A siker titka:
Tudni valamit, amit más nem tud.

Hírek részletes

Ismét 1100-nál több új fertőzöttet azonosítottak a szomszédban

Ezek alapján a járvány kezdete óta igazolt fertõzöttek száma 72 168-ra nõtt, az elhunytaké 16 újabb halálos áldozattal 1725-re, miközben eddig 39 543-an gyógyultak meg, közülük 235-an péntekre. Az aktív betegek száma elérte a 30 900-at. Az országban már öt egymást követõ napon jegyeztek fel ezer fölötti új megbetegedést, szerdán minden eddigi rekordot meghaladó, 1197 új fertõzöttet regisztráltak.

Elõzõ nap a legtöbb új beteget, 115-öt a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk megyébõl jelentették, a második legtöbbet, 112-õt pedig az ország legfertõzöttebb régiójából, Lviv megyébõl, ahol az azonosított fertõzöttek száma már elérte a 9783-at, közülük 265-en haltak bele a betegségbe.

Ukrajna második legfertõzöttebb területén, a fõvárosban, Kijevben szombaton szintén sok, 110 új beteget regisztráltak. Kijevben eddig 8452 fertõzöttet azonosítottak, 134-en hunytak el és 2994-en gyógyultak meg. 

Kárpátalján a legfrissebb adatok alapján az igazolt fertõzöttek száma 5267, az elhunytaké újabb három halálos áldozattal 201-re nõtt, miközben eddig 2079-en gyõzték le a kórt. Az ukrán Közegészségügyi Központ által vasárnap kiadott közlemény szerint a Covid-19-betegek halálozási aránya országosan 2,4 százalékos. Ez az arány a keleti országrészben lévõ Kirovohrad megyében a legmagasabb (5,1 százalék), utána a közép-ukrajnai Cserkaszi megyében (3,9 százalék), Kárpátalján pedig 3,8 százalékos, amivel a megye a harmadik helyen áll.   

Ukrajnában március 3-án regisztrálták az elsõ fertõzöttet a romániai határnál lévõ Csernyivci megyében. Két hétre rá vezették be az országos karantént, május 22-étõl pedig úgynevezett adaptív karantén van érvényben, amely azt jelenti, hogy a helyi hatóságok önállóan dönthetnek bizonyos korlátozások enyhítésérõl vagy szigorításáról, köztük a közösségi közlekedési eszközök, a tömegétkeztetési vagy szórakozóhelyek, sportlétesítmények mûködtetésérõl.

Az országos karantént - amely alapján egyebek mellett általánosan kötelezõ a maszkviselés és a távolságtatás nyilvános helyeken - többször meghosszabbította a kormány, legutóbb július 22-én, most augusztus végéig van érvényben továbbra is adaptív jelleggel.

Augusztus 1-jétõl viszont új karanténrendszer lépett életbe az országban, mostantól a meghatározott kritériumok, vagyis az aktív betegek, az elvégzett tesztek száma, a fertõzés terjedésének üteme és a kórházi ágyak leterheltsége alapján zöld, sárga, narancs és vörös zónába sorolják a térségeket, illetve a nagyobb városokat.         

A legsúlyosabb helyzetû, vörös zónába került a nyugati országrészben található Luck, Ternopil, valamint a romániai határnál lévõ Csernyivci megye egy járása. Kárpátalja megye egyelõre sárga zónában van, Lviv és térsége narancsban, a fõváros, Kijev viszont még zöld zónában a szombaton nyilvánosságra hozott térkép szerint.

Címlapkép forrása: MTI/Szergej Poljakov

 

Privát portfólió

Privát Portfólió 2020/Q2


2020. II. negyedév

Legfrissebb kiadványunkat
itt tekintheti meg.


OTP Travel hírlevél

OTPTravel

Tekintse meg
az OTP Travel
aktuális
hírlevelét!