ltp-tarsashaz-ujszerzodes-termek-hero

Lakástakarék Prémium

10% vagy 30% egyszeri, egyösszegű hozammal

Lakástakarék Prémium - társasházi felújításra és korszerűsítésre is

A társasházaknak, lakásszövetkezeteknek bármikor szüksége lehet egy lakáscélú megtakarításra, ami felújításra vagy korszerűsítésre használható fel.

Előnyei

Kiszámítható

Hosszú távon is kiszámítható

Havonta fizetendő megtakarítás, egyösszegű 10% vagy 30% hozammal.

Lakáscélra használhatják fel

Lakáscél

Felújításra vagy korszerűsítésre használható fel, de nincs utólagos lakáscél-igazolási kötelezettség.

Akár több szerződést is köthetnek

Szerződés

Nincs szükség lakásszám megadására, egy épületre bármennyi szerződés köthető, ezzel többszörözve a havonta félretehető betétösszeget.

Biztonságos

Biztonság

Kamatadó- és tranzakciósilleték-mentes, OBA biztosított.

EBKM

 • Prémium 4x10 esetén 2,89%-3,44% 1
 • Prémium 8x30 esetén 5,37%-5,64% 1

*50.000 Ft havi betéttel elérhető, legmagasabb hozamot kínáló konstrukció.

További jellemzők

4 éves szerződés esetén 10%, 8 éves szerződés esetén 30% Lakástakarék Prémiumot kaphat, ha a lejáratkor lakáscélra használja fel a megtakarítást és a teljes megtakarítási idő alatt a szerződésben vállalt havi rendszerességgel fizeti a betétet.

A Lakástakarék Prémium a megtakarítás kifizetésével egy időben, egy összegben kerülhet kifizetésre, kamatos kamat nem jár rá.

A szerződésben megjelölt havi betét összegen felüli betét befizetésre nem jár Lakástakarék Prémium. Példa:
Ha havi 20 000 Ft befizetésre kötötte meg a szerződést, de havonta 50 000 Ft-ot fizet be, a Lakástakarék Prémium csak a havi 20 000 Ft-ra jár, mivel a szerződésben ezt vállalta megfizetni.

Az OTP Lakástakarék Prémiumot magyarországi társasház és lakásszövetkezet igényelheti, a társasház vagy a lakásszövetkezet képviselőjének a személyes azonosítását (a társasház vagy a lakásszövetkezet képviselőjének a megválasztásáról szóló igazolással, pl.: Közgyűlési határozat, 30 napnál nem régebbi cégbírósági végzés, cégkivonat) követően. Nincs szükség lakásszám megadására, egy épületre bármennyi szerződés köthető, ezzel többszörözve a havonta félretehető betétösszeget.

Az OTP Lakástakarék Prémiumot az OTP Bank fiókjaiban, az OTP Bank lakossági mobilbankárainál és az OTP Lakástakarék értékesítési partnereinél igényelhetik. A szerződéskötési igényüket 30 napon belül igazoljuk vissza, amelyről levélben értesítjük. A megtakarítási időszak akkor indul el, amikor befizetik a számlanyitási díjat, valamint az első havi betétet a számlavezetési díjjal együtt.

Szerződéskötés után

A szerződés szerinti betétbefizetés azért kiemelten fontos, mert a Lakástakarék Prémium maximális összegét csak rendszeres havi befizetés esetén kapja meg.

Ha a társasház, lakásszövetkezet nem a szerződésben meghatározott rendszerességgel és részletekben fizeti a betétjét, akkor az adott megtakarítási év harmadik és negyedik negyedévében betétként elhelyezett összegre járó Lakástakarék Prémium nem haladhatja meg a szerződés szerinti maximum éves Lakástakarék Prémium 25-25%-át.

Példa:
8 éves, 30% Lakástakarék Prémiummal rendelkező szerződés esetén a befizetések így alakulnak:

1. hónap: 20 150 Ft
2. hónap: 150 Ft
3. hónap: 20 150 Ft
4. hónap: 150 Ft
5. hónap: 20 150 Ft
6. hónap: 150 Ft
7. hónap: 20 150 Ft
8. hónap: 150 Ft
9. hónap: 20 150 Ft
10. hónap: 150 Ft
11. hónap: 20 150 Ft
12. hónap: 150 Ft

Összesen a befizetett betét: 120 000 Ft (az 1 800 Ft számlavezetési díj elszámolása után).

A szerződés szerinti maximum éves Lakástakarék Prémium: 120 000 Ft-nak a 30%-a, azaz 36 000 Ft lenne. Ennek a 25%-a: 9 000 Ft. Ennél az összegnél nem lehet magasabb a 3. és a 4. negyedévre járó Lakástakarék Prémium.

Összesen elérhető maximális éves Lakástakarék Prémium: 18 000 Ft + 9 000 Ft + 6 000 Ft = 33 000 Ft lesz, mivel nem szerződésszerűen havonta fizette a betéteket.

Javasoljuk, hogy csoportos beszedéssel vagy rendszeres átutalással fizessék a lakástakarék betétet, így biztosíthatják a szerződés szerinti, rendszeres befizetést, amivel a szerződés szerint járó maximális Lakástakarék Prémiumot érhetik el. A havi befizetések módjáról Tájékoztatónkban talál bővebb információkat.

Ha a szerződésben vállalt havi rendszerességgel fizetik a betétet, akkor a megtakarítás kezdetétől számított 4 év (48 hónap) vagy 8 év (96 hónap) lejárta után rendelkezhetnek a megtakarítás felhasználásáról. (A megtakarítás a számlanyitási díj megfizetését követően, az első havi betét és számlavezetési díj teljesítésének hónapjában indul.)

A kiutalásba került (lejárt) szerződésről a OTP Lakástakarék értesíti Önöket, tájékoztatjuk a teendőiről, hogy hogyan juthatnak hozzá a 2 hónapos kiutalási időszak után a megtakarításhoz.

A Lakástakarék Prémium jóváírásához lakáscélra kell a megtakarítást felhasználniuk, ehhez az alábbiakra lesz szükség:

 • egy tulajdoni lapra, a társasházi / lakásszövetkezeti ingatlanról és
 • egy nyilatkozatra, melyben a társasházi / lakásszövetkezeti ingatlanról és a lakáscél típusáról (felújítás, korszerűsítés, hitelkiváltás) nyilatkozik.

Ha a megtakarítást lakáscélra használják fel, a kifizetésekor kezdeményezhetik a szerződéses összegben foglalt lakáskölcsön igénylését is.

Utólagos lakáscél igazolás nincs, további dokumentum bemutatása sem szükséges. A kifizetést követően nincs más teendőjük.

A szerződést a megtakarítási idő alatt bármikor felmondhatják.

A Lakástakarék Prémium összege attól függ, hogy a megtakarítási időn belül mikor szüntetik meg a szerződést:

 • 4 éven (48 hónapon) belüli megszüntetés esetén nem jár Lakástakarék Prémium,
 • 4-8 év (48-96 hónap) közötti megszüntetés esetén csak 10% Lakástakarék Prémium kerülhet kifizetésre, de csak akkor, ha nyilatkoznak arról, hogy lakáscélra használják fel a megtakarítási összeget,
 • 8 éven (96 hónapon) túli megszüntetés esetén 30% Lakástakarék Prémium jár, ha nyilatkoznak arról, hogy lakáscélra használják fel a megtakarítási összeget.

Felmondással történő megszüntetés esetén viszont nem jogosultak a szerződéses összegben foglalt lakáskölcsön igénylésére.

Hogyan igényelhetik?

Az OTP Lakástakarék Prémiumot az OTP Bank fiókjaiban, az OTP Bank lakossági mobilbankárainál és az OTP Lakástakarék értékesítési partnereinél igényelhetik. A szerződéskötési igényüket 30 napon belül igazoljuk vissza, amelyről levélben értesítjük. A megtakarítási időszak akkor indul el, amikor befizetik a számlanyitási díjat, valamint az első havi betétet a számlavezetési díjjal együtt.

Kérdése van?

Kérjen visszahívást!

Kollégáink az Önnek megfelelő időszakban hívják vissza és válaszolnak kérdéseire.

Visszahívást kérek

Hívjon minket!

Forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz az OTP Lakástakarék Információs Vonalon a +36 1 366 6888 számon.

Szerződéses dokumentumok, kondíciók

További dokumentumok

Számlanyitási díj, EBKM, THM információk

Számlanyitási díj

A szerződéses összeg 1%-a.

1 Egységesített betéti kamatlábmutató (EBKM)

 • Havi 50.000 Ft folyamatos betételhelyezés és 1 %-os számlanyitási díj mellett:
  • PRÉMIUM 4x10 módozat esetén OTP Lakástakarék Prémiummal 3,44%, OTP Lakástakarék Prémium nélkül (-0,83%),
  • PRÉMIUM 8x30 módozat esetén OTP Lakástakarék Prémiummal 5,64%, OTP Lakástakarék Prémium nélkül (-0,46%).
 • Havi 20.000 Ft folyamatos betételhelyezés és 1 %-os számlanyitási díj mellett:
  • PRÉMIUM 4x10 módozat esetén OTP Lakástakarék Prémiummal 3,23%, OTP Lakástakarék Prémium nélkül (-1,04%),
  • PRÉMIUM 8x30 módozat esetén OTP Lakástakarék Prémiummal 5,54%, OTP Lakástakarék Prémium nélkül (-0,56%).

Teljes hiteldíj mutató (THM)

Prémium 4x10 esetén 10,9%, Prémium 8x30 esetén 10,4%

A teljes hiteldíj mutatók meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet alapján a fenti THM-ek 2 millió forint összegű 5 év futamidejű lakáskölcsönre kerültek meghatározásra. Azoknál a szerződéses módozatoknál, ahol a hitel futamideje eltér, ott a legközelebbi - szerződéses módozatra létező - hitelösszeg, illetve futamidő (adott esetben maximális) került figyelembe vételre.

Reprezentatív példa, használt lakás vásárlás lakáscél esetén: Termék-módozat: PRÉMIUM 8x30, Szerződéses összeg (Ft): 10 000 000, Futamidő végéig fix kamat (%): 7,9, Kölcsön-összeg (Ft): 3 739 905, Kölcsön teljes díja (Ft): 1 366 364, Fizetendő teljes összeg (Ft): 5 106 269, Törlesztő részlet: 93 hónapon keresztül 53 510 Ft/hó, az utolsó 94. hónapban 48 779 Ft, Visszafizetendő kamat (Ft): 1 285 304, A kölcsön teljes díjában foglalt díj és költség (Ft): 81 060 , THM (%): 8,8

A tájékoztatás nem teljes körű, nem minősül ajánlattételnek. Az igényelhető lakáskölcsön feltételeit és a hiteldíj mértékét a 2023. március 1-től kötött lakáselőtakarékossági szerződésekre vonatkozó üzletszabályzat melléklete tartalmazza. A THM értékek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, értéke a feltételek változása esetén módosulhat. A Lakástakarék a hitelbírálat és a kondíciók módosításának jogát fenntartja. A kölcsön igénybevételéhez vagyonbiztosítási szerződés megkötése vagy megléte szükséges a fedezetül felajánlott ingatlanra. A kölcsön fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog. A THM értéke nem tartalmazza a vagyonbiztosítás díját.

Országos Betétbiztosítási AlapA lakástakarék betéteit az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) biztosítja.