibocsátott állampapír céljai közé tartozik az államháztartás finanszírozása, valamint az államadósság menedzselése. Az államkötvény 1 évnél hosszabb lejáratú, míg a diszkontkincstárjegy 1 éves vagy annál rövidebb lejáratú. Az állampapírok aukciókon kerülnek fogalomba és a másodlagos piacon, általában tőzsdén kívül adhatóak és vehetőek.

A lakossági állampapírok a befektetők egy meghatározott köre által elérhető értékpapírok, amelyek az alacsony kockázat mellett a hasonló lejáratú, nem lakossági államkötvényeknél magasabb hozamot biztosítanak.

A hazai és külföldi állampapírok széles köre érhető el versenyképes kondíciók mellett, továbbá jegyezhetők és visszaválthatók a lakossági állampapírok.

Megnézem a terméktájékoztatót

Vállalati kötvények

Különböző méretű és kockázati besorolású vállalatok által kibocsátott, hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. A legfontosabb különbség az állampapírokhoz képest a kibocsátó személye és az ebből eredő eltérő kockázati profil: a vállalati kötvények hozama jellemzően magasabb, mint az államkötvények hozama, amely a hitelkockázati besorolásukkal van összefüggésben.

A közreműködésünkkel számos hazai és külföldi kibocsátó kötvényeivel kereskedhet, és tájékoztató anyagaink, valamint az egyes kötvényekre vonatkozó tájékoztatók, végleges feltételek és azok kiegészítéseinek tanulmányozása útján, valamint munkatársaink segítségével megtalálhatja a befektetési céljainak leginkább megfelelő értékpapírokat.

A legfontosabb kockázatok, amelyek az állampapírok és a vállalati kötvények esetén egyaránt fennállnak, többek között a partnerkockázat, az árfolyamkockázat, a likviditási kockázat, a devizakockázat, stb.

Megnézem a terméktájékoztatót

Azonnali tőzsde

A tőzsde nyilvános, központosított és szervezett piac, olyan hely, ahol meghatározott tőzsdei termékeket, meghatározott időben, meghatározott személyek adhatnak-vehetnek szigorú eljárási szabályok szerint. Az értéktőzsdéken különböző típusú értékpapírok cserélnek gazdát, így például részvények, kötvények, certifikátok, warrantok, ETF-ek stb.

Budapesti Értéktőzsde

A Budapesti Értéktőzsdén kereskedő ügyfelek transzparens és költséghatékony módon részesülhetnek a hazai vállalatok teljesítményéből. A BÉT-en a magyar részvényeken kívül certifikátokkal, forintalapon külföldi részvényekkel, zárt végű befektetési alapokkal, kötvényekkel és határidős kontraktusokkal is kereskedhet.

Megnézem a terméktájékoztatót

Külföldi értékpapír tőzsdék

Segítségünkkel elérheti a világ számos értéktőzsdéjét Európától Amerikán keresztül Ázsiáig. A hét minden napján reggel 8-tól este 6-ig fogadjuk megbízásait, így alkalmazkodva az európai tőzsdék nyitva tartásához. Versenyképes kötési díjakkal, gyors végrehajtással és szakértői segítséggel támogatjuk a kereskedését, legyen szó akár hosszú-, akár rövid távú stratégiáról.

Megnézem a terméktájékoztatót

ETF (tőzsdén kereskedett befektetési alapok)

Az ETF-ek (Exchange Traded Fund) tőzsdén kereskedett befektetési alapok, amelyek segítségével egyetlen értékpapír megvásárlásával egy egész szektor vagy régió részvényeibe, kötvényekbe, árutermékekbe, indexekbe stb. fektethet. Az ETF-ek előnye, hogy általában költséghatékonyak, transzparensek és likvidek, ugyanakkor fontos alaposan tanulmányozni a tájékoztatásokat annak megértése érdekében, hogy az adott ETF milyen eszközökbe fektet, milyen befektetési politikát folytat és mennyire hatékonyan követi a benchmarkot.

Megnézem a terméktájékoztatót

Határidős tőzsde

Egyes tőzsdéken határidős termékekkel (futures) is lehet kereskedni. Ezen termékek árfolyama valamilyen alaptermék (például részvény, tőzsdeindex, árupiaci termék, kamat, kötvény, devizapár stb.) árának jövőbeli alakulásától függ. Az árfolyam emelkedése és csökkenése kockázatainak kezelésére egyaránt felvehetünk pozíciót. Határidős tőzsdeügyletek során tőkeáttétellel kereskedhetünk.

Budapesti Értéktőzsde

A Budapesti Értéktőzsdén meghatározott részvényekre tőzsdei határidős ügyletek is köthetők, amelyek esetében tőkeáttétel is igénybe vehető. A tőzsdei határidős értékpapír ügyletek során úgynevezett kontraktusokkal kereskedhet, amelyek meghatározott számú részvény, meghatározott időpontban és meghatározott árfolyamon történő eladását vagy vételét jelentik. A tőzsdei határidős ügylet paraméterei (egy kontraktus értéke, lejárat, kereskedési szabályok, letéti igény stb.) standardizáltak, amely nagyfokú transzparenciát biztosít. A határidős ügyletek tőkeáttétellel köthetőek, azaz lehetőség van a bank által meghatározott fedezet elhelyezése mellett a fedezet értékénél nagyobb értékű pozíció felvételére. A tőkeáttétel igénybevétele ugyanakkor magasabb kockázatot is jelent a tőkeáttétel nélküli ügyletekhez képest, hiszen előbbi esetben a befektetett a tőkénél akár nagyobb mértékű veszteség is elszenvedhető az adott ügyleten.

Megnézem a terméktájékoztatót

Határidős tőzsdeindexek

A BUX-tól az S&P500-on át a DAX-ig számos tőzsdeindexre kereskedhetnek ügyfeleink határidős tőzsdei ügyletek (index futures) keretében. A határidős tőzsdeindex termékekben long (vételi) és short (eladási) pozíciót egyaránt felvehet, illetve tőkeáttételt is igénybe vehet.

Megnézem a terméktájékoztatót

Határidős árupiaci termékek

A tőzsdei határidős árupiaci termékek (commodity futures) olyan tőkepiaci eszközök, amelyek egy-egy nyersanyag vagy árutermék árfolyammozgását követik. Az árupiaci határidős kontraktusokban long és short irányú pozíció egyaránt felvehető és tőkeáttétel is igénybe vehető. Az árupiaci futures termékek többek között a nemesfémek (arany, ezüst, platina palládium), az ipari fémek (réz, ólom, nikkel), az energia termékek (olaj, földgáz), a gabonák (búza, repce, árpa, szója, napraforgó) és az úgynevezett soft commodityk (kávé, kakaó, narancslé, gyapot, élő állat stb.).

Megnézem a terméktájékoztatót

Strukturált befektetés

A strukturált befektetések olyan termékek, amelyek esetében a futamidő alatti, illetve lejáratkori kifizetés valamely mögöttes termék (deviza, árupiaci termék, részvény, index, stb.) árfolyamának alakulásától függ.

Kétdevizás strukturált befektetés (DCI)

A betéti kamatlábak mértékét meghaladó hozamok elérését teszi lehetővé, ha vállalja annak kockázatát, hogy a befektetett tőke az ügylet lejáratakor egy előre meghatározott árfolyamon átváltódhat.

A termék működésének, sajátosságainak és kockázatainak megértése érdekében mindenképpen szükséges a vonatkozó terméktájékoztató és a befektetői információ alapos tanulmányozása!

Megnézem a terméktájékoztatót

Válassza az OTP Global Markets szolgáltatásait!

Az OTP Global Markets tapasztalt szakemberei személyre szabott tanácsadással segítenek Önnek abban, hogy megtalálja a befektetési céljaihoz legmegfelelőbb eszközöket és stratégiákat. A pénz- és tőkepiacok széles körét tesszük elérhetővé versenyképes kondíciók mellett.

Ha szeretne az OTP Global Markets ügyfele lenni, keressen minket bizalommal!

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.