Felelős pénzügyi szolgáltatóként mindent megteszünk azért, hogy pénzmosásra vagy terrorizmus-finanszírozásra ne használják fel a bankot. A jogszabályoknak megfelelően kérünk adatokat ügyfeleinktől, hogy megállapítsuk a bank szolgáltatásait igénybevevők kilétét és szándékát. Az OTP Bank nem teljesíti az olyan ügyfél megbízásait, aki nem bizonyítja személyazonosságát a törvényi előírásoknak megfelelően.

Pénzmosásról beszélünk, amikor a bűncselekményekből származó pénz eredetét megpróbálják eltitkolni vagy elfedni. Ehhez az elkövetők vagy más személyek megkísérelhetik igénybe venni a pénzügyi intézmények szolgáltatásait, hogy bizonyítsák a pénz törvényes eredetét. A közbiztonságot súlyosan veszélyeztető terrorizmus finanszírozásával más a helyzet: itt a pénz sokszor legális jövedelemből származik, így a cél annak felhasználása, nem pedig eredetének elfedése.

Annak érdekében, hogy bankunkat ne használhassák fel pénzmosásra és terrorizmus finanszírozására, mindent megteszünk azért, hogy megismerjük ügyfeleinket, ennek keretében megállapítsuk a bank szolgáltatásait igénybevevők kilétét, a bank által nyújtott szolgáltatások igénybe vételének okát. Az OTP Bank nem teljesíti az olyan ügyfél megbízásait, aki nem bizonyítja a törvényi előírásoknak megfelelően személyazonosságát.

Eleget teszünk a törvényeknek

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény rendelkezéseivel összhangban:

  • Hirdetményben tesszük közzé a Banknál követett ügyfél-átvilágításra vonatkozó eljárást az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeiben és weboldalunkon.
  • Munkatársaink kötelesek eleget tenni ügyfél-átvilágítási (ügyfél azonosítási, illetve okmányellenőrzési) és bejelentési kötelezettségüknek. Ennek elmulasztása büntetőjogi felelősségre vonást von maga után.
  • Belső ellenőrző és információs rendszert működtetünk a pénzmosást lehetővé tevő, illetőleg megvalósító bank-, vagy egyéb pénzügyi műveletek megakadályozása érdekében.
  • Együttműködünk a bűnüldöző szervekkel minden pénzmosásra és terrorizmus finanszírozására utaló körülmény feltárásában.
Kapcsolódó dokumentumok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.