ltp-ingatlanvasarlas-termek-hero

BÓNUSZ szerződésem van

Tipp

A BÓNUSZ módozatú megtakarítás esetében az OTP Lakástakarék Bónusz összeg kifizetésének feltétele, hogy a megtakarítás egy választott lakáscélra, kiutalással kerüljön kifizetésre.

Kiutalási értesítőt kapott?

Ha Ön kiutaló levelet kapott, akkor a BÓNUSZ módozatú megtakarítása elérte azt az időpontot (értékelési fordulónapot), amikortól kiutalással hozzájuthat a megtakarításához, és rendelkezhet az évek alatt összegyűjtött megtakarítási összegről.

Mit kell tennie, ha OTP Lakástakarék Bónusz összeggel együtt szeretné a megtakarítását felhasználni kiutalás esetén?

 1. Igény benyújtása bankfiókban

  Szerződőként nyilatkoznia kell a kiutalás elfogadásáról, majd a lakáscélú felhasználási szándékáról.

  Kérjük, az igény benyújtásához töltse ki a Válaszlap a kiutalásról (államilag nem támogatott módozatok esetén) nyomtatványt, valamint - ha nincs a szerződésének cselekvőképes kedvezményezettje - a Lakáscél Nyilatkozat (államilag nem támogatott módozatok esetén) nyomtatványt is.

  • Ha nem jelölt meg korábban olyan kedvezményezettet, aki a kiutaláskor cselekvőképes, akkor Ön, mint szerződő dönthet a Lakáscél Nyilatkozaton (államilag nem támogatott módozatok esetén) a lakáscél típusáról, az ingatlanról és akár azon közeli hozzátartozójáról is, aki a lakáscélra felhasználó személy lesz.
  • Ha a szerződéshez korábban szerződőként megjelölt cselekvőképes kedvezményezettet, akkor tájékoztatnia kell őt a döntéséről. A továbbiakat a cselekvőképes kedvezményezettnek kell majd intéznie (lásd 2-es pont).

  Igényét bármelyik OTP Bank fiókban beadhatja.

 2. Cselekvőképes kedvezményezett személy Lakáscél Nyilatkozatának benyújtása bankfiókban

  Ha szerződőként nem jelölt meg cselekvőképes kedvezményezettet, ezzel nincs teendő.

  Ha megjelölt cselekvőképes kedvezményezettet, akkor a cselekvőképes kedvezményezettnek be kell mennie bármelyik OTP Bank fiókba személyes azonosításra, és le kell adnia a kitöltött és aláírt Lakáscél Nyilatkozatot (államilag nem támogatott módozatok esetén).

  Ha 18 év alatti (vagy egyéb okból nem cselekvőképes) a kedvezményezett, a Lakáscél Nyilatkozatot (államilag nem támogatott módozatok esetén) a szerződőnek kell kitöltenie, a szerződő dönthet a lakáscél típusáról, az ingatlanról és akár a közeli hozzátartozó felhasználó személyéről is.

 3. Kifizetéshez szükséges további dokumentumok benyújtása

  Az OTP Lakástakarék Bónusz jóváírásához lakáscélra kell a megtakarítást felhasználnia, ehhez az alábbiakra lesz szüksége:

  • Olyan ingatlan tulajdoni lapja, amely a Szerződő vagy a cselekvőképes kedvezményezett vagy ezek közeli hozzátartozójának tulajdonában van vagy kerül.

   A tulajdoni lap másolatnak hitelesnek kell lennie, amely lehet:
   • papíralapon Földhivataltól kikért hiteles másolat, amit eredetiben, bármelyik OTP Bank fiókban leadhat, vagy
   • elektronikusan kikért e-hiteles tulajdoni lap, amit az LTPkifizetes@otpbank.hu e-mail-címre kell beküldenie a lakástakarék szerződésszám tárgymezőben történő megadása mellett, vagy
   • az e-hiteles tulajdonilap-másolat, amit az OTP Bank az Ön kérésére az ingatlan-nyilvántartási adatbázisból lekér.
  • A lakáscél típusától függően pedig:
   • felújítás/korszerűsítés, lakás vagy ház vásárlás, továbbá építés/bővítés lakáscél esetén nincs szükség egyéb dokumentumra;
   • lakáshitel elő-vagy végtörlesztés esetén a hitelcélról és a fennálló tartozásról szóló pénzintézeti igazolás szükséges, viszont nincs szükség tulajdoni lapra. A pénzintézeti igazolás másolatban beküldhető az LTPkifizetes@otpbank.hu e-mail-címre a lakástakarék szerződésszám tárgymezőben történő megadása mellett.

  További részleteket az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) „26/A. A lakáscélú felhasználást igazoló iratok államilag nem támogatott szerződéses módozatok esetén” fejezete tartalmazza.

  A benyújtandó dokumentumokról részletesen a tájékoztatónkban olvashat.
  Letöltöm a tájékoztatót

 4. Kifizetés

  Ha a kifizetéshez szükséges feltételek teljesültek és letelt a 2 hónapos kiutalási időszak, az OTP Lakástakarék 15 napon belül (vagy a nyilatkozaton megjelölt napon) átutalja a megadott számlaszámra a megtakarítási összeget.

  Ha a megtakarítást lakáscélra használja fel, a kifizetéskor kezdeményezheti a szerződéses összegben foglalt lakáskölcsön igénylését is.

 5. A felhasználás utólagos igazolása

  Utólagos lakáscél igazolás nincs, további dokumentum bemutatása sem szükséges. A kifizetést követően nincs más teendője.

Ha még nem járt le a megtakarítása

Ön a szerződést a megtakarítási idő alatt bármikor felmondhatja és hozzájuthat az Ön által gyűjtött betétekhez és a kamatokhoz. Felmondás esetén Ön nem jogosult az OTP Lakástakarék Bónuszra és lakáskölcsönt sem igényelhet.

A szerződés felmondási ideje 2 hónap, de lehetősége van azonnali hatályú, gyorsított kifizetésű felmondást is kérni.

A felmondás után felszámított díjakat a hatályos Díjtáblázat tartalmazza.

Kérdése van?

Hívjon minket!

Forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz az OTP Lakástakarék Információs vonalon a +36 1 366 6888 számon.

Kérjen visszahívást!

Kollégáink az Önnek megfelelő időszakban hívják vissza és válaszolnak kérdéseire.

Visszahívást kérek