A siker titka:
Tudni valamit, amit más nem tud.

Hírek részletes

Ausztria szigorítana, ha újra eldurvul a járványhelyzet

Kurz felhívta a figyelmet arra, hogy a fertõzöttek száma ismét növekedett, de egyelõre elegendõ helyi szinten meghozni a megfelelõ intézkedéseket. Hangsúlyozta ugyanakkor azt is: ha "jó a helyzet", semmi értelme érvényben tartani a korlátozásokat.

Az egészségügyi minisztérium jelentése szerint Ausztriában 583 aktív fertõzöttet tartanak nyilván, 17-tel kevesebbet, mint egy nappal korábban. A legtöbben továbbra is Bécsben (256 fõ), Felsõ-Ausztriában (129 fõ) és Alsó-Ausztriában (91 fõ) vannak. Eddig 17 726 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, közülük 16 478-an meggyógyultak. A betegség szövõdményeibe 705-en haltak bele. Kórházi kezelésre 58-an szorulnak 16-tal kevesebben, mint hétfõn.

Stefan Thurner, a Bécsi Orvostudományi Egyetem (Medizinische Universität Wien) professzora, úgy véli: az ország néhány pontján a koronavírus alakulásával kapcsolatos számok arra utalnak, hogy számítani lehet a Covid-19-fertõzés második hullámára. Bécsben, Linzben, Welsben, St. Pöltenben és Neunkirchen járásban az elmúlt két hét adataihoz képest észrevehetõen emelkedett a fertõzöttek száma. Linzben két hete még öt fertõzöttet tartottak nyilván, jelenleg csaknem negyvenet.

Kapcsolódó cikkünk

Címlapkép: Getty Images

 

Privát portfólió

Privát Portfólió 2020/Q2


2020. II. negyedév

Legfrissebb kiadványunkat
itt tekintheti meg.


OTP Travel hírlevél

OTPTravel

Tekintse meg
az OTP Travel
aktuális
hírlevelét!