Befektetési jegyek

Az OTP Bank az értékpapír-forgalmazással foglalkozó több mint 220 fiókjában forgalmazza az OTP Alapkezelő Zrt. és az OTP Ingatlan Alapkezelő Zrt. által kibocsátott befektetési jegyeket.

AlapokKockázati besorolásAjánlott minimális befektetési időtáv
OTP Tőkegarantált Pénzpiaci AlapMinimális (1)0-1 év
 
OTP Optima AlapMérsékelt (3)1-3 év
 
OTP Euró Pénzpiaci AlapAlacsony (2)0-1 év
OTP Dollár Pénzpiaci AlapMinimális (1)0-1 év
 
OTP Ingatlanbefektetési AlapMérsékelt (3)2 év
 


Forgalmazási ismeretek

A forgalmazás, vagyis a befektetési jegyek adásvétele nyíltvégű alapok esetében ún. napi nettó eszközértéken - gyakorlatilag árfolyamon – történik. Az alapok nem hozamot fizetnek, hanem a vételár és a visszavásárlási ár közötti különbözet jelenti a befektetők nyereségét. Zártvégű alapok esetében a befektetési jegyek adásvétele a tőzsdei adásvétel során elérhető vételi vagy eladási árfolyamon történik, mely az aktuális kereslettől és kínálattól függően eltérhet az Alap befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző napi árfolyamától. Az aktuális tőzsdei árról a BÉT honlapja nyújt tájékoztatást.

A befektetési jegyek minden banki munkanapon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, a címletük 1 Ft (nyíltvégű alapok) vagy 10.000 Ft (zártvégű alapok), az Euró és Dollár alapok esetében 1 euró cent, illetve 1 dollárcent, tehát bármilyen összeg betehető, majd kivehető az alapokból.

A bank az üzletfelektől tárgynapi értéknapra ügyleti megbízást kizárólag fiókzárásig, de legkésőbb 17:00 óráig vesz fel (Cut-off time). Ennek megfelelően kérjük Önöket, hogy az értékpapír ügyleti megbízásokat banki munkanapokon - mind a személyesen, mind az elektronikus csatornákon kötendő megbízásokra vonatkozóan - legkésőbb 17 óráig szíveskedjenek megadni úgy, hogy annak teljesítéséhez szükséges idő az OTP Bank rendelkezésére álljon!

A befektetési jegyek megvásárolhatóak: devizabelföldi természetes és jogi személyek, valamint jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok által.


Hirdetmények, Üzletszabályzatok

 
 
 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.