OTP Global Markets Podcast: Befektetésekről mindenkinek - alfától az omegáig

Publikálva: 2022. május 11. podcast

Érdekli a befektetések világa? Szektorok, eszközosztályok és régiók? Hallgatna izgalmas beszélgetéseket a témáról? Magabiztosabbá szeretne válni a pénzügyek területén?
Akkor az OTP Global Markets podcastja Önnek szól. Tőkepiaci és privátbanki szakértőinkkel górcső alá vesszük az aktuális makrogazdasági eseményeket, a tőzsde- és pénzpiaci történéseket, és beszélgetünk általában a befektetésekről is – alfától az omegáig.

Aktív vagyonkezelés a kulisszák mögött

Tippek a profi portfóliókezelőtől

2022. május 11.

Az elmúlt néhány év gazdasági és geopolitikai eseményei soha nem látott kihívások elé állították a befektetési és privát banki szektort. A dinamikusan változó pénz- és tőkepiaci környezetben az ügyfelek még proaktívabb döntéstámogatást és aktív portfólió-menedzselést várnak privát bankáruktól, ebben a környezetben pedig nemcsak a banki tanácsadók szerepe és a tanácsadás értékelődött fel, hanem az időzítés és a piaci helyzetekre való gyors reakció is. Ezért az OTP Global Markets befektetésekről szóló podcastjének ezen adásában egy érdekes témát járunk körbe, mégpedig az aktív portfóliókezelést. De mit is jelent ez? Ügyfélként mikor és miért jó ez nekem? Milyen szolgáltatást, szakembereket biztosít ehhez a bankom? Mit is csinál egy portfóliókezelő? Hogyan telik egy napja? Mi történik a kulisszák mögött? Trükkök, tippek a profi vagyonkezelés területéről Kopányi Szabolcstól, az OTP Global Markets portfóliókezelési osztályának vezetőjétől. Szabolcs beszélgetőpartnere Gede Balázs, gazdasági újságíró.

Befektetési stratégia 2.0 - Merre tovább a piacokon?

2022. április 21.

Az OTP Global Markets podcastjének legújabb epizódjában Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának vezetője, valamint Sándor Dávid, OTP Global Markets Multi-Asset Elemzési osztályának vezető befektetési stratégája beszélget az OTP Bank befektetési stratégiájának negyedéves frissítése kapcsán a makrogazdasági folyamatokról, valamint arról, hogy a turbulens gazdasági környezetben mire érdemes figyelni a részvény- és árupiacokon. Beszélgetőpartnerük Gede Balázs, aki közel két évtizede foglalkozik gazdasági újságírással és rádiós műsorvezetéssel, 2011 óta pedig a Millásreggeli című gazdasági rádióműsor szerkesztő-műsorvezetője.

Műkincsvadászat, avagy a műkincs, mint befektetés

2022. április 13.

Mindig is érdekeltek a műkincsek, mint befektetési lehetőségek? Most itt alkalom, hogy bepillants a kulisszák mögé! Az OTP Global Markets podcastjének új epizódjában Kelen Anna művészettörténészt, a Virág Judit Galéria munkatársát látjuk vendégül a művészet világnapja alkalmából.
Az UNESCO április 15-ét azzal a céllal nevezte meg a művészet világnapjának, hogy segítse a művészet fejlődését, terjesztését és élvezetét.
A beszélgetés során többek között arra keressük a választ, hogy miért és mikor kezdtek az emberek műtárgyakat gyűjteni? Napjainkban milyen a műtárgyak megítélése, miért lehet érdemes műkincsbe fektetni? Általában hogyan kezd neki, akit érdekel a téma és műkincsbe is fektetne? Általában milyen tendenciát követnek, akik aktívan gondozzák a gyűjteményüket? Hazánkban mi a jellemző? Mit keresnek, azaz mit gyűjtenek a befektetők? Mik a „nagy nevek”? Melyek most a népszerű trendek? És készülünk érdekességekkel is, például hogyan kapcsolódik például a híres hollywoodi film, a Stuart Little, kisegér egy elveszettnek hitt hazai mestermű megtalálásához? Hallgasson minket!
A Virág Judit Galéria az OTP Private Banking műtárgypiaci tanácsadója.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.