OTP Global Markets Podcast: Befektetésekről mindenkinek - alfától az omegáig

Publikálva: 2022. szeptember 23. podcast

Devizabefektetések

Mire figyeljünk? Milyen lehetőségek közül választhatunk?

2022. szeptember 23. 10:00

A forint tartós gyengülése és az árfolyamok ingadozása miatt felmerül a kérdés, hogy fektessünk-e devizába? Mire figyeljünk? Milyen lehetőségek közül választhatunk? Mik a kockázatok?

Az OTP Global Markets podcastjának ezen epizódjában erről beszélgetünk Bozsogi Tamással az OTP Kiemelt Privát Banki főosztályának vezetőjével és Csillag Zsigmonddal az OTP Global Markets osztályvezetőjével. Beszélgetőpartnerük Gede Balázs, aki közel két évtizede foglalkozik gazdasági újságírással és rádiós műsorvezetéssel, 2011 óta pedig a Millásreggeli című gazdasági rádióműsor szerkesztő-műsorvezetője.

Válságálló befektetés

Vagyonépítési és kezelési tippek turbulens piaci környezetben

2022. augusztus 25. 12:00

Cseberből vederbe - stagflációból stagnálásba tartanak a fejlett gazdaságok, forró ősz vár a befektetőkre. A következő hónapok láthatóan még a növekedő inflációról fognak szólni, a forint is gyengül, a recessziós kockázatok emelkednek. Ez továbbra sem kedvez a piacoknak, sok a bizonytalanság. Így adódik a kérdés, hogy mibe és hogyan tegyük a pénzünket, hogy megőrizzük az értékét? Mi a válságálló befektetés?

Az OTP Global Markets podcastjának ezen epizódjában a fenti témát és helyzetet járjuk körbe meghívott szakértőinkkel, Ujhelyi Leventével, az OTP Privát Banki főosztályának vezetőjével, Csillag Zsigmonddal az OTP Global Markets, és Dinnyés Istvánnal, az OTP Global Markets Advisory osztályának vezetőjével. Beszélgetőpartnerük Gede Balázs, aki közel két évtizede foglalkozik gazdasági újságírással és rádiós műsorvezetéssel, 2011 óta pedig a Millásreggeli című gazdasági rádióműsor szerkesztő-műsorvezetője.

Évközi gazdasági kilátások

Merre tovább 2022-ben?

2022. július 13. 13:00

Jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy ebben a kiélezett helyzetben mit kezdjünk a pénzünkkel, mit kezdjünk most a befektetéseinkkel?

Már mögöttünk van egy félév az idei évből és ismét elmondhatjuk, hogy történelmi időket élünk: csúcson és emelkedő pályán az infláció, soha nem látott mélypontot dönget a forint, egekben az árak, itt vannak a kamatemelések, a lassuló növekedési kilátások, a geopolitikai feszültségek és velünk maradt a járványveszély is.

Az OTP Global Markets podcastjának ezen epizódjában meghívott szakértőinkkel, Sándor Dáviddal, az OTP Global Markets Multi-Asset Elemzési osztályának vezetőjével, Tardos Gergellyel, az OTP Bank Elemzési Központjának vezetőjével és Heinz Frigyessel, az OTP Alapkezelő Zrt. vezérigazgató helyettesével a fenti kérdéseket és helyzetet járjuk most körbe. Beszélgetőpartnerük Gede Balázs, aki közel két évtizede foglalkozik gazdasági újságírással és rádiós műsorvezetéssel, 2011 óta pedig a Millásreggeli című gazdasági rádióműsor szerkesztő-műsorvezetője.

Mi zajlik most a parketten?

Aktualitások és a brókerek a dealek mögött

2022. június 14. 11:00

Követjük a pénz útját: igencsak felpörögött világszerte a tőzsde, áramlik a pénz a tőkepiacokra – ezért profi brókerrel górcső alá vesszük az aktuális tőzsde- és pénzpiaci történéseket. Merre mozdul most a befektetők pénze? Hol lát lehetőséget? Hol érzi magát biztonságban? Erről beszélget Gede Balázs gazdasági újságíró Csillag Zsigmonddal, az OTP Global Markets osztályvezetőjével. A tőzsde hallatán sokan óriási tétekben játszó kaszinóra és a Wall Street farkasa filmre asszociálnak. Ezért a beszélgetésből az is kiderül, hogy miként telik valóságban a brókerek egy napja, hogyan lehet valaki bróker.

Aktív vagyonkezelés a kulisszák mögött

Tippek a profi portfóliókezelőtől

2022. május 11. 15:00

Az elmúlt néhány év gazdasági és geopolitikai eseményei soha nem látott kihívások elé állították a befektetési és privát banki szektort. A dinamikusan változó pénz- és tőkepiaci környezetben az ügyfelek még proaktívabb döntéstámogatást és aktív portfólió-menedzselést várnak privát bankáruktól, ebben a környezetben pedig nemcsak a banki tanácsadók szerepe és a tanácsadás értékelődött fel, hanem az időzítés és a piaci helyzetekre való gyors reakció is. Ezért az OTP Global Markets befektetésekről szóló podcastjének ezen adásában egy érdekes témát járunk körbe, mégpedig az aktív portfóliókezelést. De mit is jelent ez? Ügyfélként mikor és miért jó ez nekem? Milyen szolgáltatást, szakembereket biztosít ehhez a bankom? Mit is csinál egy portfóliókezelő? Hogyan telik egy napja? Mi történik a kulisszák mögött? Trükkök, tippek a profi vagyonkezelés területéről Kopányi Szabolcstól, az OTP Global Markets portfóliókezelési osztályának vezetőjétől. Szabolcs beszélgetőpartnere Gede Balázs, gazdasági újságíró.

Befektetési stratégia 2.0 - Merre tovább a piacokon?

2022. április 21. 14:00

Az OTP Global Markets podcastjének legújabb epizódjában Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának vezetője, valamint Sándor Dávid, OTP Global Markets Multi-Asset Elemzési osztályának vezető befektetési stratégája beszélget az OTP Bank befektetési stratégiájának negyedéves frissítése kapcsán a makrogazdasági folyamatokról, valamint arról, hogy a turbulens gazdasági környezetben mire érdemes figyelni a részvény- és árupiacokon. Beszélgetőpartnerük Gede Balázs, aki közel két évtizede foglalkozik gazdasági újságírással és rádiós műsorvezetéssel, 2011 óta pedig a Millásreggeli című gazdasági rádióműsor szerkesztő-műsorvezetője.

Műkincsvadászat, avagy a műkincs, mint befektetés

2022. április 13. 11:00

Mindig is érdekeltek a műkincsek, mint befektetési lehetőségek? Most itt alkalom, hogy bepillants a kulisszák mögé! Az OTP Global Markets podcastjének új epizódjában Kelen Anna művészettörténészt, a Virág Judit Galéria munkatársát látjuk vendégül a művészet világnapja alkalmából.
Az UNESCO április 15-ét azzal a céllal nevezte meg a művészet világnapjának, hogy segítse a művészet fejlődését, terjesztését és élvezetét.
A beszélgetés során többek között arra keressük a választ, hogy miért és mikor kezdtek az emberek műtárgyakat gyűjteni? Napjainkban milyen a műtárgyak megítélése, miért lehet érdemes műkincsbe fektetni? Általában hogyan kezd neki, akit érdekel a téma és műkincsbe is fektetne? Általában milyen tendenciát követnek, akik aktívan gondozzák a gyűjteményüket? Hazánkban mi a jellemző? Mit keresnek, azaz mit gyűjtenek a befektetők? Mik a „nagy nevek”? Melyek most a népszerű trendek? És készülünk érdekességekkel is, például hogyan kapcsolódik például a híres hollywoodi film, a Stuart Little, kisegér egy elveszettnek hitt hazai mestermű megtalálásához? Hallgasson minket!
A Virág Judit Galéria az OTP Private Banking műtárgypiaci tanácsadója.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.