Az OTP Bank hálózatán keresztül megbízást tud adni a Budapesti Értéktőzsdére bevezetett értékpapírok tőzsdei adás-vételére.

Amennyiben még nem rendelkezik bankunknál összevont értékpapírszámlával, akkor a tőzsdei megbízás felvétele előtt szükség van egy értékpapír-számlaszerződés megkötésére is. Megbízást kizárólag a Budapesti Értéktőzsdére bevezetett értékpapírokra tudunk felvenni. Tárgynapra azokat a megbízásokat fogadjuk el, amelyek 16.30-ig a rendszerben rögzítésre kerülnek. Az említett határidő után felvett megbízásokat másnapi érvényességgel rögzítjük.

A limitáras megbízás időtartama akár 30 nap is lehet. Piaci áras vételi megbízás esetében a megbízás időtartama maximum 1 nap (a megbízás napja, ezen belül az első részteljesülés időpontjáig).


Eladási megbízás

Az értékpapírok tőzsdei eladása során a befektetők árfolyamnyereséghez juthatnak. Árfolyamnyereség akkor keletkezik, ha az értékpapír elidegenítéséért kapott bevétel meghaladja az értékpapír megszerzésére fordított összeget.

Az árfolyamnyereség megállapításánál figyelembe vehetőek a járulékos költségek. Járulékos költségnek minősülnek azok a kiadások, amelyeket az értékpapír adásvétele során az értékpapír forgalmazásával üzletszerűen foglalkozó kifizetőnek - a mindenkor hatályos Üzletszabályzatban rögzített feltételek szerint - igazoltan megfizettek. Amennyiben a megszerzésre fordított összeg az előzőek szerint nem állapítható meg, a bevétel 20%-a az árfolyamnyereség.

Ügyfeleinknek ez esetben is lehetőségük van a megbízás érvényességének első napjaként későbbi időpontot is megjelölni. Mind a limitáras, mind a piaci áras megbízás esetén egy hónappal el is lehet az érvényesség kezdőnapját halasztani.

Az értékpapírok (részvények, zártvégű befektetési jegyek, kárpótlási jegyek) értékesítéséért kapott összeg a teljesítést követő 3. munkanapon (állampapírok, vállalati kötvények, jelzáloglevelek esetén a teljesítést követő 2. munkanapon) kerülnek az értékpapírszámlán jóváírásra, illetve ezen a napon kerülhetnek az ügyfél rendelkezése alapján az általa megadott folyószámlán jóváírásra.


Vételi megbízás

A bizományosi szerződés megkötésekor a megbízónak a vételi ár és a bizományosi jutalék összegére biztosítani kell a fedezetet az értékpapírszámlán és/vagy a kapcsolt bankszámlán. Vételi megbízás esetén lehetőség van piaci ár megadására, ilyen esetben az előző napi záróár + 10 % fedezetet kell vételárként befizetni.

Ügyfeleinknek a vásárolt értékpapírok (részvények, zártvégű befektetési jegyek, certifikátok, kárpótlási jegyek) a teljesítést követő 3. munkanapon (állampapírok, vállalati kötvények, jelzáloglevelek esetén a teljesítést követő 2. munkanapon) kerülnek az értékpapírszámlán jóváírásra, illetve az esetleges visszajáró összeg is ezen a napon kerül részükre kifizetésre.

Kapcsolatfelvétel

Keresse vállalati tanácsadó kollégáinkat!

Kérjük, a konstrukcióval kapcsolatos további kérdéseivel keresse fel az OTP Bank legközelebbi Vállalati Business Centrumában dolgozó vállalati tanácsadó kollégáinkat!

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.