Tardos Gergely
A Corvinus egyetemen szerzett diplomát Pénzügy szakirányon és gazdaságpolitika mellékszakirányon 2000-ben. Ezt követően 2000 és 2004 között a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági, majd Pénzpolitikai Főosztályán dolgozott, elsősorban a devizatartalék-stratégia, a külső egyensúly és külső eladósodottság, a költségvetési politika, valamint a vállalati szektor finanszírozása szakterületeken. Gergely 2004 óta dolgozik az OTP Bank Elemzési Központjában, ami a Bankcsoport makrogazdasági és bankrendszeri folyamatait elemző és előrejelző egysége, itt 2008-ig a terület helyettes vezetője volt, azóta pedig ő irányítja a szervezeti egységet.

Debreczeni Donát
Az ELTE-n elemző matematikus BSc és programtervező informatikus MSc diplomát szerzett, 2019-ben csatlakozott az Elemzési Központhoz. Adat oldali megoldásokkal támogatja a csapatot.

Eppich Győző
2006-ban végzett a Budapesti Corvinus Egyetem (korábban: Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetem) Közgazdasági karának „Makrogazdasági elemző és előrejelző” főszakirányán summa cum laude minősítéssel. Diplomadolgozatában a kamattranszmissziót vizsgálta a kelet-közép európai országokban. Az OTP Bank Elemzési Központjához 2006 elején még gyakornokként csatlakozott, majd 2007-2008-ban a Magyar Nemzeti Bank Monetáris stratégia és közgazdasági elemzések főosztályán a munkaerő-piaci elemzések területén dolgozott. Az Elemzési Központhoz 2008 őszén tért vissza, azóta az Elemzési Központ helyettes vezetőjeként dolgozik. Főbb feladatai: a magyar makrogazdasági és bankrendszeri folyamatok monitoringja és az ezekre vonatkozó előrejelzések készítése, valamint módszertani fejlesztések végrehajtása.

Molnár György
A Koppenhágai Egyetemen közgazdasági képzésének elvégzése után közel 5 évet töltött a Magyar Nemzeti Bankban, különféle pozíciókban. Kezdetben az elemző csapat tagjaként, majd a modellezési osztály munkatársaként dolgozott. 2017 és 2020 között az OGResearch nevű tanácsadó cégnél dolgozott, ahol fejlődő országoknak készített makrogazdasági előrejelzéseket. Ezenfelül az elmúlt években számos feltörekvő országot célzó képzési projektben vett részt. A projektek középtávú előrejelzési eszközök fejlesztésére és az érintett központi bankok szakértői állományának képzésére összpontosítottak. 2018-ban az IMF washingtoni irodájában az előrejelzési csapatoknak szakmai támogatást nyújtott a középtávú előrejelzési rendszer kidolgozásához. 2020-ban csatlakozott az OTP Elemzési Központjához. Fő feladata Bulgária és Montenegró makrogazdasági folyamatainak és hitelpiacainak elemzése és előrejelzése. Emellett makrogazdasági előrejelzési eszközök fejlesztésével támogatja az Elemzési Központ munkáját.

Kis Hedvig
Orosz-angol, majd nemzetközi kommunikáció szakon végzett. A gazdasági szakfordító vizsga után többek között hírleveleket, elemzéseket és sajtóanyagokat fordított és lektorált. 2010-ben csatlakozott az Elemzési Központ csapatához, ahol az elemzések nyelvi ellenőrzésével foglalkozik.

Kovács Mihály András
1997-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. Az egyetem elvégzése után 15 évet töltött a Magyar Nemzeti Bankban, különféle pozíciókban. Kezdetben kutatóként, később mint az előrejelzésekért felelős koordinátor, az Inflációs Jelentések projektvezetője, illetve a monetáris politikai döntéshozatalt támogató szakértő. 2012 és 2015 között az Európai Bizottságnál dolgozott, ahol makrogazdasági kiigazítási programokkal foglalkozott és az Európai Szemeszter keretében készített elemzéseket. 2015 és 2018 között az OGResearch nevű tanácsadó cégnél dolgozott, ahol elsősorban monetáris politikai tanácsadás és modellfejlesztés volt a feladata a világ több feltörekvő jegybankja számára. 2018-ban csatlakozott az OTP Elemzési Központjához, ahol az orosz, horvát és román makrogazdasági helyzetértékelésért, a magyar költségvetési elemzésekért és módszertani fejlesztésekért felelős.

Rátkai Orsolya
A Budapesti Corvinus Egyetem külgazdaság szakirányán végzett, majd 2002-ben EFFAS-diplomát szerzett. Az OTP Értékpapír Rt-nél 2001-től dolgozott, mint részvényelemző, majd annak beolvadását követően az OTP Bank Elemzési Központjában folytatta munkáját. Jelenleg elsősorban ágazati elemzések készítésével foglalkozik. Tevékenysége 2017 végétől ismét bővült a részvény-elemzéssel, miután a BÉT által 2017 decemberében indított, a kis és közepes tőkeértékű részvények piacfejlesztését célzó programjához az OTP Bank Nyrt., mint befektetési szolgáltató is csatlakozott. A programhoz kapcsolódó elemzési feladatokat az OTP Bank részéről az Elemzési Központ végzi.

Rezessy Gergely
A Corvinus egyetemen szerzett diplomát, amelyet követően az Oracle Hungary-nél vállalati ügyviteli rendszerek bevezetésével foglalkozott. Ezt követően az MNB készpénzforgalmazási területén, illetve a MOL csoportnál pénzügyi területen dolgozott. 2021-ben a Pénzügyminisztérium makrogazdasági területéről érkezett az OTP-hez, ahol konjunktúra, munkaerőpiaci és GDP elemzéssel foglalkozott. Főbb feladatai: a szlovén makrogazdasági és bankrendszeri folyamatok monitoringja és az ezekre vonatkozó előrejelzések készítése.

Váradi Beáta
Bea a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett, Makrogazdasági elemző szakirányon, és 2015-ben csatlakozott az Elemzési Központhoz. Ő felelős a szlovák és szerb makrogazdasági és banki piacméret-folyamatok elemzéséért és előrejelzéséért, valamint részt vesz a rendszeres és az ágazati riportok készítésében.