Erős gyorsjelentés az AutoWallistól

Publikálva: 2021. december 3. elemzések

A kedvező első három negyedév teljesítményét követően frissítettük az AutoWallisra vonatkozó előrejelzéseinket és modellünket, a 12 havi célárfolyamot 164 Ft-ról 172 Ft-ra emeljük a vételi ajánlás megtartása mellett.

Az AutoWallis gépjármű értékesítési volumenei az akvizíciók hatására 241%-kal emelkedtek az első három negyedévben, de duplázódott a szervizórák és a bérbeadási napok száma is, így a vállalat árbevétele 132%-kal került feljebb a november 30-i gyorsjelentés alapján. Az AutoWallis az árazási politikáját jól tudta alakítani, így az EBITDA marzs 3,9%-ra emelkedett (a bázisidőszaki 3%-ról), az EBITDA termelés pedig 5,7 milliárd forintot ért el (+201% év/év), 2,2 milliárd forint nettó profit mellett.

A chiphiány negatív hatásai miatt azonban a menedzsment az idei árbevétel tekintetében rontotta várakozását, az EBITDA termelést illetően azonban nagy esély van, hogy a korábban jelzetthez képest magasabb eredményt realizál az AutoWallis.

A várakozásainkhoz képest pozitív teljesítményt hozó gyorsjelentés hatására frissítettük előrejelzéseinket, és beépítettük modellünkbe a szlovén Avto Aktiv tranzakciót, illetve a Jaguar Land Rover újabb budapesti szalonjának januári indulását (de további, csőben levő akvizíciós tervekkel egyelőre nem számolunk). Mindezek hatására a következő évekre vonatkozó árbevételi és EBITDA várakozásunk is felfele tolódott, ami ellensúlyozza az emelkedő kamatkörnyezet és emelkedő részvényszám fair értékre gyakorolt negatív hatásait.

Az OTP Bank részletes elemzését megismerheti a csatolmányból.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.