Egységes, módosított Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzat 2023. augusztus 1-től

Publikálva: 2023. június 30. global markets, megtakarítás, befektetési szolgáltatások

2023. augusztus 1-i hatályba lépéssel jelentősen módosulnak és egységes dokumentumba kerülnek az OTP Bank befektetési szolgáltatásait szabályozó üzletszabályzatok. A módosított, egységes Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzatot 2023. június 30-án tesszük közzé.

A módosított üzletszabályzat mind tartalmában, mind szerkezetében egységesíti az eddig különálló, befektetési szolgáltatásokat szabályozó alábbi üzletszabályzatokat:

  • a Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzatot,
  • a Global Markets Igazgatóság Értékesítési Üzletszabályzatát, és
  • a Portfóliókezelési Tevékenység Üzletszabályzatát.

A módosított szabályozást a Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzat, illetve az annak részét és mellékletét képző Általános Szerződési Feltételek tartalmazza.
Ezzel párhuzamosan a korábban önálló üzletszabályzatként közzétett Global Markets Igazgatóság Értékesítési Üzletszabályzata és a Portfóliókezelési Tevékenység Üzletszabályzata a módosítással Általános Szerződési Feltételként a Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzatba kerülnek beépítésre.

Mi változik a módosított üzletszabályzattal?

A módosított Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzat célja, hogy a különböző befektetési szolgáltatások szabályozása egy egységes üzletszabályzatban történjen. Ennek érdekében:

  • egységes fogalomtárat alkalmaz a befektetési szolgáltatásokra, továbbá
  • felülvizsgált és aktualizált tartalommal szabályozza a bank és az ügyfél között fennálló, az általános befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos jogviszonyt.

A módosított Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzatot és annak mellékleteit itt érheti el.

A könnyebb tájékozódás érdekében két módon emeltük ki a változásokat:

  • Az egységesített üzletszabályzat borítólapja összefoglalja a főbb módosításokat, megjelölve, hogy az adott módosítás az ügyfelek számára kedvezőtlen vagy nem kedvezőtlen.
  • Ezen kívül táblázatos segédanyagban is összefoglaltuk, hogy a korábbi üzletszabályzat(ok) egyes módosított pontjai milyen pontokban találhatóak meg az egységesített üzletszabályzatban.

Mi a teendője?

Kérjük, hogy ismerje meg a fenti dokumentumokat! Az üzletszabályzat átalakítása és hatálybelépése kapcsán Önnek egyéb teendője nincsen, az OTP Bank Nyrt. a befektetési szolgáltatásokat 2023. augusztus 1-étől a módosított Befektetési Szolgáltatási Üzletági Üzletszabályzatban meghatározott feltételekkel nyújtja az Ön számára.

További információk

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatosan kérdése vagy észrevétele merül fel, kereshet minket az alábbi elérhetőségeken:

  • levélben: OTP Bank Nyrt., 1876 Budapest, Nádor u. 16.
  • telefonon: a +36-1-366-6666 számon
  • e-mailen:

Amennyiben Ön a módosításokat nem fogadja el, úgy a szerződés eltérő rendelkezése hiányában, az üzletszabályzatban biztosított felmondási jogát gyakorolhatja.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.