Vissza


  • Vidékfejlesztés  • Kapacitásbővítés  • Energetika  • Kutatás – Fejlesztés  • Közbeszerzés

Előre
Fejlesztené vállalkozását? Eszközbeszerzést, épület-energetikai vagy innovációs projektet tervez? Kollégáink segítenek megállapítani mire pályázhat. Pályázzon velünk agrár-vidékfejlesztési támogatásokra! Közbeszerzés-köteles a beruházása? Az eljárások lebonyolítását is vállaljuk.
Februárban jönnek az új energetikai pályázatok

Februárban jönnek az új energetikai pályázatok

Átcsoportosítással 35 milliárd forintos új energiahatékonyság-növelési célú uniós pályázatot hirdet a Miniszterelnökség januárban, amelyre majd február második felétől lehet pályázni.
A 35 milliárdos keretből 30 milliárd forintra a mezőgazdasági üzemek, 5 milliárd forintra pedig az élelmiszeripari kisvállalkozások pályázhatnak majd. Ezzel párhuzamosan szintén január elején várható a borszőlő-ültetvények telepítésének támogatásáról szóló felhívás is 4 milliárd forintos kerettel.

Részletek

Nagy volt a hajrá az adaptív innovációs eszközbeszerzési pályázatnál

Nagy volt a hajrá az adaptív innovációs eszközbeszerzési pályázatnál

A 17 milliárd forintos keret túligénylése miatt “A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című (GINOP-2.1.8-17 kódszámú) felhívásra január 5-én délig lehetett pályázatokat benyújtani az eredeti határidő helyett. A végső adatok szerint 2062 projektre összesen 23,8 milliárd forintnyi támogatási igény érkezett be a rendszerbe, de nem alakult ki végül olyan nagy mértékű túligénylés.

Részletek

Decemberi döntési dömping

Decemberi döntési dömping

Egyetlen hónap alatt, tavaly decemberben 1660 milliárd forintnyi EU-támogatás nyerteséről hoztak döntést Magyarországon, ami a 7 évre szóló keret közel ötödét teszi ki. A teljes pályázati keret 90%-át elosztották a hatóságok.
A hatályos szerződések volumene 7345 milliárd forintnál jár. A legnagyobb volumenben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) és a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) ugrott meg a kifizetés.
A megítélt támogatások volumene hirtelen nagyot ugrott decemberben 8008 milliárd forintra. A kifizetések volumene pedig már a 4000 milliárd forintot közelíti, azaz a 7 évre szóló teljes pályázati keret 43%-át már kifizették.

Részletek

Eszközberuházás támogatására pályázhatnak a Pest megyei kkv-k

Eszközberuházás támogatására pályázhatnak a Pest megyei kkv-k

Megjelent a Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásait támogató pályázati felhívás 4,5 milliárd forintos keretösszeggel, melyre a támogatási kérelmeket január 31-től lehet beadni.
A pályázat keretében maximum 60 millió Ft értékben van lehetőség új, a pályázó vállalkozás tevékenységéhez illeszkedő eszközök – különösen a gyártósor, gépsor, informatikai eszköz, a termékek tárolására, illetve anyagmozgatásra szolgáló tárgyi eszköz – beszerzésére, amennyiben azok a termék-előállítását vagy szolgáltatásnyújtását közvetlenül szolgálják.

Részletek