Az OTP Forint Megtakarítási Számla könnyen kezelhető, folyamatos hozzáférést biztosító megtakarítási formát kínál.

Kamatozás

A Forint Megtakarítási Számla küszöbös, napi (változó) kamatozású, a számla nap végi teljes egyenlege után az összegsávonként meghatározott kamatláb szerinti kamatösszeget téríti az OTP Bank.

A kamatjóváírás közvetlenül a Forint Megtakarítási Számlán történik, a pénzforgalmi bankszámla kamat elszámolási gyakoriságával (havi/negyedéves) egyezően.

Futamidő

A Forint Megtakarítási Számla látra szóló, tehát a rajta elhelyezett összeg korlátozás és kamatvesztés nélkül bármikor felhasználható. A megtakarítási lehetőség határozatlan futamidejű.

A számla jellemzői

  • A számla megnyitásához minimum összeg elhelyezésére nincsen szükség, azonban a számla az alsó kamatozási sávban nem kamatozik. Ennek megfelelően a számlán bármekkora összeg tartható, nulla egyenleg mellett sem szűnik meg automatikusan.
  • A felhasználás az OTP Bankon belül vezetett forint és/vagy deviza számla javára történő átutalással egyszeri, állandó vagy értéknapos megbízással történhet.
  • A megtakarítás gyarapítása történhet bármely bankon belüli és bankon kívüli forint és/vagy deviza számláról történt átutalások jóváírásával, a saját számlák közötti átvezetésekkel, bármely bankfiókban történő forint vagy valuta készpénzbefizetéssel, valamennyi postahivatalban készpénz átutalási megbízással történő befizetéssel.
  • A számlához nem igényelhető bankkártya, hitelkeret és nem kapcsolódhat hozzá lekötött betét.
  • A számlát letiltani és zárolni (pl. hitelfedezetként) egyaránt lehet.
  • Amennyiben Ön másképp nem rendelkezik, úgy Megtakarítási Számlájának forgalmáról havonta készül számlakivonat.

Hogyan veheti igénybe?

Megtakarítási Számlájához az igényeinek leginkább megfelelő módon férhet hozzá.

Személyesen

Keresse fel számlavezető bankfiókját, vagy készpénzbefizetés esetén bármely OTP Bank fiókot, illetve postát!

Internetbankban

Intézze vállalkozása pénzügyeit az OTPdirekt internetes szolgátatással!

OTPdirekt Electra Terminálon

Minden speciális igényt kielégítő OTPdirekt Electra Terminál igénybevételét ajánljuk.

Költségek, díjak

A megtakarítás felhasználásakor - azaz valamennyi bankon belüli átutalás esetén - a kapcsolódó pénzforgalmi jutalékon felül ún. külön tranzakciós díj kerül felszámításra.

A forgalmazással kapcsolatos díjak, költségek, jutalékok a vállalkozás forintban vezetett pénzforgalmi számláján, a költségelszámolással (negyedévente/havonta) egy időben kerülnek terhelésre. Kivételt képeznek az azonnal esedékes jutalékok, díjak, melyek a felmerüléskor a Forint Megtakarítási Számlán terhelődnek. Ilyen azonnali esedékességű díj például a valuta befizetés költsége, illetve a külföldi vagy más belföldi banktól kapott deviza jóváírás jutaléka.

Kapcsolatfelvétel

Keresse vállalati tanácsadó kollégáinkat

Kérjük, a konstrukcióval kapcsolatos további kérdéseivel keresse fel az OTP Bank legközelebbi Vállalati Business Centrumában dolgozó vállalati tanácsadó kollégáinkat!

Hirdetmények és üzletszabályzatok

A hatályos hirdetményeket és üzletszabályzatokat, valamint az OTP Bank Általános Üzletszabályzatát a linkekre kattintva tekintheti meg.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.