Márciusban elindul az azonnali átutalás

Publikálva: 2020. január 24. bankszámla

Március elején elindul az azonnali fizetések rendszere, a szektor eddigi legnagyobb fejlesztése, amely új pénzforgalmi korszakot hoz a magyar gazdaságban. A bankszektor 30-40 milliárd forintot költött az új rendszerre, és a bankok munkatársai több százezer munkaórát fordítanak közvetlenül arra, hogy márciusban elinduljon a rendszer.

A Bankszövetség szerdai, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke kifejtette; szeretnék elérni, hogy a lakossági elektronikus pénzforgalom utáni tranzakciós adó kivezetése a következő hónapokban megtörténjen. Ezt követően a bankok közötti verseny eredményeként új, a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb árazású számlacsomagok fognak megjelenni. Az évindító sajtótájékoztatón többek között arról is beszélt, hogy a bankok becslése szerint hatmillió ügyfél kap január 31-ig részletes kimutatást, amelyben az utolsó öt hónap banki díjait összesítve láthatják.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az eseményen elmondta: a rendszer bevezetésére valamennyi szereplő felkészült, és a tesztelések alapján sikeres indulással számolnak. A kormányzat, a jegybank, valamint a bankszektor közötti együttműködés jó, és az idén is szoros lesz. Véleménye szerint az azonnali fizetési rendszerhez új folyószámlacsomagokra és pénzforgalmi alkalmazásokra van szükség. Az idei feladatok és kihívások közé sorolta a pénzügyi szolgáltatások országon belül tartását, és a digitális átállást az azonnali átutalás bevezetése mellett. Ahhoz, hogy a digitális átállás országos szinten sikeres legyen, valamennyi folyamatnak digitális formában kell lennie, minden ágazatban.

(forrás: MTI)

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.