• Tardos Gergely


  Tardos Gergely 2000-ben végzett a Budapesti Közgazdasági egyetem pénzügy szakán. Ezt követően a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági, majd pénzpolitikai főosztályán dolgozott. 2004 végén csatlakozott az OTP Bank Elemzési Központjához, melynek munkáját 2009 óta vezeti.

 • Eppich Győző

  Eppich Győző

  E-mail:

  Az OTP Bank Elemzési Központjához 2006 elején még gyakornokként csatlakozott, majd 2007-2008-ban a Magyar Nemzeti Bank Monetáris stratégia és közgazdasági elemzések főosztályán a munkaerő-piaci elemzések területén dolgozott. Az Elemzési Központhoz 2008 őszén tért vissza, azóta az Elemzési Központ helyettes vezetőjeként dolgozik. Főbb feladatai: a magyar makrogazdasági és bankrendszeri folyamatok elemzése és az ezekre vonatkozó előrejelzések készítése, valamint módszertani fejlesztések végrehajtása. 2014-ben és 2017-ben elnyerte a Consensus Economics „Forecast Accuracy” díját.2006-ban végzett a Budapesti Corvinus Egyetem (korábban: Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetem) Közgazdasági karának „Makrogazdasági elemző és előrejelző” főszakirányán summa cum laude minősítéssel. Diplomadolgozatában a kamattranszmissziót vizsgálta a kelet-közép európai országokban.

 • Kovács Mihály


  Kovács Mihály

  E-mail:

  2018-ban csatlakozott az OTP Elemzési Központjához, ahol jelenleg az orosz, román és üzbég makrogazdasági helyzetértékelésért, és módszertani fejlesztésekért felelős. 1997-ben végzett a Budapesti Corvinus Egyetem elődjén (Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem). Az egyetem elvégzése után 15 évet töltött a Magyar Nemzeti Bankban ahol előrejelzésekkel és monetáris politikai tanácsadással foglalkozott. 2012 és 2015 között az Európai Bizottságnál dolgozott, ahol makrogazdasági elemzéseket készített. 2015 és 2018 között az OGResearch nevű tanácsadó cégnél dolgozott, ahol elsősorban monetáris politikai tanácsadás és modellfejlesztés volt a feladata a világ több feltörekvő országbeli jegybankja számára.

 • Debreczeni Donát

  Debreczeni Donát

  E-mail:

  Adat oldali megoldásokkal támogatja a csapatot. Az ELTE-n elemző matematikus BSc és programtervező informatikus MSc diplomát szerzett, 2019-ben csatlakozott az Elemzési Központhoz.

 • Kis Hedvig

  Kis Hedvig

  E-mail:

  Orosz-angol, majd nemzetközi kommunikáció szakon végzett. A gazdasági szakfordító vizsga után többek között hírleveleket, elemzéseket és sajtóanyagokat fordított és lektorált. 2010-ben csatlakozott az Elemzési Központ csapatához, ahol az elemzések nyelvi ellenőrzésével és közzétételével foglalkozik.

 • Kovács Márton

  Kovács Márton

  E-mail:

  Az elsősorban Horvátország makrogazdasági előrejelzéséért és monitoringjáért felelős elemző a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Elemző mesterszakon végzett 2019-ben, majd ezt követően a Pénzügyminisztérium Makrogazdasági főosztályán dolgozott, ahol főként az iparral, külkereskedelemmel és inflációval foglalkozott. Ezt követően a Citibank Magyarországi Fióktelepénél volt likviditási elemző, az Elemzési Központhoz pedig 2024 februárjában csatlakozott.

 • Rátkai Orsolya

  Rátkai Orsolya

  E-mail:

  A Budapesti Corvinus Egyetem külgazdaság szakirányán végzett, majd 2002-ben EFFAS-diplomát szerzett. Az OTP Értékpapír Rt-nél 2001-től dolgozott, mint részvényelemző, majd annak beolvadását követően az OTP Bank Elemzési Központjában folytatta munkáját. Jelenleg elsősorban ágazati elemzések készítésével foglalkozik, valamint koordinálja a felhasználói oldal ágazati elemzések terén felmerülő igényeinek becsatornázását. Tevékenysége 2017 végétől bővült ismét a részvény-elemzéssel, miután a BÉT által 2017 decemberében indított, a kis és közepes tőkeértékű részvények piacfejlesztését célzó programjához az OTP Bank Nyrt., mint befektetési szolgáltató is csatlakozott. A programhoz kapcsolódó elemzési feladatokat az OTP Bank részéről 2021-ig az Elemzési Központ végezte, 2022 óta ezt a feladatot az OTP Global Markets Igazgatóság Multi-asset Elemzési Osztálya látja el. Orsolya, ahogy a csapat legtöbb tagja, rendszeresen részt vesz az EK napi, heti gyakoriságú pénz- és tőkepiaci összefoglalóinak készítésében.

 • Rezessy Gergely


  Rezessy Gergely

  E-mail:

  2021-ben érkezett az OTP Elemzési központjához, ahol főbb feladatai a szlovén makrogazdasági és bankrendszeri folyamatok monitoringja, az ezekre vonatkozó előrejelzések készítése, valamint a magyar államháztartási folyamatok előrejelzése A Corvinus egyetemen szerzett diplomát, amelyet követően az Oracle Hungary-nél vállalati ügyviteli rendszerek bevezetésével foglalkozott. Ezt követően az MNB készpénzforgalmazási területén, illetve a MOL csoportnál pénzügyi területen dolgozott. 2014-től a Pénzügyminisztérium makrogazdasági területén konjunktúra, munkaerőpiaci és GDP elemzéssel foglalkozott.

 • Serdült Máté

  Serdült Máté

  E-mail:

  A Glasgow-i egyetem közgazdasági szakján szerzett alapdiplomát, majd a Sydney-i egyetem ökonometria mester szakján végzett 2019-ben. 2019 és 2023 között a Morgan Stanley kockázatkezelési osztályán dolgozott, először hitelkockázati elemzőként a nyersanyagpiaci szektorban, majd piackockázati elemzőként az értékpapírosított követelések területén. 2023. januárjában csatlakozott az OTP Elemzési Központhoz.

 • Váradi Beáta


  Váradi Beáta

  E-mail:

  Bea a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett, makrogazdasági elemző szakirányon, és 2015-ben csatlakozott az Elemzési Központhoz. Ő felelős a szerb és az ukrán makrogazdasági és banki piacméret-folyamatok elemzéséért és előrejelzéséért. Rendszeresen készít döntéstámogató anyagokat a hazai és a nemzetközi, elsősorban az amerikai reálgazdasági folyamatokról.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.