A siker titka:
Tudni valamit, amit más nem tud.

Hírek részletes

Koronavírus Magyarországon: megérkezett a friss vasárnapi jelentés

Kilenc újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertõzést (COVID-19), ezzel 4535 fõre nõtt a hazánkban beazonosított fertõzöttek száma. Érdemes megjegyezni, hogy ez a szám alacsonyabb, mint az elmúlt hét nap átlaga. Júliusban minimális emelkedést láthattunk az esetszámokban, már nem volt ritka a húsz körüli, vagy annál is magasabb új esetszám.

Ahogy arra korábban már felhívtuk a figyelmet, június elején az új eseteket bemutató görbe ellaposodott, és érdemi emelkedést nem láttunk rajta, július közepétõl viszont már ismét pozitív meredekségûvé vált. Most is el kell azonban mondani, hogy a napi új esetszám egyelõre alacsony, így inkább a trendváltozásra vagy a fertõzések ütemének gyorsulására kell odafigyelni - ilyenekrõl egyelõre nem beszélhetünk.

Bár szombaton egy 50 éves krónikus beteg haláláról számol be a koronavírus.gov.hu, most szerencsére ismét elmondható, hogy nincs újabb elhunyt Magyarországon. Ez egyben azt is jelenti, hogy az utóbbi 16 napban egy áldozata volt a járványnak idehaza. A legfrissebb tájékoztatóból kiderült az is, hogy 3389 embernek már sikerült meggyógyulnia a betegségbõl hazánkban.

Jó hír az is, hogy az aktív esetek száma ezúttal csökkent, azaz többen gyógyultak meg egy nap alatt, mint ahányan megbetegedtek. Az aktív betegek vagy kórházi ellátásban részesülnek, vagy házi karanténban vannak, veszélyt a még feltáratlan betegek jelentenek. Az aktív fertõzöttek 36%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 71 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetõgépen.

A legfrissebb koronavírus-térkép tanúsága szerint Vas és Tolna megyében 2-2, míg Budapesten, Veszprém megyében, Baranya megyében, Heves megyében és Békés megyében 1-1 fõvel nõtt a fertõzöttek száma.

koronavirus magyar terkep

A hivatalos tájékoztató portál felhívta a figyelmet arra is, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erõsen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertõzés külföldrõl történõ behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. 

A sárga és piros besorolású országokból hazatérõknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Arról, hogy milyen teendõi vannak annak a magyar állampolgárnak, amely sárga vagy piros jelzésû országból érkezik haza augusztus 1-tõl és szeretne mentesülni az elrendelt hatósági házi karatén alól, ebben a cikkünkben írtunk:

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Privát portfólió

Privát Portfólió 2020/Q2


2020. II. negyedév

Legfrissebb kiadványunkat
itt tekintheti meg.


OTP Travel hírlevél

OTPTravel

Tekintse meg
az OTP Travel
aktuális
hírlevelét!