Lekötött betét elhelyezésére írásbeli megbízása alapján kerülhet sor. Lekötött betét elhelyezésének nem feltétele, hogy bankunknál fizetési számlával rendelkezzen.

Milyen feltételekkel köthet le betétet?

A betét minimális összege

Az aktuális kondíciókban közzétett minimális betétösszeg - illetve azt meghaladó összeg - helyezhető el lekötött betétként.

A betét után fizetett kamat

A lekötött betétek aktuális kamatlábait a kondíciókban tesszük közzé. Fix kamatozás esetén a kamatláb mértéke a futamidő alatt nem változik.

Milyen fix kamatozású betétek közül válaszhat?

Bankunk a fix kamatozási módra többféle betételhelyezési lehetőséget kínál. Fix kamatozás esetén betétje futamidejét Ön 7 és 31 nap közötti tetszőleges időtartamra választhatja meg és dönthet a betét lekötésének módjáról is:

  • Egyszeri betétlekötés esetén a betét lejáratát követően a tőkét és a jóváírjuk azon a számlán, amelyről a betételhelyezést kezdeményezte, míg a kamat összege azon a számlán kerül jóváírásra, amelyről a betételhelyezés történt, vagy amely számla erre a célra a lekötési megbízáson megjelölésre került.
  • Folyamatos betétlekötésnél a betét fordulónapján a tőkeösszeget a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett az eredeti futamidőre ismételten lekötjük, az esedékes kamatot pedig jóváírjuk azon a számlán, amelyről a betételhelyezést kezdeményezte, vagy azon a számlán, ami erre a célra a lekötési megbízáson megjelölésre került.
  • Tőkésedő folyamatos lekötésnél a betét fordulónapján az esedékes kamattal megnövelt tőkeösszeg az eredeti futamidőre a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett, - figyelembe véve a betétösszeg nagyságának változása miatt esetleg bekövetkező kamatváltozást is ismételten lekötésre kerül.
  • Fix összeggel növelt tőkésedő folyamatos lekötésnél a betét fordulónapján az ügyfél által előre meghatározott, állandó összeggel és az esedékes kamattal megnövelt tőkeösszeg az eredeti futamidőre a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett, figyelembe véve a betétösszeg nagyságának változása miatt esetleg bekövetkező kamatváltozást is ismételten lekötésre kerül.

Hogyan veheti igénybe?

Amennyiben a vállalat, szervezet rendelkezik bankszámlával, úgy elektronikus úton adott megbízás alapján is elhelyezheti szabad pénzeszközeit lekötött betétként.

Internetbankban

Intézze vállalkozása pénzügyeit az OTPdirekt internetes szolgátatással!

OTPdirekt Electra Terminálon

Minden speciális igényt kielégítő OTPdirekt Electra Terminál igénybevételét ajánljuk.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

A hatályos hirdetményeket és üzletszabályzatokat, valamint az OTP Bank Általános Üzletszabályzatát a linkekre kattintva tekintheti meg.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.