ltp-nemlakascel-termek-hero

Ki használhatja fel lakáscélra a megtakarítást?

A megtakarítást lakáscélra nemcsak Ön vagy a szerződésben megjelölt cselekvőképes kedvezményezett, hanem az Ön vagy a cselekvőképes kedvezményezett közeli hozzátartozója is felhasználhatja olyan ingatlanra, amely a tulajdonában van, vagy amihez haszonélvezeti vagy özvegyi joga van.

Ki számít közeli hozzátartozónak?

  • Házastárs vagy bejegyzett élettárs Két, tizennyolcadik életévét betöltött, azonos nemű személy bejegyzett kapcsolata. ,
  • gyermek (örökbefogadott, mostoha vagy nevelt gyermek is),
  • szülő (örökbefogadó, mostoha vagy nevelő szülő is),
  • unokák és további leszármazottak,
  • nagyszülők és további felmenők (dédszülők, ükszülők is),
  • testvér, féltestvér.

Ábrán is megnézheti

Hogyan tudja a közeli hozzátartozó felhasználni a megtakarítást?

Ha nem jelölt meg kedvezményezettet

A megtakarítás lejáratakor úgy nyilatkozik, hogy a megtakarítást lakáscélra használja fel, akkor lehetősége van arról is dönteni, hogy az összeget Ön vagy közeli hozzátartozója használja fel.

Ha Ön a szerződéséhez cselekvőképes kedvezményezett jelölt meg

A megtakarítás lejáratakor Önnek csak arról kell nyilatkoznia, hogy a megtakarítást lakáscélra használja fel. A cselekvőképes kedvezményezettnek kell eldöntenie, hogy a megtakarítást ő vagy közeli hozzátartozója használja fel.

Ha Ön a szerződéséhez kiskorú kedvezményezett jelölt meg

A megtakarítás lejáratakor Ön nyilatkozik arról, hogy a megtakarítást lakáscélra használja fel, ekkor lehetősége van arról is dönteni, hogy az összeget Ön vagy közeli hozzátartozója használja fel.