A siker titka:
Tudni valamit, amit más nem tud.

Hírek részletes

Sárga vagy piros jelzésű országban nyaraltál?- Így mentesülhetsz a hatósági házi karatén alól

A Nemzeti Népegészségügyi Központ látványos infógrafikáját jelentette meg a koronavírus hivatalos tájékoztató oldala a koronavirus.gov.hu. Ebbõl többek között az is kiderült, hogy milyen teendõi vannak annak a magyar állampolgárnak, amely sárga vagy piros jelzésû országból érkezik haza augusztus 1-tõl és szeretne mentesülni az elrendelt hatósági házi karatén alól:

  • A mentesség iránti kérelmet a lakóhely, tartózkodási hely, szálláshely szerint illetékes kormányhivatal kerületi vagy járási hivatalnál általános illeték (3000 forint) megfizetése mellett lehet kezdeményezni.
  • A mentesség iránti kérelmet az Ügyfélkapun vagy kézbesítõn (pl.: családtag) keresztül lehet beadni a lakóhely, tartózkodási hely, szálláshely szerint illetékes kormányhivatal kerületi vagy járási hivatalához.
  • Az utazáshoz kötött mintavételt végzõ egészségügyi szolgáltatók elérhetõsége megtalálható a www.nnk.gov.hu oldalon.
  • Az utazáshoz kötött mintavételi vizsgálatok díjait az egészségügyi szolgáltató saját hatáskörben határozza meg.
  • Az elkészült eredmények az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) felületén keresztül, vagy e-mailben kerülnek küldésre a kérelmezõ részére.
koronvirus piros sarag jelzes hatosagi hazi karanten

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, a Nemzeti Népegészségügyi Központ részletes tájékoztatót tett közzé a tesztet végzõ intézmények listájáról és a teszt költségeirõl is:

Kapcsolódó cikkünk

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

 

Privát portfólió

Privát Portfólió 2020/Q2


2020. II. negyedév

Legfrissebb kiadványunkat
itt tekintheti meg.


OTP Travel hírlevél

OTPTravel

Tekintse meg
az OTP Travel
aktuális
hírlevelét!