Piacvezető vállalatként kötelességünknek tartjuk azon társadalmi csoportok segítését, amelyeknek a sikerek eléréséhez valamilyen hátrányt kell leküzdeniük, vagy az ehhez vezető útnak még az elején tartanak. Természetesnek tartjuk, hogy hozzájáruljunk a helyi közösségek fejlődéséhez, előrelépéséhez. Elsősorban olyan kezdeményezéseket támogatunk, amelyek a hátrányos helyzetű, beteg gyermekek gyógyulását, a segítséggel élők elfogadását és a fiatalok oktatását tűzték ki célul.


Együttműködéseink

KézenFogva Alapítvány

A KézenFogva Alapítvány 1993-ban jött létre azzal a céllal, hogy országos szinten próbáljon javítani az értelmi és halmozottan fogyatékos gyermekek és felnőttek, valamint hozzátartozóik, segítőik és a velük foglalkozó szakemberek, civil szervezetek helyzetén.

Az alapítvány az OTP Bank támogatásával egy nagyszabású, egyedülálló országos közvéleményformáló kampányt indított útjára, amely már több éve nagy sikerrel működik. A kampány célja az értelmi és halmozottan fogyatékos emberekkel szembeni pozitív attitűd kialakítása, továbbá az, hogy az ép és sérült embereket közelebb hozza egymáshoz. A „Fogadd el, fogadj el!” kampány kamionja több hónapon keresztül járja az országot, mely során vidéki és fővárosi helyszínekre látogat el.

Emellett a bankunk az alapítvány FECSKE Szolgálat programjának megvalósítását is segíti, amely olyan családok tehermentesítését tűzte ki céljául, amelyekben fogyatékos személy él. A Szolgálat hozzáértő szakemberek segítéségével speciális felügyeletet biztosít a fogyatékos gyermeket nevelő családok számára.

Bankunk a projektek megvalósításának támogatójaként olyan kezdeményezések mögé állt, amelyek a társadalmi szerepvállalásában a kiemelt esélyteremtés jegyében valósulnak meg, és az általa képviselt értékeket vonultatnak fel.

Részletek

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány célja, hogy a Magyarországon élő látássérült embereket a szükséges segédeszköz-szoftverekkel ellátott, korszerű számítógépes rendszerekhez juttassa. Az alapítványt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) alapította 2000. december 7-én.

Az alapítvány együttműködésével indult el 2008-ban az OTP Bank Akadálymentesítési Programja, melynek célja, hogy bankunk megkönnyítse a speciális igényekkel rendelkező ügyfelei számára az ügyintézést. Az OTP Bank látássérült ügyfeleinek biztonságos ügyintézését szolgálják a beszélő ATM-ek elsötétülő képernyővel, a vezetősávok és a Braille-írásos nyomógombok.

Részletek

Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége mint közhasznú, országos érdekvédelmi szervezet, a Magyarországon élő siket és nagyothalló emberek társadalmi integrációjának előmozdításáért tevékenykedik. Ennek érdekében a jogszabályokban foglaltak megvalósításának szorgalmazásával segíti életminőségük javulását, valós szükségleteken és igényeken alapulva ösztönzi az akadálymentesítési folyamatokat.

Az OTP Bank Akadálymentesítő akciójának megvalósításában is részt vettek, a SINOSZ segítségével vált elérhetővé a videó jeltolmács szolgáltatás. A siket és nagyothalló ügyfelek a KONTAKT Tolmácsszolgálaton keresztül pillanatok alatt – egy élő videóhívásban becsatlakozó jelnyelvi tolmács segítségével – intézhetik kérésüket az ügyintézőkhöz.

Bankunk szolgáltatásainak fejlesztésével és akadálymentesítésével igyekszik segítséget nyújtani a halláskárosultak számára, és megkönnyíteni számukra a pénzügyeikkel kapcsolatos ügyintézést.

Részletek

Vakok Állami Intézete

A VÁI célja – a látássérült személyek számára nyújtott szolgáltatásokban bekövetkezett szemléletváltás és a kliensek részéről jelentkező igények hatására – olyan korszerű, integrált szolgáltatásokat nyújtó, a gyakorlatra és a szakmai igényekre rugalmasan reagáló intézmény létrehozása és működtetése, amely hozzájárul a fogyatékos emberek jogainak és esélyegyenlőségének érvényesüléséhez, biztosításához.

Az Intézet közreműködésével került kialakításra az OTP Bank telefonos ügyintézési szolgáltatása (Contact Center), amely korlátlanul elérhető 24 órában, ezzel is segítve a vak és gyengénlátó ügyfeleket. Internetes ügyintézés esetén az OTP Bank honlapjának használatát felolvasó szoftver segíti, és az egykezes használatot is támogatja.

Bankunk számára fontos, hogy lehetőség szerint valamennyi ügyfele számára egyenlő esélyű hozzáférést biztosítson a szolgáltatásaihoz, beleértve a látás- és hallássérült embereket is.

Részletek

Magyar Lovasterápia Szövetség

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány 1997-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a lovasterápiával foglalkozó intézményeket és személyeket országos szinten összefogja, érdekeiket védje.

A Szövetség által szervezett Magyar Lovasterápia Szövetség Díjlovasversenyének és Fogyatékosok Lovasversenyének bankunk több éve részese. A rendezvény támogatásával az esélyteremtés jegyében hozzájárulhatunk a lovasterápia népszerűsítéséhez, amely a sérült, fogyatékossággal élő emberek gyógyításában, rehabilitációjában, valamint az egészség megőrzésében értékes terápiás eszköz.

Részletek

Magyar Speciális Olimpiai Szövetség

A Speciális Olimpia Szövetség az értelmileg sérült emberek nemzetközi szervezete. Napjainkban a világ több, mint 150 országából 1 millió fogyatékossággal élő sportoló tartozik a mozgalomhoz.

Bankunk kiemelten támogatja a Magyar Speciális Olimpia Szövetséget, az értelmileg sérült emberek sportolását elősegítő nemzetközi mozgalom magyar szervezetét, mely esélyt teremt az értelmi fogyatékkal élő, kiemelkedő sporttehetségek számára ahhoz, hogy teljes értékű életet élhessenek, és a sport révén egy lelkes közösség tagjai lehessenek.

Az OTP Bank támogatja az MSOSZ fiataloknak (óvodás kortól középiskolásig) szóló társadalmi érzékenyítő programját, a „Szállj be Te is!” programot is, melynek célja az elfogadás és a segítségnyújtás. A program a különbségekről és hasonlóságokról, a megismerésről és az elfogadásról, illetve az együttélésről szól, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség bemutatásán keresztül.

Részletek

Humanitás Szociális Alapítvány

Az OTP Bank a Humanitás Szociális Alapítvány 1990-es alapításakor a szervezet alapító tagja, majd 2007-től az alapítói jogok egyedüli gyakorlója. Az alapítvány alapvetően szociális jellegű célok mellett oktatási, képzési ösztöndíjpályázatokat ír ki, illetve egészségmegőrző, betegségmegelőző és életvezetési programok megvalósításában is szerepet vállal. Olyan programokat és pályázatokat támogat, amelyek az empátia, a társadalmi tolerancia fejlesztésére, a továbbtanulás és képzés feltételeinek elősegítésére, valamint a szociálisan hátrányos helyzetből való kitörés lehetőségének megteremtésére irányulnak.

A hatékony és transzparens működés érdekében az Alapítvány pályázati alapú elbírálási rendszert működtet.  Az alapítvány által nyújtott támogatásokra kizárólag a bankunk weboldalán közzétett pályázati kiírásokban fogalt feltételek fennállása esetén, az ott megjelölt tartalommal és formában lehet pályázni.

Részletek

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Az OTP Bank 1994 óta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat legnagyobb támogatója. A Szolgálat évente több, mint tízezer magyar és külföldi gyermek egészségéről és megsegítéséről gondoskodik, célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek támogatása, életkörülményeik javítása, jövőjük megalapozása.

Az együttműködés keretében a bankunk elsősorban a Szolgálat egészségügyi programjait segíti: támogatást nyújt gyermekek gyógykezeléséhez, műtéti költségeinek fedezéséhez, nevelőszülői hálózat fenntartásához, jótékonysági rendezvények – Gyermeknap, Mindenki Karácsonya – megvalósításához, valamint a rászoruló beteg gyermekek ápolására létrehozott orvosi rendelő működtetéséhez is.

1995-ben egy mozgó fogászati rendelőnek kialakított autóbuszt vásároltunk a Szolgálatnak, amelynek fenntartásában azóta is szerepet vállalunk. A fogászati busz évek óta járja nyaranta az országot, célja a rendszeres ellátásban nem részesülő gyermekek fogászati szűrése és kezelése.

Részletek

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ország 350 pontján segíti a rászorulókat, a fogyatékossággal élő embereket, a gyermekükkel menedéket kérő anyákat, az időseket, a betegeket és az otthonukat elveszített embereket. Alapelve, hogy segíteni csak jól szabad.

A Máltai Szeretetszolgálat csináltatott először szemüveget hajléktalan embereknek, nyitotta az ország első kerekesszékes kocsi-javító műhelyét, és indította útjára az európai hírű befogadó falu programot.

Magyarországon 500-800 olyan kistelepülés van, ahol a gyerekeknek nincs játszóterük. Az OTP Bank felelős bankként változtatni kíván ezen a helyzeten, és a rászoruló területeken élő gyermekek számára is biztosítani szeretné a játék örömét.

Ezért 2011 óta minden évben, a bank partnereinek karácsonyi ajándékozására szánt összegét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Játszva megelőzni” programjára ajánlotta fel, hogy a kistérségben élő családok és gyermekeik is megtapasztalhassák a játék gyógyító, nevelő erejét. Az OTP Bank az anyagi támogatás mellett önkéntes munkatársai bevonásával is hozzájárult a program sikeréhez.

Részletek

Fenntarthatósági tevékenységünk fókuszai

Pénzügyi kultúra

Az OTP Csoport elkötelezett az emberek pénzügyi ismereteinek mélyítése iránt, és hisz abban, hogy a felelős pénzügyi döntések nemcsak egyéni, hanem társadalmi szinten is hozzájárulnak a jóléthez.

Tovább

Közösségi szerepvállalás

Az OTP Csoport elkötelezett a hátrányos helyzetű csoportok és a közösség számára fejlődést jelentő ügyek támogatása iránt, és hisz abban, hogy a gazdasági szereplőknek erejükhöz mérten felelősséget kell vállalni a társadalmi igazságosság előmozdítása érdekében.

Tovább

Zöld bank

Az OTP Csoport elkötelezett a természeti környezet megóvása és a szennyezés csökkentése iránt, és hisz abban, hogy felelős működésével és kézzelfogható tettekkel erejéhez mérten hozzájárul a környezeti szempontból is fenntarthatóbb gazdasághoz.

Tovább

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.