OTP Ingatlanvilág Alapok Alapja

Az alap célja


Az OTP Ingatlanvilág Alap a közép - hosszú távon gondolkodó megtakarítóknak globális ingatlanpiaci befektetési lehetőséget kíván biztosítani. Célja, hogy az ajánlott 3-5 éves tartási időtávon számolva a pénzpiaci eszközökkel elérhető hozam feletti teljesítményt érjen el, közepes kockázat felvállalása mellett.

 

Az alap jellemző befektetései


Az OTP Ingatlanvilág Alap befektetési stratégiája két pillérre épül: stabilitást adó alapok és globális ingatlanpiaci kitettség. A stabilitást a tőke átlagosan 50 %-ának az OTP Ingatlanbefektetési Alapba történő befektetése szolgálja, mely egy alacsony kockázati besorolású, stabil jövedelemtermelő képességgel rendelkező, hazai ingatlanokba fektető alap. A világszintű ingatlan kitettséget a tőke 40-45%-ának neves külföldi alapkezelők által kezelt alapokba való befektetéssel kívánja megvalósítani az Alapkezelő. Ezek az alapok a világ különböző régióiban, országaiban fektetnek be, és ezen eszközök részarányának aktív kezelésével az Alap ki tudja használni az eltérő gazdasági és ingatlanpiaci trendekből eredő lehetőségeket.

 

Kinek ajánljuk?


Az OTP Ingatlanvilág Alapot azoknak ajánljuk, akik szabad pénzeszközeik egy részét legalább 3 évre szeretnék befektetni az ingatlanpiacon, vagy meglévő megtakarításaikat tovább szeretnék színesíteni egy globális ingatlanpiaci befektetéssel. Azoknak ajánljuk, akik ki szeretnék venni részüket mind a hazai, mind a globális ingatlanpiac fellendüléséből, és a magasabb elvárt hozam érdekében hajlandóak közepes kockázatot is felvállalni.

Ajánlott befektetési időtáv: 3-5 év

Kockázat: közepesen alacsony

 


OTP Ingatlanvilág Alapok Alapja

Az Alap múltbeli teljesítménye

 

Ez a diagram az alap teljesítményét az indulásától számított évek veszteségének vagy nyereségének százalékos arányaként mutatja.

Az Alap létrehozásának éve: 2016.
A diagram az Alap magyar forintban elért hozamait tartalmazza.
A számításkor az Alapkezelő figyelembe vette az Alapot terhelő költségeket és díjakat, nem vette figyelembe a vételi és visszaváltási jutalékokat.
Az Alap múltbeli teljesítménye nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre.
A múltbeli teljesítmény nem megbízható mutatója a jövőbeli teljesítménynek. A piacok a jövőben nagyon eltérő módon alakulhatnak. Segíthet Önnek annak értékelésében, hogy a múltban hogyan kezelték az alapot.
*A 2016-os hozam az Alap indulásától (2016.02.18) számított hozamot tükrözi.