Fenntarthatóság

Az éghajlatváltozásról szóló Párizsi Megállapodás és az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntartható fejlődési menetrendjének elfogadásával a kormányok világszerte fenntarthatóbb fejlődési pályát jelöltek ki a gazdaságok és a gazdasági szereplők számára.

A negatív környezeti és társadalmi hatások elkerülése érdekében az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt., az OTP Csoport tagjaként, nagy hangsúlyt helyez a fenntarthatóságra. A Cégcsoport felelőssége a fenntartható fejlődésért az üzleti tevékenységgel kezdődik, a jól működő társadalom kulcsfontosságú pénzügyi infrastruktúrájához a kockázatok csökkentése, üzletei lehetőségek megteremtésén keresztül egy fenntarthatóbb jövőhöz járulunk hozzá. A gazdasági szempontok mellett az etikai, társadalmi, környezeti kockázatokat beépítjük üzleti döntéseinkbe, üzletfejlesztéseinkbe és működésünkbe.

Az Európai Parlament és a Tanács által elfogadott, a pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről szóló 2019/2088 rendelete (SFDR rendelet) új követelményeket fogalmaz meg a befektetési alapkezelési tevekénységgel, a portfóliókezelési és a befektetési tanácsadási szolgáltatásokkal kapcsolatban, ami elsősorban a következőket foglalja magában:

  • fenntarthatósági kockázatok befektetési döntéshozatali folyamatokba történő integrálása;
  • fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt káros hatások értékelése, figyelembevétele;
  • tájékoztatás nyújtása a nyilvános politikákban, szerződéskötés előtti tájékoztatásokban, időszakos jelentésekben, továbbá a honlapon.

Az SFDR rendeletnek való megfelelés érdekében az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. alábbi dokumentumokat teszi közzé: