Megérkezett a Mastercard Limited Edition bankkártya új generációja

Az OTP Bank Magyarországon az elsők között új, a fenntarthatóság jegyében tervezett növényi alapanyagból készült bankkártyát vezet be a privát banki ügyfelei számára.


Kiemelt célunk, hogy a fenntarthatóság elveit a mindennapok gyakorlatába is átültessük. Az új, innovatív és környezetkímélő technológiával készülő bankkártyával egy újabb lépést tehetünk a zöldebb bankolás megvalósítása felé.

MasterCard Limited Edition kártya

Felelős vállalatként elkötelezettek vagyunk a fenntartható banki működés iránt, amivel hosszútávon hozzájárulunk a társadalmi, környezeti és gazdasági fenntarthatósághoz. Banki termékekkel, szolgáltatásokkal folyamatosan támogatjuk a jelen és jövő generációi számára a jólét eléréséhez szükséges változásokat, pozitív jövőt.

Sokkal több, mint egy betéti kártya!

Az OTP lakossági betéti kártyákhoz kapcsolódó banki alapszolgáltatások mellett a World Elite típusú Mastercard Privát Banki Limited Edition betéti kártyához és Mastercard Kiemelt Privát Banki Limited Edition betéti kártyához különlegesen gazdag szolgáltatáscsomag tartozik, melyet az OTP Bank kizárólag privát banki ügyfelei számára nyújt.

Tudjon meg többet a Mastercard World Elite típusú Limited Edition betéti kártyáról!

Kinézete, strapabírósága: mint a műanyag

A bankkártyának az élettartama megegyezik a műanyag kártyáéval, e mellett tulajdonságaiban, azaz kinézetében és tapintásában sem különbözik a hagyományos műanyagtól.

Egy kártya – kukoricából

A kártya 84 százalékban PLA biopolimerből készül, ami teljesen természetes, növényi forrásból származó anyag. A kártya alapját a kukoricakeményítő adja, vagyis a gyártásához kukoricát használnak fel.

A PLA biopolimer nem emberi fogyasztásra szánt növényből, hanem takarmánykukoricából készül. A kukoricakeményítőjéből fermentációs folyamat során állítják elő a PLA biopolimert, míg a gyártás során fennmaradó növényi fehérjét az állatok takarmányozására továbbra is fel tudják használni. A kártya előállítása tehát nem veszi el a kukoricát sem az emberek élelmiszer-ellátásából, sem a növényi fehérjét az állati takarmányozásból.

Gyártási technológia: környezetbarátabb

A PLA biopolimer gyártása sokkal környezetbarátabb, mint a hagyományos, PVC- vagy PET-műanyagok: előállítása harmadával kevesebb fosszilis energiaforrást igényel és mintegy 70 százalékkal kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátásával jár.

Összességében a bankkártya körülbelül 10 grammal kevesebb üvegházhatású gázt termel életciklusa során a PVC-kártyához képest.

Egy kártya, ami még a lejárata után is környezetbarát

A PLA biopolimerek a megfelelő körülmények között mindössze 6 hónap alatt teljesen lebomlanak, míg ehhez a „normál” műanyagoknak átlagosan 400 évre van szükségük.

Kérdése van?

Ha további kérdése van, kérjük, írjon nekünk!

KapcsolatA termékkel kapcsolatos további részleteket itt találja.


Ezt a kártyát a privát banki ügyfelek új- és pótkártya igénylés esetén, valamint a lejáró kártya cserekártyájaként kapják meg.

 

Privát portfólió

Privát Portfólió 2021/Q2


2021. 2. szám

Legfrissebb kiadványunkat
itt tekintheti meg.


OTP Travel hírlevél

OTPTravel

Tekintse meg
az OTP Travel
aktuális
hírlevelét!