A Global Finance díjak az OTP-nek

A Global Finance magazin idén az OTP Csoportot ítélte a régió legjobb befektetési bankjának

Publikálva: 2023. június 30. private banking, elismerések, global markets

Befektetési bankként és fenntarthatósági szempontból is elismerte az OTP Csoport tevékenységét a Global Finance magazin.

Míg az orosz bankok a nyugati szankciók hatására eltűntek a globális piaci aktivitási rangsorról, más szereplők – mint az OTP Csoport is – fontos támogatást nyújtottak a kelet-közép-európai tőkepiacok számára – olvasható a Global Finance magazin indoklásában, hogy miért az OTP Csoport lett 2023-ban Kelet-Közép-Európa legjobb befektetési bankja. A szaklap kitér arra is, hogy a látszólag lassú piacon eközben az OTP Csoport végrehajtotta az eddigi legnagyobb akvizíciós lépéseit az albán Alpha Bank és a szlovéniai Nova KBM megvásárlásával, amellyel tovább erősítette pozícióját a régió vezető befektetési bankjaként.

Emellett a Global Finance az OTP Csoport fenntartható finanszírozásban és közösségek fenntartásában betöltött vezető szerepét is elismerte. Indoklása szerint az OTP Bank Magyarország meghatározó hitelintézeteként jó helyzetben van ahhoz, hogy vezető szerepet töltsön be a fenntartható finanszírozás terén. Emellett a vállalatcsoport mára Magyarország mellett Albániában, Bulgáriában és Szerbiában is piacvezető, ahol leánybankjai saját ESG-stratégiával járulhatnak hozzá, hogy 2025-ig 1,5 billió forint zöldhitel-portfóliót építsen fel. A szaklap kitért arra is, hogy 2022 júliusában az OTP Bank bocsátotta ki az első magyar zöldkötvényt a nemzetközi piacon.

A londoni díjátadón a régió legjobb befektetési bankjának és a fenntartható finanszírozás magyarországi legjobbjának járó elismerést Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója, míg a fenntartható finanszírozás és a közösségek fenntartása terén szerzett régiós elismerést Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának igazgatója és Fazekas Gábor, az OTP Global Markets igazgatója vehette át.

A Global Finance díjazottak

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.