A siker titka:
Tudni valamit, amit más nem tud.

Hírek részletes

Itt vannak a Samsung legújabb csúcsmobiljai: január végétől vásárolhatók meg Magyarországon

Az eseményt azzal kezdi a Samsung mobil üzletágának vezetõje, TM Roh, hogy a tavalyi évben még fontosabbá vált a technológia és az innováció.

Egy új fülhallgató

A termékek közül elsõként egy vezeték nélküli fülhallgatót mutatott be a vállalat, ami a Galaxy Buds Pro névre hallgat. A termék különlegessége, hogy ha akarjuk, akkor akár a háttérzaj 99 százalékát is képes kiszûrni, viszont ha szeretnénk a környezetünket is hallani, abban az esetben átállíthatjuk a fülhallgatót és így akár 20 decibellel fel tudjuk erõsíteni a környezõ zajokat. Erre a váltásra ráadásul automatikusan, mesterséges intelligencia segítségével is képes a fülhallgató, ha a mesterséges intelligencia érzékeli, hogy a felhasználója megszólal. A fülhallgatók már nem csak a szórakozást szolgálják, de a munkával kapcsolatos kommunikáció is fontosabbá vált mára, mint valaha - teszi hozzá a Samsung.

samsunggalaxybudpro
Forrás: Samsung

A telefonok

A várakozásoknak megfelelõen a Samsung bemutatta legújabb csúcsmobiljait, a Galaxy S 21-sorozatot. Az új telefonok minden tekintetben úttörõek ? vezette be a telefonok bemutatóját TM Roh. Három új 5G-s telefont mutatott be a Samsung a mai eseményen.

A Samsung Galaxy S21 5G-t ?az önkifejezésre tervezték?. A legkisebb telefon a három közül, 6,2 colos kijelzõjével. A teljes elõlapi dinamikus amoled 2X Infintiy-O kijelzõje adaptív 120 Hz képfrissítésre képes, ezzel simább görgetést és kíméletesebb használatot tesz lehetõvé. A készülék automatikusan a megjelenõ tartalomhoz igazítja a frissítési rátát. A Samsung Galaxy S21+ 5G a telefon nagyobb változata, 6,7 colos kijelzõvel és nagyobb akkumulátorral.

galaxys21
Forrás: Samsung

Mind a Galaxy S21 5G, mind a Galaxy S21+ 5G MI-alapú, háromlencsés kamarát kapott és új megoldásokkal bõvítették a funkciókat:

 • A továbbfejlesztett 8K videókivágás segítségével kristálytiszta képek emelhetõk ki a 8K videofelvételekbõl.
 • Még ha gyorsan is mozog a telefon vagy éppen a felvétel tárgya, a szuperstabil felvétel funkciónak köszönhetõen a kész anyag sima és letisztult lesz.
 • A rendezõi nézet segítségével a felhasználók könnyedén átnézhetik a felvételeket és kiválaszthatják a legjobb beállítást.
 • Valós idejû reakciókhoz a vlogger nézet segítségével egyszerre készíthetõ felvétel a készülék elõlapi és hátlapi kameráival.
 • Az élõ indexkép használatával könnyedén megtekinthetõ vagy módosítható a felvétel szöge, és közelítésre vagy távolításra is lehetõség nyílik anélkül, hogy akár egy pillanat is kimaradna a felvételbõl.  
 • A távoli felvételek esetén a továbbfejlesztett space zoom, ultranagyítás segít a tiszta és stabil felvételek elkészítésében. Az új zoom rögzítés minimalizálja a remegést, így a Galaxy S21 5G és a Galaxy S21+ 5G tisztább képeket készít 30-szoros zoom mellett.
 • A Samsung új Galaxy Buds Pro készülékével egyszerre rögzíthetõk mind a környezeti hangok, mind pedig a felhasználók saját hangja a több mikrofonos felvétel segítségével. Így a kommentár könnyedén felvehetõ, akár a telefontól nagyobb távolságra is.
 • Az állványra állított Galaxy S21 5G készüléken, Pro Video módban, a Buds Pro használható hangmikrofonként, amellyel kiváló minõségben rögzíthetõ a beszéd, a mozgás, és a háttérhangok.

A Galaxy S21 5G és Galaxy S21+ 5G eszközök 2021. január 29-tõl lesznek elérhetõek Magyarországon.

A Galaxy S21 5G és Galaxy S21+ 5G elõrendelésére január 14., 17:00. és január 28., 23:59 között van lehetõség.

 • Galaxy S21: a Fantomlila, a Fantomszürke, a Fantomrózsaszín és a Fantomfehér színû modellek 128GB és 256GB verzióban, 8GB RAM-mal 329 990 és 349 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron érhetõk el (a 256GB modell csak Fantomlila és Fantomszürke verzióban érkezik)
 • Galaxy S21+: a Fantomlila, a Fantomezüst és a Fantomfekete színû modellek 128GB és 256GB verzióban, 8GB RAM-mal 409 990 és 424 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron érhetõk el (a 256GB modell csak Fantomezüst és Fantomfekete verzióban érkezik).

A harmadik telefon, a Galaxy S21 5G Ultra egy olyan ?csúcstelefon, amely új szintre emeli az okoseszközökrõl alkotott elképzeléseket? a vállalat szerint. A Galaxy S21 Ultra 5G az S21 széria legnagyobb tagja 6,8 colos dinamikus amoled 2X kijelzõjével.

samsungteleofnok
Forrás: Samsung

A készülék automatikusan a megjelenõ tartalomhoz igazítja a frissítési rátát 10- és 120 Hz között, így az energiahatékonyság miatt az üzemidõ is tovább növekedhet.

A Galaxy S21 Ultra 5G a Galaxy sorozat eddigi legfejlettebb kamerarendszerével érkezik.

 • A hátlapi quad kamera (ultraszéles-, széleslátószögû és duál tele lencsék) továbbfejlesztett, 108 MP pro szenzorával 12 bites HDR fotók készíthetõk, amelyek 64-szer gazdagabb színeket és több mint háromszor szélesebb dinamikatartományt nyújtanak.
 • A Galaxy készülékek közül elsõként készíthetõk mindegyik lencsével 4K felvételek 60 fps mellett, beleértve az elõlapi és a hátlapi kamerát is, így a felhasználók felvétel közben is szabadon válthatnak ezek között.
 • A Galaxy S21 Ultra 5G százszoros space zoom, ultranagyítás a Samsung elsõ duál tele lencserendszerével érkezik, amelyben egy háromszoros és egy tízszeres optika található, mindkettõ kettõs pixel(2PD) autofókusszal, amelynek köszönhetõen nagy távolságból is tiszta felvételek készíthetõk.

Az Ultra különlegessége még, hogy az S Pen is használható, akár egy Galaxy Note okostelefon vagy Galaxy Tab készülék S Pen-je is.

galaxys21ultrapen
Forrás: Samsung

A Galaxy S21 Ultra 5G 2021. január 29-tõl lesz elérhetõ Magyarországon. A Galaxy S21 Ultra elõrendelésére január 14., 17:00 és január 28., 23:59 között van lehetõség. A Galaxy S21 Ultra 5G két új színben érkezik:

 • Fantomfekete, Fantomezüst: a 128GB modell 12GB RAM-mal, 479 990 Ft-os áron érhetõ el;
 • Fantomfekete, Fantomezüst: a 256GB modell 12GB RAM-mal 499 990 Ft-os áron érhetõ el;
 • Fantomfekete: az 512 GB modell 16GB RAM-mal pedig 549 990 Ft-os áron érhetõ el.

Miért fontosak az új csúcsmobilok a Samsungnak?

A Samsung ?unpacked? eseményét minden évben kiemelt figyelem övezi, hiszen a dél-koreai technológiai óriás itt mutatja be a legújabb csúcsmobiljait. Idén a szokottnál korábban került sor az eseményre, hagyományosan a Mobile Word Congress a bemutató helyszíne, vagy legalábbis idõpontban közelebb esik hozzá, február-március környékére. Az IDC elemzõje szerint az elõrehozott bemutatónak az egyik oka az lehet, hogy a Huawei gondjai közepette piacot tudjon szerezni kínai versenytársától az új felsõ kategóriás telefonjaival, kihasználja ezt a lehetõséget a vállalat, amennyire csak tudja.

A szakértõ szerint a Galaxy S-sorozat a trófea-termék a Samsungnál, azt hivatott jelezni a versenytársaknak és a piacnak, hogy tud még innoválni a vállalat és hogy van még újítás a tarsolyban, amit a többi Samsung-készüléknél is alkalmaznak majd. Hozzátette, hogy az új Galaxy S-telefonok piacra dobása nem csak a bevételeket, de a marzsokat is javíthatja majd a vállalatnál.

Tavaly volt olyan pillanat, amikor a globális értékesítési volumen tekintetében lekörözte a Huawei a Samsungot, de ez nem tartott sokáig, a harmadik negyedévben ismét a Samsung volt a világ legnagyobb okostelefon-gyártója az eladott készülékek számát tekintve. 

A címlapkép: Samsung

 

Privát portfólió

Privát Portfólió 2020/Q3


2020. III. negyedév

Legfrissebb kiadványunkat
itt tekintheti meg.


OTP Travel hírlevél

OTPTravel

Tekintse meg
az OTP Travel
aktuális
hírlevelét!