Tájékoztatjuk, hogy a fizetési moratórium, mely a lakástakarék kölcsönökre, valamint az áthidaló kölcsönt és a lakáselőtakarékossági szerződéssel kombinált kölcsönöket biztosító lakástakarékpénztári betételhelyezésre is kiterjedt, 2022. december 31-én véget ért.

Amennyiben Ön magánszemélyként a törvény hatálya alá eső lakástakarék lakás- vagy áthidaló kölcsönnel rendelkezik, az OTP Bank honlapján talál információkat a lakossági hiteltörlesztések fizetési haladékáról!

A társasház vagy lakásszövetkezet által felvett lakástakarék kölcsönök törlesztésének fizetési haladékáról itt tájékozódhat.


 

Áthidaló kölcsön

Az OTP Lakástakarék Zrt. 2020.11.01-től az Áthidaló Kölcsön értékesítését felfüggeszti, az Áthidaló kölcsön 2020.11.01-től nem igényelhető.

 

Lakáskölcsön

Meglévő szerződésének megtakarítási időszaka lejárt?

Lakástakarék Lakáskölcsön fix kamatozással

A kölcsön igénylésének általános feltételei:

  • Lakáselőtakarékoskodó vagy a kedvezményezett igényelheti, aki lakáscélú felhasználásra köteles.
  • Csak kiutalt szerződésre és csak akkor nyújthatja az OTP Lakástakarék Zrt., ha a megtakarítási idő elérte a szerződéses módozat szerinti minimális megtakarítási időt és a szerződéses összeg lakáscélú felhasználásra kerül.
  • A lakáselőtakarékoskodó, ill. a lakáselőtakarékossági szerződésen megjelölt kedvezményezett esetén a kedvezményezett igényelheti az OTP Bank Nyrt. fiókhálózatában.
  • Az OTP Lakástakarék Zrt-től igényelt kölcsön esetén megelőző ranghelyen idegenbanki teher nem szerepelhet.

Kamat:

Az ügyleti kamat mértéke a teljes futamidő alatt fix, mértékét az ügyfél lakáselőtakarékossági szerződése megkötésének időpontjában hatályos OTP Lakástakarék Zrt. Általános Szerződési Feltételei melléklete tartalmazza.

THM (Teljes hiteldíj mutató):

A THM értékeket Az OTP Lakástakarék Zrt. áthidaló kölcsönökről és lakáskölcsönökről szóló Üzletszabályzatának elválaszthatatlan részét képező külön hirdetmény tartalmazza, reprezentatív példa.

Hirdetmény az OTP Lakástakarék Lakáskölcsön THM értékeiről

A kölcsönkérelem benyújtása:

A kölcsönkérelmet és mellékleteit a kölcsön célja szerinti vagy a fedezetül felajánlott ingatlan helye, vagy a kölcsönigénylő lakóhelye, illetve munkahelye szerint illetékes OTP Bank Nyrt. lakáshitelezési tevékenységet ellátó fiókjához kell benyújtani.

A befogadási feltételekről, a kölcsönkérelemhez szükséges dokumentumokról az alábbi Dokumentumlistából tájékozódhat.

Dokumentumlista lakáscélú kölcsön igényléséhez, kifizetéséhez (magánszemély)

Statisztikai alapú ingatlan értékbecslés:

Az OTP Lakástakaréknál - bizonyos ingatlanok esetében - lehetőség van ingatlan-értékbecslő felkérése nélkül megállapítani egy ingatlan értékét. Ilyenkor statisztikai alapon állapítjuk meg az ingatlan aktuális értékét, így a teljes hiteligénylési folyamat akár egy héttel gyorsabb és költséghatékonyabb is lehet. A statisztikai értékbecslés részleteit a 25/1997 (VIII. 1.) PM rendelet tartalmazza.

További részleteket az ingatlan típusáról és a további feltételekről az OTP Bank oldalán talál.


A tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek és nem teljes körű.

Kérjük, a további részletekről tájékozódjon az OTP Bank Nyrt. fiókjaiban.

A Lakástakarék-pénztárakról további információt talál a Magyar Nemzeti Bank Fogyasztóvédelmi honlapján , továbbá elérhetőek a felelős hitelfelvétellel kapcsolatos döntések meghozatalára kialakított segítség nyújtó alkalmazások (pl.:háztartási költségvetés-számító program, hitelkalkulátor, termék-összehasonlító táblázatok stb.).
Pénzügyi panasza esetén itt kaphat tájékoztatást. Az MNB tájékoztatója a túlzott eladósodás kockázatairól itt érhető el.