Következő generációs banki megoldások kutatására és fejlesztésére nyert támogatást az OTP Bank.

Az OTP Bank a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFIA) támogatásával 2021. március 31-én új generációs banki megoldások kutatásába és fejlesztésébe kezdett.

A projekt magába foglalja a banki elosztott rendszerek, a banki rendszereknek teljes mértékben megfelelő blokklánc technológia, és egy mesterséges intelligencián alapuló „digitális dolgozó” kutatását és fejlesztését, amelyhez az NKFIA 398 858 000 forinttal járul hozzá.


Az OTP Bank 2020-ban elnyerte az NKFI Alap támogatását „Következő generációs banki megoldások fejlesztése” című pályázatával (szerződésszám: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00061).

A kutatások olyan megoldások fejlesztésére fókuszálnak, amelyek a költséghatékonyabb, még korszerűbb és biztonságosabb, valamint folyamatos rendelkezésre állású banki megoldások kialakítását célozzák, az alábbiak szerint:

  • Olyan elosztott rendszer fejlesztése, amely a szolgáltatási közeget alkotó adatbázis-tároló rétegből 100% -os szolgáltatás-elérhetőséget biztosít;
  • Banki rendszerekre szabott blokklánc technológia kialakítása, amely könnyen követhetővé teszi az egyes banki tranzakciók előzményeit, ezzel még magasabb fokú biztonságot garantálva;
  • Mesterséges intelligencián alapuló, érzelmi intelligenciával rendelkező virtuális banki „munkatárs” fejlesztése, amely a nap 24 órájában képes rendelkezésre állni.

Jelen kutatás-fejlesztési projekt 2024. március 30-ig tart, és az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kibocsátott támogatói okirat alapján valósul meg.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.