A siker titka:
Tudni valamit, amit más nem tud.

Hírek részletes

Az osztrák kancellária egyik munkatársa is koronavírusos lett Ausztriában

Az illetõ a kisegítõ személyzethez tartozik a kancellárián, egyik családtagjától kaphatta el a koronavírust. Miután az eset ismertté vált, megkezdõdött a kontaktszemélyek felkutatása. Azoknak, akik közvetlen munkakapcsolatban álltak vele, karanténba kell menniük.     

Sebastian Kurz kancelláron rendszeresen elvégzik a tesztvizsgálatot, de õ és a fertõzött dolgozó nem volt munkakapcsolatban, nem találkoztak egymással. Az eset az osztrák kormány mûködését nem befolyásolja.     

Közben a klagenfurti strandon szigorították az ellenõrzéseket, és a dolgozókat kötelezték szájmaszk viselésére, miután szerdán az egyik alkalmazott koronavírus-tesztje pozitív lett. A dolgozókat naponta tesztelik, a látogatókat pedig arra kérik, tartsanak távolságot egymástól, és kerüljék a tömeget.     

Ezzel egy idõben Bécsben 17 strandot zártak le átmenetileg, mivel a vendégek száma elérte a megengedett határt. A koronavírus-helyzet miatt a strandokon a látogatók megengedett számát a harmadára csökkentették. Míg korábban Bécs  17 strandján egy idõben összesen százezren fértek el, most legfeljebb 40 ezren tartózkodhatnak bent egyszerre. A strandok internetes oldalán online jelzõrendszer mûködik, amely jelzi, hogy éppen hányan tartózkodnak odabent.     

Közben az elmúlt 24 órában 82 új koronavírus-fertõzöttet diagnosztizáltak Ausztriában, azt követõen, hogy a hét négy napján is meghaladta a százat az új fertõzöttek száma. Ezzel egy idõben 153 embert nyilvánítottak gyógyulttá, így a betegek száma 1583-ra csökkent.   

Ausztriában eddig 21 212 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, a fertõzés okozta megbetegedés szövõdményeibe 718-an haltak bele, és összesen 18 911-en gyógyultak meg.

Címlapkép forrása: Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

 

Privát portfólió

Privát Portfólió 2020/Q2


2020. II. negyedév

Legfrissebb kiadványunkat
itt tekintheti meg.


OTP Travel hírlevél

OTPTravel

Tekintse meg
az OTP Travel
aktuális
hírlevelét!