A siker titka:
Tudni valamit, amit más nem tud.

Hírek részletes

Fontos bejelentést tett Kásler Miklós a tanároknak

Kásler Miklóst egyebek mellett arról kérdezték, hogy a nemrég lezárult nemzeti konzultáció során a szülõk és a tanárok nagy többsége azt kérte: szeptemberben a hagyományos rendben induljon el az oktatás.

A miniszter kiemelte, hogy a nemzeti konzultáció alapján a nemzet akarata és a kormány döntései között teljes az összhang: az emberi életek mentése, az ország mûködõképességének fenntartása, ezen belül az oktatás hagyományos módon való elindítása. Erre azért van lehetõség, mert számos tapasztalatot szereztek - mutatott rá a tárcavezetõ.

Kásler Miklós hangsúlyozta: számoltak azzal, hogy a vírus egyes osztályokban megjelenhet, de az, hogy mindegyikben, az teljesen kizárt. Magyarországon több mint 13 ezer helyszínen folyik az oktatás-nevelés, jelen pillanatban ezrelékben mérhetõ az érintettség - közölte. Kijelentette: ezt a helyzetet uralni lehet egyes osztályok digitális oktatásra való áttérésével, illetve néhány intézmény esetében átmeneti szünet bevezetésével.

Rögzítette: azok a tanárok, akik a munkahelyükön fertõzõdtek meg a vírussal, teljes táppénzre jogosultak, de nemcsak õk, hanem mindenki, aki ilyen helyzet miatt kényszerül otthoni karanténra.

Címlapkép: Getty Images

 

Privát portfólió

Privát Portfólió 2020/Q3


2020. III. negyedév

Legfrissebb kiadványunkat
itt tekintheti meg.


OTP Travel hírlevél

OTPTravel

Tekintse meg
az OTP Travel
aktuális
hírlevelét!