Belépés a vállalkozásoknak szóló anyagokhozBelépés a vállalkozásoknak szóló anyagokhoz

OTP Tőkegarantált Pénzpiaci Alap

Az oldal nyomtatása

Kinek ajánljuk?

Friss adatok

Letölthető információk, kiadványok

Állandó adatok

Befektetési stratégia - az Alap célja

Referencia-index

Hozam - elért nyereség folyamatos újrabefektetése, adózás

Rugalmas futamidő - nincs lekötés

Korlátok nélkül - szabadon tervezhető összegű befektetés

Biztonság

Jogi személyek, szervezetek számára is

Tőkegarancia - pótlólagos biztonság

ALAP TÍPUSA

HAZAI PÉNZPIACI

KOCKÁZATI BESOROLÁS

MINIMÁLIS

AJÁNLOTT MINIMÁLIS BEFEKTETÉSI IDŐTARTAM

0-1 ÉV


Elérhető hozam - vállalt kockázat az OTP Pénzpiaci Alap esetében az OTP Alapkezelő Zrt. többi alapjához viszonyítva

Kinek ajánljuk?

Az alapot a kifejezetten alacsony kockázatának és a kiszámítható árfolyam-növekedésének köszönhetően azoknak a befektetőknek ajánljuk, akik az átmenetileg szabad pénzeikkel a lekötött bankbetéteket megközelítő hozamot szeretnének elérni úgy, hogy közben pénzük bármikor hozzáférhető legyen.

Az alap gazdálkodó szervezetek, önkormányzatok és egyéb intézmények számára is segítséget jelent napi pénzeszköz-gazdálkodásuk hatékony megszervezésében.

Friss adatok

Érvényesség 2016. augusztus 24.
Egy jegyre jutó nettó eszközérték 1.642129 HUF
Nettó eszközérték 186,133,037,298 HUF
Indulástól mért, évesített hozam 4.36%

Egy jegyre jutó nettó eszközérték
2005. január 12. - 2016. augusztus 24.

Letölthető információk, kiadványok

Az alap tájékoztatói, jelentései nyilvánosak, melyek az Alapkezelő honlapján kívül az alapok forgalmazási helyein (az OTP Bank Nyrt. erre kijelölt fiókjai) is elérhetők. Az alap korábbi tájékoztatóit a Jelentések menüpontban tettük elérhetővé.

havi jelentés

féléves jelentés

éves jelentés

alapkezelési szabályzat

Kiemelt Befektetői Információk

Amennyiben nem áll rendelkezésére a jelentések elolvasásához szükséges Adobe Acrobat Reader, akkor azt díjmentesen letöltheti az Adobe honlapjáról.

Állandó adatok

Az alap indulásának dátuma

2005. január 20.

Induló nettó eszközérték

462 058 841 Ft

A befektetési jegyek címlete

1 Ft/db

Az alap típusa

Nyilvános, nyíltvégű értékpapír alap, hazai pénzpiaci alap

Letétkezelő

OTP Bank Nyrt., 1876 Budapest V., Nádor u. 16.

Könyvvizsgáló

Deloitte Könyvizsgáló és Tanácsadó Kft., 1068 Budapest, Dózsa Gy. út 84/c.

Befektetési stratégia - az alap célja

Az OTP Pénzpiaci Alapban lévő vagyont az alapkezelő döntően rövid lejáratú forint betétekbe, kisebb részben a Magyar Állam által garantált rövid hátralévő futamidejű értékpapírokba fekteti be.

Az alap célja, hogy a legrövidebb időre felszabaduló pénzek elhelyezésére olyan befektetési lehetőséget kínáljon, ami bármikor azonnal pénzzé tehető és a forint betét lekötéseket, rövid futamidejű állampapírokat megközelítő hozam elérését tegye lehetővé. A befektetési politika elsődleges célja ennek köszönhetően a kockázatok minimalizálásával a lehető legkiegyensúlyozottabb árfolyam-növekedés biztosítása.

Referencia-index

Az alap referencia-indexe 100%-ban a 14 napnál hosszabb, és 182 napnál rövidebb hátralévő futamidejű fix kamatozású magyar államkötvények és diszkont kincstárjegyek teljesítményét jelző teljes hozam index, a ZMAX .

Hozam - elért nyereség folyamatos újrabefektetése, adózás

Az alap befektetésein elért eredményt az Alapkezelő folyamatosan visszaforgatja, így az nem kerül kifizetésre hozam formájában. A befektetők a tőke növekményét a vételi és a visszaváltási ár különbözeteként, árfolyamnyereség formájában realizálják, amelyből a jelenleg hatályos szabályozás értelmében 16% kamatadó és 6% egészségügyi hozzájárulás levonásra kerül. Az alap múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre, hozamra.

Az alap árfolyama, az árfolyam elérhetősége

Az egy jegyre jutó nettó eszközérték (árfolyam) mutatja, hogy az alap eszközeinek az alap kötelezettségeivel csökkentett és követeléseivel növelt piaci értékéből hány forint jut egy-egy befektetési jegyre. Az aktuális egy jegyre jutó nettó eszközérték az Alapkezelő honlapja mellett naponta elérhető a Budapesti Értéktőzsde hivatalos lapjában (Magyar Tőkepiac). Az alapba történő befektetések aktuális értéke ez alapján már könnyen meghatározható az említett helyeken megjelent egy jegyre jutó eszközérték és az Ön számláján lévő befektetési jegyek darabszámának szorzataként.

Rugalmas futamidő - nincs lekötés

Az OTP Pénzpiaci Alap nyíltvégű, határozatlan futamidejű, így Önnek nem kell számolnia a lekötéssel és a futamidő lejártával jelentkező kényelmetlenségekkel. Befektetésre szánt megtakarítását bármelyik banki munkanapon elhelyezheti Alapunkban (befektetési jegy vásárlása). Ezt követően aktuális összegű befektetését előzetes bejelentés nélkül bármikor, bármilyen részösszeggel növelheti (újabb befektetési jegyek vásárlása), vagy csökkentheti (befektetési jegyek visszaváltása). Pénzéhez a befektetési jegyek visszaváltása után azonnal hozzájuthat, készpénzként felveheti, vagy elutalhatja.

Korlátok nélkül - szabadon tervezhető összegű befektetés

A befektetés értékét a befektetési jegyek 1 forintos névértékének köszönhetően Ön rugalmasan és pontosan igazíthatja a rendelkezésére álló forint összeghez, azaz a befektetési jegyeket tetszőleges összegben vásárolhatja meg és válthatja vissza.

Biztonság

Befektetési jegyeit az OTP Banknál vezetett, dematerializált értékpapírok nyilvántartására alkalmas értékpapírszámláján írjuk jóvá. Befektetését így biztonságban tudhatja, nem kell tartania a befektetési jegyek sérülésétől, esetleg elvesztésétől. Befektetési jegyeit fizikai formában nem állítjuk elő.

Jogi személyek, szervezetek számára is

Az OTP Pénzpiaci Alap természetes- és jogi személyek, illetve jogi személyiség nélküli szervezetek számára is lehetőséget nyújt átmenetileg felszabaduló pénzeszközeik alacsony kockázatú befektetésére. Az alapba devizabelföldiek és devizakülföldiek egyaránt befektethetnek.

Tőkegarancia - pótlólagos biztonság

Amennyiben Ön - 2006. április 3-ától - Pénzpiaci befektetési jegyét a vásárlást követően minimum 14 napig tartja az OTP Banknál vezetett értékpapírszámláján, akkor az OTP Bank garanciát vállal a vásárláskor befizetett összeg visszafizetésére. A tőkegaranciáról részletesebb tájékoztatás itt olvasható, továbbá az alap forgalmazási helyein, az OTP Bank forgalmazásban részt vevő fiókjaiban kaphat.