OTP Reál Alfa Plusz III. Alap

Befektetési stratégia, az Alap célja

Az Alap célja, hogy 5 éves futamideje végén a befektetett tőke visszafizetésén felül lehetőséget biztosítson a befektetőknek, hogy részesedjenek a globális ingatlanpiacon az Alap futamideje alatt elérhető hozamokból.

Az Alap lejáratakor Ön a befektetési politika által biztosított tőkevédelem következtében visszakapja jegyzéskor befizetett tőkéjét, és kedvező feltételekkel részesedhet az Alap befektetéseinek teljesítményéből. Az Alap tőkevédelme a jegyzéskor befizetett összegre (névértékre) vonatkozik és kizárólag lejáratkor, azaz a befektetési jegyek futamidő végéig való megtartása esetén érvényesíthető. Az Alap által alkalmazott befektetési stratégia lehetőséget nyújt arra, hogy egy dinamikusan összeállított, globális ingatlanpiaci stratégia teljesítményéből részesedhessen a befektető, tőkéjének kockáztatása nélkül. Az így elérhető névértékre vetített hozam a teljes futamidőre vonatkozóan maximálisan 100% lehet, ez az Alap befektetéseinek teljesítményétől, illetve a teljesítmény-részesedési mutatótól függ (EHM: min. 0%; feltételes hozam max. 14,88%).

Az Alap 2022. augusztus 5-ig tartó határozott futamidőre jött létre.


Az Alap főbb jellemzői

 

Név: OTP Reál Alfa Plusz III. Zártvégű Alap
Tőkevédelem mértéke: 100% a névértékre vetítve
Maximális feltételes hozam a futamidő alatt: 100%
Teljesítményrészesedés (participációs érték): 30%

Mögöttes befektetés: A 11 elemű indexbe 10 nemzetközi ingatlanpiaci befektetési alap közül válogatva, a legjobb 6 alap kerül be pozitív súllyal az OTP Ingatlan Alap állandó 20%-os aránya mellé.

Lejárat: 2022. augusztus 05.

Jegyzési időszak: 2017.05.29-2017.07.21.


Az Alap árfolyama

 

Az egy jegyre jutó nettó eszközérték (árfolyam) megmutatja, hogy az Alap eszközeinek értékéből hány forint jut egy-egy befektetési jegyre. Az Alap aktuális árfolyama naponta megtalálható az Alapkezelő honlapján, a www.otpingatlanalap.hu címen. Az Alapokban elhelyezett befektetéseinek mindenkori értékét az árfolyam és az értékpapírszámláján lévő befektetési jegyek darabszámának szorzatával számíthatja ki. Azonban a befektetési jegyek tőzsdei forgalmazása miatt az Alap befektetési jegyeinek tőzsdei árfolyama eltérhet az Alap befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző napi nettó eszközértéktől, mivel azt a mindenkori tőzsdei kereslet-kínálat határozza meg.