Virtuális Vámkártya

A Virtuális Vámkártyát fizikailag nem gyártják le, a használatához szükséges adatokat a kártyaboríték tartalmazza. A Virtuális Vámkártyával kizárólag internetes vámfizetés végezhető, a kártya sem ATM-en, sem POS-terminálon nem használható.

Ügyfeleink a Virtuális Vámkártya segítségével azonnal hozzájuthatnak az aktuális törvényi előírásoknak megfelelő banki igazoláshoz, amikor a vámeljárás során megállapított közteher fizetési kötelezettségeiket teljesítik. Megnézem a részleteket

Rendkívüli biztonságát és rugalmasságát a vámtartozás kiegyenlítésére korlátozott felhasználhatóság jelenti, mivel készpénzfelvételre és vásárlásra nem alkalmas. A vámteher Virtuális Vámkártyával történő megfizetése vásárlási tranzakciónak minősül.

Hogyan igényelhető?

Virtuális Vámkártyát a szerződő fél képviseletére jogosult személy igényelhet a számlavezető fiókjában, ha a szerződő fél forintban vezetett pénzforgalmi számlával rendelkezik az OTP Banknál.

A Virtuális Vámkártya forintban vezetett, kártyaforgalom számára elkülönített számlához is igényelhető, amin eseti vagy rendszeres átutalással, valamint feltöltési megbízással biztosítható a fedezet.

Kártyalimit és módosítása

A szerződő fél képviseletére jogosult személy a vámfizetési limit beállításával szabályozza a kártya használatát. A Virtuális Vámkártya a vámfizetési limit erejéig használható.

A limitet a szerződő fél képviseletére jogosult személy a számlavezető fiókban módosíthatja. A módosítás azonnal életbe lép.

A módosításhoz az alábbi adatlapot kell kitölteni, 3 példányban kinyomtatni és aláírva a számlavezető fiókba eljuttatni:

Adatlap Üzleti Forint Kártyához – a szerződő fél képviseletére jogosult személynek és a kártyabirtokosnak is alá kell írnia.

Mire használhatja a Virtuális Vámkártyát a kártyabirtokos?

  • A Virtuális Vámkártya Magyarországon internetes vámfizetésre használható a kártya TeleKódjával.
  • A kártyához rendelt jogosultságtól függően lekérdezheti egyenlegét az OTPdirekt szolgáltatáson keresztül.

Biztonságos kártyahasználat

SMS-szolgáltatás - OTPdirekt KártyaKontroll

A KártyaKontroll szolgáltatás segítségével SMS-en értesülhet

  • a kártyabirtokos a nevére kibocsátott üzleti betéti kártyával és
  • a szerződő fél képviseletére jogosult személy által megjelölt OTPdirekt igénybevevő az OTPdirekt szerződés alá tartozó számlához kapcsolódó összes üzleti betéti kártyával.

(ATM-en, POS terminálon és interneten végzett) végzett tranzakciókról.

A szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy a szerződő fél rendelkezzen OTPdirekt szerződéssel.

Bankkártya letiltása

Ha a Virtuális Vámkártya adatait a kártyabirtokos elvesztette vagy ellopták tőle, a letiltáshoz a kártyabirtokos vagy szerződő fél képviseletére jogosult személy hívja minél előbb a Telefonos banki szolgáltatás keretén belül az OTP Bankkártya HelpDesk éjjel-nappal elérhető munkatársait:

plusz+36 (1) 3 666 000

A kártya letiltása díjmentes.

Bankkártya reklamáció

Ha bármilyen üzleti betéti kártyás tranzakciót nem tartanak jogosnak (nem a kártyabirtokos végezte), azt a szerződő fél képviseletére jogosult személy vagy a kártyabirtokos jelezheti:

Tájékoztató a kártyabirtokosoknak a biztonságos kártyahasználatról


A Virtuális Vámkártyához kapcsolódó szolgáltatások

  • A nap 24 órájában elérhető a Bankkártya HelpDesk ügyfélszolgálat.
  • A nap 24 órájában elérhető OTPdirekt automata telefonos szolgáltatás.
Aktuális hirdetmények és üzletszabályzatok

A megelőzően hatályos hirdetményeket és üzletszabályzatokat, valamint az OTP Bank Általános Üzletszabályzatát a linkekre kattintva tekintheti meg.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.