Forint lekötött betét

Lekötött betét elhelyezésére írásbeli megbízása alapján kerülhet sor. Lekötött betét elhelyezésének nem feltétele, hogy Bankunknál fizetési számlával rendelkezzen.

Amennyiben a vállalat, szervezet rendelkezik bankszámlával és OTPdirekt internetes szolgáltatás, illetve az OTPdirekt Electra Terminál használatára vonatkozó szerződéssel is, úgy elektronikus úton adott megbízás alapján is elhelyezheti szabad pénzeszközeit lekötött betétként.

Betéttípusok

Bankunk a fix kamatozási módra többféle betételhelyezési lehetőséget kínál. (Fix kamatozás esetén a kamatláb mértéke a futamidő alatt nem változik.)

Fix kamatozású betétek

Fix kamatozás esetén betétje futamidejét Ön 7 és 31 nap közötti tetszőleges időtartamra választhatja meg és dönthet a betét lekötésének módjáról is:

  • egyszeri betétlekötés esetén a betét lejáratát követően a tőkét és a jóváírjuk azon a számlán, amelyről a betételhelyezést kezdeményezte, míg a kamat összege azon a számlán kerül jóváírásra, amelyről a betételhelyezés történt, vagy amely számla erre a célra a lekötési megbízáson megjelölésre került.
  • folyamatos betétlekötésnél a betét fordulónapján a tőkeösszeget a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett az eredeti futamidőre ismételten lekötjük, az esedékes kamatot pedig jóváírjuk azon a számlán, amelyről a betételhelyezést kezdeményezte, vagy azon a számlán, ami erre a célra a lekötési megbízáson megjelölésre került.
  • tőkésedő folyamatos lekötésnél a betét fordulónapján az esedékes kamattal megnövelt tőkeösszeg az eredeti futamidőre a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett, - figyelembe véve a betétösszeg nagyságának változása miatt esetleg bekövetkező kamatváltozást is ismételten lekötésre kerül.
  • fix összeggel növelt tőkésedő folyamatos lekötésnél a betét fordulónapján az ügyfél által előre meghatározott, állandó összeggel és az esedékes kamattal megnövelt tőkeösszeg az eredeti futamidőre a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett, figyelembe véve a betétösszeg nagyságának változása miatt esetleg bekövetkező kamatváltozást is ismételten lekötésre kerül.

További jellemzők

A betét minimális összege

Az aktuális Kondíciókban közzétett minimális betétösszeg - illetve azt meghaladó összeg - helyezhető el lekötött betétként.

A betét után fizetett kamat

A lekötött betétek aktuális kamatlábait a Kondíciókban tesszük közzé.

Aktuális hirdetmények és üzletszabályzatok

A hatályos hirdetményeket és üzletszabályzatokat, valamint az OTP Bank
Általános Üzletszabályzatát a linkre kattintva tekintheti meg.

 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.