Szerződés felmondás

Idő előtti felmondás

A lakástakarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény módosításáról szóló 2018. évi LXIII. törvény hatálybalépését követően, azaz 2018. október 17-től kötött lakás-előtakarékossági szerződés esetében a lakás-előtakarékoskodót állami támogatás már nem illeti meg.

A lakáselőtakarékoskodó a szerződést a megtakarítási idő alatt bármikor felmondhatja.

A szerződés felmondási ideje normál esetben 3 - 2017. július 1-jén vagy azt követően megkötött lakás-előtakarékossági szerződések esetén 2 - hónap.

Azonban a lakáselőtakarékoskodónak lehetősége van azonnali hatályú, gyorsított kifizetésű felmondást kérni, amely esetben a felmondás benyújtásakor, vagy a folyamatban lévő, illetve a még meg nem igényelt állami támogatásról történő ügyfélrendelkezés szerinti legkorábbi időpontban kifizethető a megtakarítás.

Felmondás esetén felszámításra kerülő, ügyfelet terhelő díjat a hatályos Díjtáblázat tartalmazza. A Díjtáblázatért kattintson ide.

Amennyiben a felmondás benyújtásakor vagy a megtakarítás kifizetésekor
a megtakarítási idő elérte, illetve el fogja érni a 48 hónapot, a lakáselőtakarékoskodónak nyilatkoznia kell arról, hogy a megtakarítást lakáscélra kívánja-e fordítani.

Lakáscélú felhasználás és annak igazolása

A lakáscélú felhasználásról és annak igazolásáról itt tájékozódhat bővebben.