Forgalmazási ismeretek

A forgalmazás, vagyis a befektetési jegyek adásvétele nyíltvégű alapok esetében ún. napi nettó eszközértéken - gyakorlatilag árfolyamon – történik. Az alapok nem hozamot fizetnek, hanem a vételár és a visszavásárlási ár közötti különbözet jelenti a befektetők nyereségét. Zártvégű alapok esetében a befektetési jegyek adásvétele a tőzsdei adásvétel során elérhető vételi vagy eladási árfolyamon történik, mely az aktuális kereslettől és kínálattól függően eltérhet az alap befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző napi árfolyamától. Az aktuális tőzsdei árról a BÉT honlapja nyújt tájékoztatást.

A befektetési jegyek minden banki munkanapon megvásárolhatóak és visszaválthatóak, a címletük 1 Ft (nyíltvégű alapok) vagy 10 000 Ft (zártvégű alapok), az Euró és Dollár alapok esetében 1 euró cent, illetve 1 dollárcent, tehát bármilyen összeg betehető, majd kivehető az alapokból.

A bank az üzletfelektől tárgynapi értéknapra ügyleti megbízást kizárólag fiókzárásig, de legkésőbb 17:00 óráig vesz fel (Cut-off time). Ennek megfelelően kérjük Önöket, hogy az értékpapír ügyleti megbízásokat banki munkanapokon - mind a személyesen, mind az elektronikus csatornákon kötendő megbízásokra vonatkozóan - legkésőbb 17 óráig szíveskedjenek megadni úgy, hogy annak teljesítéséhez szükséges idő az OTP Bank rendelkezésére álljon.

A befektetési jegyek megvásárolhatóak: devizabelföldi természetes és jogi személyek, valamint jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok által.

Kapcsolatfelvétel

Keresse vállalati tanácsadó kollégáinkat!

Kérjük, a konstrukcióval kapcsolatos további kérdéseivel keresse fel az OTP Bank legközelebbi Vállalati Business Centrumában dolgozó vállalati tanácsadó kollégáinkat!

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.