Pénzmosás és terrorizmus finanszírozás
elleni küzdelem

Pénzmosásról beszélünk, amikor a bűncselekményekből származó pénz eredetének eltitkolására/ elfedésére az elkövetők, vagy más személyek megkísérelhetik igénybe venni a pénzügyi intézmények szolgáltatásait. A terrorista pénzek sokszor legális jövedelemből származnak és a cél annak felhasználása, nem pedig a bűncselekményből származó pénzek elfedése.

 

Annak érdekében, hogy bankunkat ne használhassák fel pénzmosásra és terrorizmus finanszírozására, mindent megteszünk azért, hogy megállapítsuk a bank szolgáltatásait igénybevevők valódi kilétét, és az OTP Bank nem teljesíti az olyan ügyfél megbízásait, aki nem bizonyítja a törvényi előírásoknak megfelelően személyazonosságát.

Az OTP Bank a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről
és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény rendelkezéseivel összhangban:

  • Belső ellenőrző és információs rendszert működtet a pénzmosást lehetővé tevő, illetőleg megvalósító bank-, vagy pénzügyi műveletek megakadályozása érdekében.
  • Az OTP Bank a törvénynek, a 19/2017. (VII.19.) MNB és a 21/2017. (VIII. 3.) NGM rendeletnek megfelelően belső szabályzattal rendelkezik, melyet a Bank valamennyi munkatársa alkalmazni köteles.
  • A Bank munkatársai kötelesek eleget tenni ügyfél-átvilágítási, és bejelentési kötelezettségüknek. A bejelentési kötelezettség teljesítése nem tekinthető bank-, értékpapír-, biztosítási és üzleti titok megsértésének.
  • A bejelentési kötelezettség elmulasztása büntetőjogi felelősségre vonást von maga után.
  • Az OTP Bank együttműködik a bűnüldöző szervekkel minden, pénzmosásra és terrorizmus finanszírozására utaló körülmény feltárásában.
  • Az OTP Bank Hirdetményben teszi közzé a Banknál követett ügyfél-átvilágításra vonatkozó eljárást az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeiben és internetes honlapján.

Kapcsolódó anyagok

 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.