A siker titka:
Tudni valamit, amit más nem tud.

Hírek részletes

Két éve maradt Angela Merkelnek
A jelenlegi - 2021 õszéig tartó - törvényhozási ciklus végeztével befejezi hivatásos politikusi pályafutását - erõsítette meg Angela Merkel. A német kancellár egy olvasói fórum résztvevõinek a kérdéseire válaszolt ma Stralsundban.

Németország a Földközi-tengeren kimentett emberek elosztására szervezett valamennyi akcióban részt vett, de ez nem csak német probléma - mondta Angela Merkel német kancellár kedden Stralsundban. A migráció témája mellett az alábbiakról is beszélt:
  • Kormánya formálódó - a tervek szerint szeptemberben elkészülõ - klímavédelmi programjáról elmondta, hogy "be kell árazni a szén-dioxid-kibocsátást" - az éghajlatváltozást erõsítõ üvegházhatást elõidézõ gázok szén-dioxidban számolt kibocsátását - amire két módszer tûnik alkalmasnak.
  • Az egyik a szén-dioxid-kibocsátás megadóztatása, a másik pedig a kibocsátási jogosultságok - úgynevezett certifikátok - rendszere. Kiemelte, hogy az utóbbi megoldást pártolja, mert a jogosultságok piacának fokozatos szûkítésével - kevesebb certifikát értékesítésével - jobban lehet ösztönözni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, elõmozdítva ezzel a kormány célja, az úgynevezett szén-dioxid-semlegesség elérését.
  • Kormánya elkötelezett a védelmi kiadások további növelése mellett, célja, hogy 2024-re a hazai össztermék (GDP) arányában számolva elérje az 1,5 százalékos szintet.
  • A NATO-tagországok vezetõi 2014-es walesi csúcstalálkozójukon arról határoztak, hogy a következõ tíz évben a védelmi kiadásaikat a GDP-arányosan 2 százalékos szint "felé" kell közelíteniük. Ezt azt jelenti, hogy a kiadásokat "a 2 százalék irányában" kell növelni.
  • Kérdésre válaszolva megerõsítette, hogy a jelenlegi - 2021 õszéig tartó - törvényhozási ciklus végeztével befejezi hivatásos politikusi pályafutását.
 

Privát portfólió

Privát Portfólió 2020/Q2


2020. II. negyedév

Legfrissebb kiadványunkat
itt tekintheti meg.


OTP Travel hírlevél

OTPTravel

Tekintse meg
az OTP Travel
aktuális
hírlevelét!