Amennyiben még nem rendelkeznek összevont értékpapírszámlával, kérjük, a vásárlás előtt kössenek a fiókban számlaszerződést is! Számlanyitást az önkormányzatok képviselőjük által személyesen vagy levélben kezdeményezhetnek az OTP Bank bármely számlavezető fiókjában.

Számlanyitás

Az összevont értékpapírszámla megnyitásának általánosságban előfeltétele a költségvetési elszámolási számla, vagy kincstári gazdálkodást folytató intézményeknél az intézményi alszámla megléte. A más pénzintézetnél költségvetési elszámolási számlát vezettető önkormányzati ügyfelek esetén először OTP Banknál forintban vezetett önkormányzati vegyes elkülönített számla elnevezésű alszámla megnyitása szükséges. A számlakezelés bármelyik értékpapír forgalmazásra engedéllyel rendelkező fióknál történhet.

Rendelkezés a számla felett

Az összevont értékpapírszámlára bejelentett aláírók alapesetben megegyeznek a költségvetési elszámolási számla felett rendelkezőkkel, de ettől eltérő aláírók is bejelenthetők.

Nyilvántartás, számlavezetés

Az OTP Bank egy számlatulajdonos számára maximum két értékpapírszámlát tart nyilván. A bank nyilvántartja a számlatulajdonos értékpapírjait, teljesíti megbízásait, és szolgáltatásaiért díjakat számít fel, melyek mértékét a mindenkor hatályos az "OTP Bank Nyrt. Értékpapír üzletági szolgáltatásainak díjtételeiről" szóló Hirdetmény tartalmazza.

Milyen befektetések közül választhat?

Befektetési jegyek

Ismerik az OTP Bank befektetési alapjainak kínálatát? Bankunk minden befektetői felfogás számára nyújt testreszabott megoldást, a legbiztonságosabb állampapír alapoktól a világgazdaságot érzékenyen követő nemzetközi részvényalapokig. Bármelyik megoldást is választják, befektetett pénzükhöz könnyen és gyorsan újra hozzájuthatnak, amikor csak óhajtják.

Állampapírok

Ha egy önkormányzat szeretné minimálisra csökkenteni befektetésének kockázatát, ajánljuk, hogy pénzét magyar állampapírokba helyezze el.
Önök bizonyára úgy kívánják lekötni szabad pénzeszközeiket, hogy a különböző lejárati idők igazodjanak terveikhez. Ebben segít bankunk azzal, hogy mind jegyzési lehetőséggel, mind másodpiaci forgalmazással rendelkezésére áll értékpapír ügyintézéssel foglalkozó fiókjaiban.

Repo ügylet - betételhelyezés értékpapír fedezet mellett

A repo ügylet során a befektetni kívánt összeg az Önök által meghatározott napig értékpapír fedezet mellett kamatozik. Amennyiben Önöknek minimum 50 000 000 Ft befektetendő összeg áll rendelkezésére, előnyös konstrukcióban helyezhetik el bankunknál, minthogy bármely banki munkanapot megjelölhetik értéknapként.

Tőzsdei megbízások

Amennyiben az Önök önkormányzata kész az átlagosnál magasabb hozam lehetőségének kedvéért ésszerű kockázatot vállalni, fektesse megtakarításait tőzsdei értékpapírokba!

További információk

Az alábbi honlapokon, valamint az adott értékpapír kibocsátójának honlapján keresztül tájékozódhat az egyes értékpapírokkal kapcsolatos nyilvános információkról:

Kapcsolatfelvétel

Keresse önkormányzati tanácsadó kollégáinkat!

Kérjük, a konstrukcióval kapcsolatos további kérdéseivel keresse fel az OTP Bank legközelebbi Vállalati Business Centrumában dolgozó önkormányzati tanácsadó kollégáinkat!

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.