OTP Global Markets szolgáltatások

Szolgáltatásaink vállalatoknak

Értékesítési csapatunk sokéves szakmai tapasztalattal, széleskörű termékkínálattal és versenyképes kondíciókkal támogatja vállalati ügyfeleit árfolyam – és kamatkockázat kezelési, valamint befektetési stratégiájuk sikeres megvalósításában.

Deviza

A vállalatok életében komoly kockázati tényezőt jelenthet a devizaárfolyamok mozgásának kiszámíthatatlansága, amely nagymértékben befolyásolhatja a vállalatok eredményességét, pénzügyi stabilitását. A devizaárfolyam-kockázatok kezelésében az alábbi termékek nyújthatnak segítséget.

 • Azonnali ügylet - spot

  Két deviza közötti adás-vétel, amelynek teljesítési (érték) napja T (tárgynap), T+1 (tárgynapot követő első munkanap), vagy T+2 (tárgynapot követő 2. munkanap) lehet.

  Megnézem a részleteket

 • Határidős ügylet – forward

  Az üzletkötés pillanatában meghatározott áron és összegben történő deviza adás-vétel egy jövőbeli időpontra vonatkozóan.

  Megnézem a részleteket

 • Devizacsere ügylet – FX swap

  A devizacsere ügylet olyan megállapodás, amely adott deviza azonnali eladását/vételét és egy időben ugyanannak vagy különböző devizaösszegnek a határidős vételét/eladását jelenti.

  Megnézem a részleteket

 • Plain vanilla opciók

  Az opció vevője jogot szerez, míg az opció eladója kötelezettséget vállal arra, hogy egy jövőbeni időpontban devizát vásároljon vagy adjon el egy előre meghatározott árfolyamon.

  Megnézem a részleteket

 • Egzotikus opciók

  Az egzotikus opciók abban különböznek a plain vanilla opcióktól, hogy bizonyos árfolyamszint (barrier) elérése esetén életbe lépnek vagy megszűnnek.

  Megnézem a részleteket

 • Opciós stratégiák

  Több önálló, egyedi opciós ügyletből felépülő stratégia. A számos kialakítható kombinációnak köszönhetően a deviza opciós stratégiák kifizetése és kockázati profilja teljes mértékben egyénre szabható.

  Megnézem a részleteket

Kétdevizás strukturált befektetések

A betéti kamatlábak mértékét meghaladó hozamok elérését teszi lehetővé, ha vállalja annak kockázatát, hogy a befektetett tőke az ügylet lejáratakor egy előre meghatározott árfolyamon átváltódhat.
A termékek működésének, sajátosságainak és kockázatainak megértése érdekében mindenképpen szükséges a vonatkozó terméktájékoztató és a befektetői információ alapos tanulmányozása!

Megnézem a részleteket

Kamat

A gazdasági szereplők életében jelentős kockázati tényezőt jelent a kamatkörnyezet változása, amely nagymértékben befolyásolhatja eredményességüket, pénzügyi stabilitásukat, valamint jövedelmezőségüket.

 • Kamatcsere ügylet - IRS

  Olyan megállapodás, amelyben több jövőbeli perióduson keresztül, előre meghatározott összegekre vonatkozóan, változó kamatfizetését fix kamatfizetésre cserélheti vagy fordítva.

  Megnézem a részleteket

 • Kétdevizás kamatcsere ügylet – CCIRS

  Olyan megállapodás, melyben több jövőbeli perióduson keresztül, két különböző devizában meghatározott pénzáramlásokat cserélhet el különböző módokon.

  Megnézem a részleteket

 • Kamatopciók

  A kamatopció egy előre megfizetett díj (prémium) ellenében védelmet nyújt a kamatkörnyezet kedvezőtlen irányú változásával szemben.

  Megnézem a részleteket

Nyersanyag

Az árupiaci ügyletek azon ügyfeleink számára nyújtanak fedezeti lehetőséget, akik a nyersanyagok gyorsan változó árfolyamaiból keletkező kockázatot kívánják csökkenteni. Termékeink között megtalálhatók az energiahordozók (nyersolaj, finomított termékek, földgáz), a nemesfémek (arany, alumínium, réz), valamint az agrártermékek (búza, kukorica, repce).

Áru swap ügylet

Egy jövőbeni időpontban vagy időszakra esedékes nyersanyagvásárlás vagy eladás árát árupiaci swap ügylettel rögzíthetjük.

Az áru swap ügylet egy olyan megállapodás, amelynek alapján a két fél a pénzáramlásait egy előre meghatározott időszakon keresztül elcseréli. Az egyik fél egy fix árfolyamú kötelezettséget vagy követelést cserél a meghatározott árupiaci termék árfolyamának alakulásától függő változó árban kifejezett követelésre, vagy kötelezettségre.

Megnézem a részleteket

Befektetés

Global Markets szolgáltatásainkkal különböző befektetési termékek érhetők el. Az egyszerű bankbetétektől, értékpapíroktól a komplexebb opciós struktúráig kínálunk befektetési megoldást, személyre szabottan, ügyfeleink kockázati profiljával összhangban.

Betét

A bankbetét olyan megtakarítási forma, amely során a banknál vezetett bankszámláján egy adott összeget köt le meghatározott lejáratig, meghatározott kamatlábon, lejáratkori kamatfizetésért cserébe. A bank a nála elhelyezett tőkét a kamattal együtt fizeti vissza. Jellemzően rövid távú, éven belüli befektetési forma. A futamidő alatt a bankbetét feltörhető, ebben az esetben a kamat részben vagy egészben elveszhet.

Megnézem a részleteket

Diszkont Kincstárjegyek

Diszkont Kincstárjegynek hívjuk azokat az egy évnél rövidebb lejáratú magyar állampapírokat, amelyek nem fizetnek kamatot, hanem – ahogy azt a nevük is jelzi – a névértéküknél alacsonyabb áron, úgynevezett diszkont árfolyamon bocsátják ki őket. A Diszkont Kincstárjegyek lejáratkor a névértéket fizetik vissza tulajdonosuknak. Jellemzőjük, hogy nyilvánosan, aukción keresztül bocsátják ki őket, egy kincstárjegy névértéke pedig 10 000 forint.

Az elsődleges piacon jellemzően 3, illetve 12 hónapos futamidővel kerül a forgalomba, míg a másodlagos piacon – így ügyfeleink részére – egy éven belül számos lejárat elérhető.

Megnézem a részleteket

Államkötvények

Az államkötvények hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, amelyeket az állam bocsát ki, hogy forrásokhoz jusson. Az államkötvény 1 évnél hosszabb lejáratú. Államkötvény vásárlása esetén az államnak nyújt a vásárló hitelt, előre meghatározott összeggel és időpontig. Cserébe az állam adott időközönként meghatározott kamatot fizet a befektetésért. A befektetett összeget az állam az államkötvény lejáratakor fizeti vissza.

A hazai és külföldi állampapírok széles köre érhető el versenyképes kondíciók mellett.

Megnézem a részleteket

Vállalati kötvények

Különböző méretű és kockázati besorolású vállalatok által kibocsátott, hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. A legfontosabb különbség az állampapírokhoz képest a kibocsátó személye, és az ebből eredő eltérő kockázati profil: a vállalati kötvények hozama jellemzően magasabb, mint az államkötvények hozama, amely a hitelkockázati besorolásukkal van összefüggésben.

Az OTP Global Markets ügyfelei számos hazai és külföldi kibocsátó kötvényeivel kereskedhetnek, és munkatársaink segítségével megtalálhatják a befektetési céljaiknak leginkább megfelelő értékpapírokat.

Mind az államkötvényeknél, mind a vállalati kötvényeknél fennállnak az alábbi kockázatok: hitel-, inflációs -, árfolyam-, illetve likviditási kockázat.

Megnézem a részleteket

Kétdevizás strukturált befektetések

A betéti kamatlábak mértékét meghaladó hozamok elérését teszi lehetővé, ha vállalja annak kockázatát, hogy a befektetett tőke az ügylet lejáratakor egy előre meghatározott árfolyamon átváltódhat.
A termékek működésének, sajátosságainak és kockázatainak megértése érdekében mindenképpen szükséges a vonatkozó terméktájékoztató és a befektetői információ alapos tanulmányozása!

Megnézem a részleteket

OTP Trader - online felület

Ha a vállalata rendelkezik Global Markets keretszerződéssel, lehetősége van az online kereskedési felületen (OTP Trader)

 • azonnali devizakonverziós ügyleteknél már 10 000 eurótól egyedi árfolyamot kérni T (tárgynap), T+1 (tárgynapot követő első munkanap), vagy T+2 (tárgynapot követő 2. munkanap) értéknapra, valamint
 • határidős deviza adásvételi ügyletek kötésére, az ügyletkötéskor meghatározott jövőbeli értéknapra, amely az ügyletkötést követő második banki munkanapon túli nap.

Ügyletet kötni banki munkanapokon 9:00 és 16:00 között lehet T napra a legtöbb devizapárban, 9:00-tól 17:00-ig T+1, T+2 vagy T+2 munkanapon túli napra.

Előnyök

 • valós idejű árfolyamok
 • interneten keresztüli gyors elérés
 • könnyű kezelhetőség, felhasználóbarát felület
 • egyszerű, azonnali üzletkötés
  • 10 000 eurótól tetszőleges összeg megadható
 • azonnali visszaigazolás az OTP Trader felületen
  • archív üzletkötések tárolása
 • ügyletek azonnali elszámolása

Ha rendelkezik OTP Global Markets keretszerződéssel, akkor itt léphet be a szolgáltatásba.

Mi szükséges az OTP Trader használatához?

 • érvényes Global Markets keretszerződés a szolgáltatásra (Online deviza adásvétel megjelölésével, illetve azonnali és/vagy határidős deviza adásvétel megjelölésével)
 • azonnali deviza adásvételi üzletkötési szándék esetén a kereskedni kívánt devizanemekben megnyitott devizaszámlák
 • MIFID teszt, LEI kód határidős deviza adásvételi ügyletre történő szerződés esetén

Megnézem a részleteket

Válassza az OTP Global Markets szolgáltatásait!

Ha szeretne az OTP Global Markets ügyfele lenni, keressen minket bizalommal!

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.