Több mint egymillió szerződést küldött ki az OTP Pénztárszolgáltató

Publikálva: 2018. december 12. SZÉP-kártya

Akik még nem kapták meg, azoknak is van még lehetősége a szerződéskötésre

A hazai piac egyik legnagyobb SZÉP-kártya kibocsátója, az OTP Pénztárszolgáltató december elejéig valamennyi kártyabirtokos számára elküldte szerződését levélben vagy e-mailben. Azok a kártyabirtokosok, akik legkésőbb január 5-ig nem veszik át a szerződésüket, azonban nem kaphatnak új munkáltatói feltöltést kártyájukra. A kellemetlenségek elkerülése érdekében az OTP Pénztárszolgáltató december 3-án új felületet indított, ahol a kártyabirtokosok azonnal megtekinthetik és letölthetik szerződésüket. Mostantól pedig az OTP Bank közel 400 fiókjában is átvehetik a kártyabirtokosok a szerződésüket.

2018. május 20-án új kormányrendelet lépett hatályba a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) kibocsátásáról és felhasználásáról. A legfontosabb változás, hogy a SZÉP-kártya kibocsátóknak közvetlenül a kártyabirtokosokkal kell szerződniük. Az OTP Pénztárszolgáltató november végéig éppen ezért minden kártyabirtokosnak elküldte a szerződését postán, illetve akik korábban regisztrálták e-mail címüket elektronikus levélben érkezett a tájékoztatás. Ez csaknem 1,2 millió darab szerződést jelent.

Akik postán megkapták a szerződést, nincs egyéb teendőjük. Az e-mailben kapott linkre azonban rá kell kattintani, és csak az adóazonosító jel négy karakterének megadását követően válik elérhetővé az egyedi szerződés. A leveleket nem kell aláírva visszaküldeni, a szerződést ugyanis a Pénztárszolgáltató 15 napon belül automatikusan elfogadottnak tekinti.

Ha valaki nem vette át a postán küldött szerződést, vagy nem nyitotta meg az elektronikus úton érkezett dokumentumot, annak 2019. január 5-e után a munkáltatója nem tudja a juttatásokat a kártyára tölteni.

„Az OTP SZÉP kártya az elmúlt években többszázezer család számára biztosította a kikapcsolódást, pihenést, és a hazai turizmus motorjává vált. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első SZÉP-kártya kibocsátásától eltelt hét évben csaknem 430 milliárd forintnyi juttatást használtak fel a kártyabirtokosok. Ezért is tartjuk kiemelten fontosnak, hogy az új jogszabálynak mindenben megfeleljünk. Ahhoz azonban, hogy január 5-e után is utalni tudják a munkáltatók a juttatások összegét a dolgozóik SZÉP-kártyáira, a kártyabirtokosok együttműködésére is szükség van. A célunk, hogy minél jobban megkönnyítsük az átszerződést” – nyilatkozta Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Bank cafeteria üzletág vezetője.

A határidőig még szűk egy hónap van, de az OTP Pénztárszolgáltató megkönnyíti azok dolgát, akik valamilyen okból eddig még nem tudták átvenni a szerződésüket. A kártyabirtokosoknak nem kell mást tenniük, mint ellátogatni az alábbi oldalra , majd a regisztrációt, vagy a belépést követően az OTP Portálok SZÉP-kártya felületén azonnal letölthető a szerződés. A szerződéskötés folyamatáról és fontosságáról itt nyújt tájékoztatást az OTP Pénztárszolgáltató: www.otpmindennap.hu/szepkartya

Az OTP Pénztárszolgáltató ebben az esetben is 15 napon belül elfogadja a szerződéskötést. Az a kártyabirtokos, aki nem szeretne online regisztrálni, az OTP Bank közel 400 fiókjában is átveheti a szerződését.

A változások nem érintik az elfogadóhelyeket, míg a kártyabirtokosok a meglévő kártyáikat és juttatásaikat a megszokott módon használhatják az OTP SZÉP kártya több mint 32.000 elfogadóhelyén.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.