Projektfinanszírozás

Az ügylet finanszírozási igényének nagyságától és egyéb sajátosságaitól függően az OTP Bank egyedül nyújt projektfinanszírozási hitelt, illetve nagy összegű hitelfelvételek esetében nyíltpiaci szindikálással vagy a bankok szűkebb körének bevonásával, pl. club deal formában valósulhat meg a finanszírozás.

Az OTP Bank a projektfinanszírozási gyakorlat hazai kialakulásának kezdete óta jelentős szerepet tölt be a piacon. Mindeközben a bank hitelportfoliójában ez a finanszírozási forma egyre nagyobb arányt képvisel. Az OTP Bank, mint a legnagyobb hazai bank egyedülálló tapasztalatokkal rendelkezik az energiaszektor, telekommunikáció, ingatlanszektor, valamint az infrastruktúra beruházásainak finanszírozásában, valamint az ügyletek strukturálásában.

A Treasury és Strukturált finanszírozási Igazgatóság keretei között működő Projektfinanszírozási Üzletág tevékenységi köre a projektfinanszírozási ügyletek mellett kiterjed az egyéb, speciális struktúrákban megvalósítható finanszírozási ügyletekre, így például akvizíciós hitelek nyújtására is.

A projektfinanszírozási hitelek főbb paraméterei

A projektfinanszírozási ügyletek sajátosságai, elsősorban összetettsége miatt projektfinanszírozási konstrukció alkalmazását több százmillió Ft-os projektköltség, illetve banki finanszírozási igény esetében ajánlja a Bank. A hitelek lehetséges felső összeghatárát tekintve, az OTP Bank erős tőkepotenciálja a magyar bankrendszer más szereplőihez képest általában nagyobb rugalmasságra ad lehetőséget.

A hitelek futamidejének megválasztása az ügyféllel történő egyeztetés alapján, az adott ágazat, illetve az ügylet sajátosságok, elsősorban a projekt várható cash-flow-jának kiértékelése alapján kerülhet meghatározásra.

bank egyaránt ajánl az ügyfeleinek forint és deviza alapú finanszírozást, ennek megfelelő referenciakamatok (BUBOR, LIBOR, EURIBOR stb.) alapján kialakított kamatozási feltételekkel.

Általánosságban elmondható, hogy a hiteldokumentáció tekintetében a bank a Euroloan szerződésekben alkalmazott standardokat, illetve egyéb projektspecifikus előírások alkalmazását tekinti irányadónak.

Az ügyfelektől igényelt információszolgáltatás

A projektfinanszírozási ügyletek pénzügyi megítéléséhez az OTP Bank a projekttel, a projektszponzorokkal,
valamint a hitelfelvevővel kapcsolatos alapdokumentumokat és információkat kéri be ügyfeleitől. Így:

  • a projekt részletes leírása,
  • a hitelfelvevő cégjogi és gazdálkodási alapdokumentumai,
  • a projektszponzorok pénzügyi helyzetét bemutató információk (pl. éves jelentést, referenciák stb.),
  • a beruházás részletes műszaki tervének, tervezett időbeli ütemezése,
  • az ügyfél vagy külső szakértők által készített piaci tanulmányok, pénzügyi tervek, illetve megvalósíthatósági tanulmányok,
  • a projekttel összefüggésben megkötni tervezett vagy már megkötött szerződések,
  • és egyéb, a projekttel összefüggő információk.

Kapcsolat

Projektfinanszírozási Igazgatóság
dr. Németh Miklós, igazgató
Cím: 1131 Budapest, Babér u. 9.
Levélcím: 1876 Budapest, Nádor u.16.

Telefon: (1) 298-3048
Fax: (1) 298-4225
E-mail: nemethmiklos@otpbank.hu

Hálózatban nyújtott projekthitelezés (200 millió Ft és 1,5 milliárd Ft közötti hitelkérelem esetén)

1,5 mrd Ft alatti hiteligénnyel kapcsolatos további kérdéseivel kérjük, keresse fel az OTP Bank legközelebbi, vállalkozói hitelezéssel foglalkozó fiókját!

 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.