A siker titka:
Tudni valamit, amit más nem tud.

Hírek részletes

Koronavírus: szigorral és pénzbüntetéssel lépne fel a német kormány

A koronavírus miatt bevezetett korlátozások betartását illetõen a miniszter szerint a németországi lakosság túlnyomó többsége felelõs magatartást tanúsít, de, mint mondta, van egy nagyon kis csoportja az embereknek, amelyik nemtörõdöm és olykor felelõtlen.

Az ilyen magatartásnak pedig Altmaier szerint

a korábbinál hatékonyabban elejét kell vennünk, szándékosság vagy nagyfokú gondatlanság esetén pénzbüntetést kellene kiszabni.

A gazdasági miniszter szerint például csak szájmaszkban lenne szabad buszra vagy vonatra szállni, aki e nélkül utazik, az nem saját magát, hanem a többi embert veszélyezteti - hangsúlyozta. Németország 16 tartománya saját hatáskörben dönthet a koronavírus miatti korlátozó intézkedésekrõl és a szabálysértõkkel szembeni szankciókról.

Pénteken 870, szombaton 955 új Covid-19-megbetegedésrõl számolt be az illetékes német hivatal a megelõzõ 24 órából. Szakértõk szerint a trend nagyon aggasztó. Németországban eddig nem egészen 210 ezer koronavírus-fertõzöttet regisztráltak, a betegségre visszavezethetõ okból 9148 ember halt meg.

Egy stuttgarti szervezet ugyanakkor nagyszabású tüntetést szervezett szombaton Berlinbe, tiltakozásul a vírus miatt bevezetett korlátozások ellen. "A járvány vége - a szabadság napja" címmel meghirdetett eseményen több ezren vettek részt, az AP amerikai hírügynökség tudósítása szerint elsõsorban összeesküvéselmélet-hívõk és jobboldali populisták. A megmozdulásra szerte Németországból érkeztek résztvevõk, többek között neonáci csoportok is.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter rendelete szerint szombattól ingyenes koronavírustesztet csináltathatnak a külföldi nyaralásból Németországba hazatérõk. A vizsgálatot nemcsak az orvosi rendelõkben, hanem például a nagyobb repülõtereken is el fogják tudni végezni.

Közben a német vasút bejelentette, hogy visszaállt a járvány elõtti menetrendre a Berlin-München nagysebességû járat. Ez azt jelenti, hogy ismét naponta öt közlekedik a szerelvénybõl, amely kevesebb mint 4 óra alatt teszi meg a csaknem 600 kilométeres távot a német fõváros és a bajor tartományi székhely között. Ez a dpa hírügynökség értékelése szerint újabb jele annak, hogy egyre többen utaznak Németországban mind szabadidõs, mind pedig üzleti célból, még akkor is, ha az elmúlt idõszakban megnõtt az aggodalom a koronavírus-járvány esetleges második hulláma miatt.

 

Privát portfólió

Privát Portfólió 2020/Q2


2020. II. negyedév

Legfrissebb kiadványunkat
itt tekintheti meg.


OTP Travel hírlevél

OTPTravel

Tekintse meg
az OTP Travel
aktuális
hírlevelét!